• 02-09-2007, 20:53:22
    #1
    R10 ailesine selamlar,
    Sitemap ta çeşitli linkler var.Bu sitemap aslında htaccess marifeti ile php tarafından oluşturluyor.Ve tarihlerine bugünün tarihini atıyor.Sorum şu
    Sitedeki yazıların :%90 u orjinal.Gerçekten de hazırlanması zor şeyler.Yazı olarak da proje olarak da.Yani önce verdiğimiz projeyi deniyoruz yapyoruz bu kısmı zaten bir zorluk.Sonra en kolay anlaşılcak şekilde yazmaya çalışyoruz.
    İşin sonunda bu linkler sitemapda gözüküyor.
    Şimdi biri bizim içeriğimiz c/p yaptı diyelim.Google ın bizi üste çıkarmasında sitemaptaki tarih etkilimidir.Yani yazıldığı tarihi mi koymalıyız yaznın bizim olduğunu anlaması için.Böyle yaparsak googleın indexleme sıklığı azalır mı?
    Teşekkkü ederim.

    Not:Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.Eğer açtıysam kusura bakmayınız lütfen
  • 04-09-2007, 21:56:06
    #2
    Sitemaptaki tarihin sıralamada üste çıkmanızda etkili olacağını sanmıyorum aksi takdirde sizden yazıları çalanlar da daha eski bir tarih verebilirler.

    Sayfaların güncellendiği tarihleri vermek en doğrusu, yani yazı eklendiyse ama değişmediyse eklendiği tarihin yazması doğrudur. Aksi takdirde taranmış sayfaları boş yere bir daha taratırsınız, taranması gereken sayfalarınız daha geç taranır bu nedenle.
  • 05-09-2007, 09:24:28
    #3
    sitenin pr si kaç? eger yüksekse telaşlanmana gerek yok. birileri c/p yapana kadar siten indexlenir aramlarda bile çıkabilir ama pr düşükse yüksek pr li biri gelir siteni kopyalar kendi sitesinde yayınlar ve sanki yazılar ona aitmiş gibi googlede gözüküyor c/p yapan sen gözükürsün


    bide şu sitemap tarihi önemli değil. çünkü sadece sitendeki linkleri gösterir. yani içerği nedir bir bilgi veremez
  • 05-09-2007, 09:32:29
    #4
    sitemap'taki tarih tam olarak şu işe yarar, günlük alıyorsa iyidir google siteyin günlük içeriğinin artığını düşünür ve günlük bot gelir. Günlük bot gelmeside aramalarda üst'lerde çıkmana bir nevi yardımcı olur.
    Sitenin içeriği artmadığı sürece tüm sayfalar indexli olsada hit düşer. Ben oyun sitemde denedim gördüm.
  • 05-09-2007, 13:28:41
    #5
    Cevaplarınız için teşekkür ederim.Site daha yeni açıldı.PR0.Sandbox ta mı bilmiyorum.Fakat bazı anahtar kelimelerde 1.sırada çıkıyor.Prsı yüksek olan sitelere göre.Sanırım orjinal bir içerik bunu sağlıyor.Tek avantajımız google için içeriğimizin ve sitenin yapısın orjinal olması sanırım.Onun için sitenin içeriğinin bizim olduğunu bilmesi lazım.