Yazının aslına Makale uzunluğuna dikkat! Google zannettiğinizden zeki. adresinden ulaşabilirsiniz.
Makale uzunluğuna dikkat! Google zannettiğinizden zeki.
Makale, yazı, post, ne derseniz deyin. Bir websiteniz varsa, konunuzla ilgili illaki bir şeyler yazmak zorundasınız. Bu yazıların boyuna posuna bakmadan biz genel olarak makale adını verelim. Eğer herhangi bir konuda, bazı hedef kelimelerde, google aramalarında ön planda çıkmak istiyorsanız, mutlaka bu kelimeleri hedefleyen makaleler yazmanız lazım.
R10.net gibi, SEO ile ilgili bölümlerin olduğu kaliteli forumlarda, başlıkları inceliyorum. Arkadaşlar soruyor,
Alıntı
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, ben dedemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken, google adında genç bir arama motoru vardı. Arama motoru genç idi, ama genç olmasına rağmen Arama motoru pazarında, dünya çapındaki rakiplerine kafa tutmaya başlamıştı. Bir gün kahramanımız google bir basın açıklaması yayınladı. Google Acquires Applied Semantics. Bu açıklamanın ardından kısa bir süre sonra, dünya adsense ve adwords denen arama motoru reklam ürünleri ile tanıştı. Evet masalımız burada bitiyor. Şimdi gelelim gerçek dünyaya.
Adsense’in önemi, bir web sitesindeki içeriğin konusu ile alakalı veya, yapılan aramalarda, aranan terimlerle alakalı reklamlar gösterebilmesiydi. Yani google sizin neden bahsettiğinizi anlıyordu. Yukarıdaki, basın açıklamasının iki önemli paragrafı var. Bunları size çevirmeye çalışacağım;
Alıntı
Yukarıdaki basın bülteninde dikkatimizi çeken çok önemli bir paragraf daha var.
Alıntı
Bu iki paragraf bize google’un bir içeriği analiz ederek, içeriğin dayandığı ana temayı anlayabildiğini ve bunu reklam hizmetlerinde kullandığını gösteriyor. Eğer google’un elinde bu teknoloji varsa, arama motorunda sıralamalarda da aranan içeriğin alakalı sonuçlar içermesi için bu teknolojiyi kullanacağını varsaymamız hata olmayacaktır.
Adsense kullanan arkadaşlar bilirler, eğer adsense reklamı koydukları sayfada yeterli metin yoksa, ya alakasız reklamlar çıkar, ya da dünyanın yuvarlak oluşundan, feşmekence kuşun ne yediğine kadar para kazandırmayan yer doldurucu yazıların çıktığına şahit olurlar. Ama sitede yazı uzadıkça ve bir konu etrafında tutarlı olarak yazıldıkça çıkan reklamların kalitesinin arttığıda başka gözlemlenen bir durumdur.
Buradan hemen seo cuların verdiği bir öğüde atlayalım. Denir ki, yazı yazarken, hedeflediğiniz kelimenin yazınızın içinde belirli bir yüzde kadar geçmesine dikkat edin. Burada vurgulanmak istenen, hedef kelimeyi sıkça kullanarak google’un dikkatini çekin, google’u yönlendirmeye çalışın.
(Resim, bu konularda yapılan ingilizce bir çalışmadan alınmıştır. Koyu mavi hedef kelime ve terimler iken, sarı kelimeler, temayı destekleyen kelimelerdir)
Ancak, bir yazıyı yazarken bunu google için değilde, bilgi vermek için yazıyorsanız, yazınızın tek kelimeden ibaret olmadığını, yazının bir teması olduğunu ve bu temayı destekleyen onlarca farklı kelime kullandığınızı bilirsiniz. Yazınız uzadıkça, yazının teması ve bu temanın ana kelimeleri daha kapsamlı kullanılacaktır. Yazının uzunluğu minumum 500 kelime olduğunda, google’un yazı teması belirlemede başarısı gözle görülür oranda artmaktadır.
Google, neden bahsettiğinizden iyice emin olduktan sonra, sıralamalarda, yer almanız, diğer seo kurallarına uyduktan sonra da, bu sıralamaların en önlerinde yer almanız işten bile değil.