• 18-08-2010, 22:59:51
    #10
    aynen katılıyorum bunu 6 ay once farkketım google.com gırıyorum google.com.tr'ye yonlenıyor tabı chrome'de bogle dıger tarayıcıları bılmem =)
  • 18-08-2010, 23:02:42
    #11
    adres satırına google.com yazılmasından bahsetmiyorum ki. tarayıcı ıe firefox v.b gibi tarayıcıların ana sayfasını google.com yada com.tr olarak ayarlanmasından bahsediyorum. mesela benim ıe de ve firefox da ana sayfam direk google.com.tr olarak seçilidir. zaten analitik verilerine baktığımda gelenlerin %90 ı google.com dan gelmiş olduğunu görüyorum. ve bu kişilerin %99,9 türkiye de yaşayan kişiler. bunu nasıl açıklayacağız acaba?
  • 18-08-2010, 23:06:15
    #12
    Üyeliği durduruldu
    Hitinizin ve gelinen kelimenin ne olduğunu öğrenebilirsek daha iyi analiz yapabiliriz.
  • 18-08-2010, 23:07:34
    #13
    Kardes bırde sogle dusun ;

    Google.com'da yukseldınız 1 sıraya oturdunuz ne olucak ? hitlerin cogu yabancı ulkelerden gelmeye baslayacak gırı ıngılız,fransız,çinli vs siten turkce diye 10-15 saniye durup cıkacak ve google dusunecek demeki bu site kotu'ki giren ziyaretci girip cıkıyor baska sıtelere bakıyor dıyıp sızı gerılere atıcak'tır.Hem google.com.tr'de yukselmek kolay google.com yukselmek ıse zor cunku rakıp daha cok
  • 18-08-2010, 23:14:46
    #14
    Nio
    Üyeliği durduruldu
    Mezitli33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    türkiyedeki çoğu kişi google.com yazıo oda google.com.tr yi açıo zaten türkiye üzerinde
    Evet çok doğru dediniz.

    Tutaynet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Adam haklı beyler
    Bence kendine göre haklıdır hocam. Mezitli33 arkadaşımızın dediği gibi com.tr e yönleniyoruz zaten.
  • 18-08-2010, 23:15:33
    #15
    arkadaşlar bu söylediklerim tamamen kendi deneyimlerim. seo konusunda uzmanlık gibi bir iddiam yok. söylemek istediğimi tam olarak anlatamadım sanırım. meramım şudur. Türkiye deki internet kullanıcıları nın %90 nının tarayacalarının ana sayfaları google.com.tr ye değil google.com'a ayarlanmış.
    En azından analitik verilerinden ben bunu anlıyorum. yenilemek pahasına; gelen ziyaretcilerinin %99,9 u türkiyeden geliyor... madem google.com yazıldığında com.tr ye yönleniyorsa analitik te neden gelenlerin %10'u com.tr den %90'ı google.com dan geldiği gösteriliyor. bunun izahını arıyorum sadece.
  • 18-08-2010, 23:35:45
    #16
    Bence yanılıyorsun sana gelen hıtın %99'u google.com gelmesı turkıye'deki insanların %99'unun google.com kullandıgı anlamına gelmez bır cok sıte sayyacına bakarsan herkeze hıtın cogu google.com.tr'den geldıgını gorursun tabı bu benım fıkrım tarayıcının ana sayfası google.com olması onemı degıl arama yaparken google.com.tr yonlenıp ogle arama yapıyor dıye bılıyorum.

    Edit : Sorunun cevabı ıse su ola bılır google.com ıle google.com.tr aynı site oldugu ıcın google.com.tr'den gelen hıtı senın verılerın google.com'dan gelıyor dıye gosterıyor olabılır
  • 18-08-2010, 23:41:44
    #17
    http://www.google.com.tr/firefox

    arkadaş sanırım bu sayfadan/firefox açılış sayfası/ bahsediyor fakat ama artık bundada com.tr den arama yapıyor deneyip görebilirsiniz
  • 18-08-2010, 23:43:30
    #18
    sayaclar içerisinde bence en sağlıklı veriyo google analitik veriyor. (yine kendi fikrim. ) analitik e bakıyorum gelen ziyaretcinin %99 u türkiye den gelmiş.
    100 istanbul
    75 ankara
    67 adana v.b gibi
    Tarafik kaynaklarına bakıyorum
    %10 google.com.tr
    ben analitik in yalancısıyım.