iyi günler arkadaşlar;
geçenlerde smf ile siteme forum.abc.com şeklinde forum ekledim.smf nin güvenlik ayarlarının ihmal edince forum bir kaç haftada binlerce spam post ile doldu.
Benden webmaster araçlarından forum sonuçlarını indexden sildirdim.Buraya kadar herşey normal.
lakin bugün farkettim google forum aynı zamanda
www.abc.com/forum şeklindede indexlemiş.....
forum dizinin sonuçlarınıda kaldırdım.
Şöyle bir sorum olacak;
yeniden forum açtığımda forum içeriğinin ana domainin /forum dizininde indexlemesini robots.txt ile indexlemesini engellersem subdomain forumun indexlemesi engellenmiş olur mu?
Subdomain indexleme sorunu
5
●2.129
- 04-09-2012, 14:07:30
- 04-09-2012, 14:38:18forum.abc.com bu normalde www.abc.com/forum aynı zamanda budur..
Forum diye açtın ve kaldırdıgın için forum.domain.com şeklinde açmayıp başka şekilde açacaksın..indexlemez çünki (webmaster araçlarından iptal ettiğin için) ya forum diye açmayıp başka bir şekilde açacaksın ayrıca rel="canonical" ile olması gereken indexleme şeklini söyleyeceksin..
yani forumu indexletmezsen diğeride indexlememe ihtimali var..ama rel="canonical" kullanıp forum ayarlarında ana sayfanı subdomain olarak gösterirsen google siteni nasıl indexlemesi gerektiğini bilir..ayrıca webmaster tools a eklersin..sitemaplar da subdomain.domain.com şeklinde olması gerekir..
Yanlışım varsa düzeltilmesi önemle rica - 05-09-2012, 00:23:46arkadaşlar farklı bir yöntem ile sorunu çözdüm.
cpanel üzerinde forum subdomain'i silip yeniden ekleyip dizin olarak forum klasörü değilde başka klasörü seçtim.sonra eski dizindeki bütün dosyaları yeni dizine taşıdım. google webmaster tools ile kaldırdığım forum dizinini yeniden ekledim.zaten google indexlemiş lakin ben engellediğimi için göremiyormuşum.
ha bu arada .htaccess dosyası ile oynamak bayağı tehlikeli imiş... - 08-09-2012, 00:11:02arkadaşlar forum kaç gündür index almıyor.sanırım ana domaine eklediğim disallow / forumlar engeli subdomainin index almasını engelliyor.