• 14-08-2010, 22:38:24
    #1
    S.a. arkadaşlar,
    Web in boyutu ve sayfalaramızın güncelleme sıklığı düşünüldüğünde.Her arama motoru robotlarınında tekrar ziyaret politikası olması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Sonuçta arama motorları internetdeki devasa bilgiye götüren en büyük araç oldugu herkez tarafından bilinmektedir.
    Madem arama motorları bilgiye götüren en önemli araçlardır. Bu durumda arama motorları arasında çok büyük rekabette söz konusudur herkez biliyor zaten.Yahoo, google,bing v.b. arasındaki rekabeti.
    Nerde çok büyük rekabet varsa orda teknoloji namına herşey olmak zorundadır.Yazılımlar,mühendisler,makineler,icatla r v.b.

    Şuan sanırım google veritabanında 20 milyar indexli domain var belki dahada fazladır tam emin değilim.Bu rakam günden güne artıyor. Ve google inanılmaz bir bant harcıyordur bu siteleri tarama konusunda.Google tekrar ziyaret politikası konusunda sistemler geliştirdi ve webmasteri bu sistemlere teşvik etmiştir herkez biliyor. robots.txt,if-modified-since http, sitemap, web yöneticisi araçları v.b. Bana kalırsa bu sistemleri sırf bant genişliğini minimum düzeye çekmek için yaptı. Ama ortada şöyle bir problemde var sitemap güncellenip google ping gönderildiği zaman dahi google bot siteye girmiyor. Bu şekilde gözlemlediğimiz vakit ortada bir çelişki oldugu belli oluyor.Şu zamanda webmasterler güncelleme yaptığı zaman hem sitemapı güncelliyor hem imleme sitelerine adresleri gönderiyor bu sayede google botu sitenize sokmayı başarıyorsunuz ve index alıyorsunuz.Neysa lafı fazla gevelemeden konuya giriş yapalım.

    Web robotlarının tekrar ziyaret politikası:

    • Çok sık güncellenen sayfaları değişme sıklığına göre ziyaret hesaplaması ayarlamak
    • Güncellenen sayfaların günlüğü tutularak sık güncellenen sayfaları sık ziyaret edip güncellemek.
    Yani şunu demek istiyorum. Düzenli içerik girip bunu istikrarlı bir biçimde sürdürürseniz google siteniz adına bir ziyaret hesaplaması yapıyor. Ve bu hesaplara göre sitenizi ziyaret ediyor ve indexleniyor.Sitenize 1 tane dahi backlink almasanız bile google bot ziyaret hesaplaması mutlaka çıkarıyor ve sitenizi ziyaret ediyor.Benim size tavsiyem her sayfanızı evet yanlış duymadınız her sayfanızı güncellemek ve googleun ziyaret hesaplamasını oldukça yükseğe çekmiş olacaksınız.Tabi bu anında olmayacak 3 ila 6 ay diyelim kafadan attım.Örnek olarak haber sitelerini gazate sitelerini incelemenizi tavsiye ediyorum. Hemen hemen her sayfası mutlaka güncelleniyor. Haberlere yorum yapan insanlar sayfaları güncelliyor. Google bot siteden çıkmıyor.Şimdi diyeceksiniz her sayfayı nası güncelliyelim kardeş zor bir durum evet. Nası her sayfayı dinamik şekilde oluşturuyorsanız her sayfanızıda dinamik şekilde güncelleme imkanına sahipsiniz.

    Saygılar
  • 14-08-2010, 23:46:54
    #2
    İlginc ve yararlı bir paylasım bence tskler
  • 15-08-2010, 00:52:25
    #3
    Ben teşekkür ederim. Tabi bu ziyaret politikasında başka maddelerde illaki vardır.Maddeler sadece bulunla sınırlı değildir.
  • 15-08-2010, 00:58:53
    #4
    Teşekkürler akıcı bir yazı olmuş.

    Sayfalara yorum yaparakta güncelleme yapabiliriz fakat bu yorumlarda içerğe katkı yapacak nitelikte olmalı
  • 15-08-2010, 01:00:45
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Php ile x tane atasözü, deyim vs yazsak ve bunları her sayfada rastgele herhangi birini göstersek.. Her sayfanın güncelliğini sağlamış olur muyuz ? Yoksa artık bunların modası geçti mi diyorsunuz ?
  • 15-08-2010, 01:01:24
    #6
    Tabiki fakat ben yinede her yorumu onaylamanızı tavsiye ederim. Yorumlardaki her bir terim illaki bir kaç aramayla eşleşecektir. Tabi yinede son karar sizin
  • 15-08-2010, 01:05:10
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Google o rastgele atasözüne uyanırsa kötü olur ama
  • 15-08-2010, 01:07:55
    #8
    kaptanblack_12 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Php ile x tane atasözü, deyim vs yazsak ve bunları her sayfada rastgele herhangi birini göstersek.. Her sayfanın güncelliğini sağlamış olur muyuz ? Yoksa artık bunların modası geçti mi diyorsunuz ?
    Bana kalırsa sayfanızı bu şekilde güncellemiş olursunuz. Ata sözleri ve deyimlerden ziyade. Yazıdaki geçen bazı terim lerin anlamlarını not olarak koymanız süper olur bana göre.Php ile şu şekilde geliştirilebilir. XML formatında bir dosya oluşturulur. Web sitesindeki tüm konu İD,URL,Konu adı xml formatına dökülür.Daha sonra bu adresleri cron ile zamanlı ziyaretler yaptırılır. Konu id alınır konu adında geçen terimlerin anlamları konuya eklenir. Bu sayede konu güncellenmiş olur.Birde ata sözlerini yapacaksanız bunları random olarak yapmayın bence. Yani sayfa her yenilendiğinde ata sözü değişmesin. Sabit kalsın ama bu sayfayıda sürekli güncelleyin.
  • 15-08-2010, 01:12:14
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Çok güzel düşünmüşsünüz.. Ancak buradaki "bazı terimler"i neye göre belirleyebiliriz ?