Trustrank spam ve siyah şapka seocuların belirli kelimelerde hızlı yükselişini engellemek için oluşturulmuş bir tekniktir.Trustrank'ı türkçeye çevirmek gerekirse güvenilirlik puanı olarak çevirebiliriz. Trustrank resmi olarak onaylanan bir algoritma değildir ancak trade rank altındaki bir algoritmanın gelişmiş halidir.

Trustrankı Etkileyen Faktörler:

Domain Yaşı - Yeni açılan siteler Google tarafından filitreye alınır, ancak yaşlı ve indexi olan domainler bu filitreye takılmaz.Domain yaşı büyük domainler Google için güvenilir oalrak kabul edilir.

Domain Bitiş Süresi - Domain bitiş süresi ne kadar sonra bitecek olursa Google için o site spam yapmayacak bir sitedir.Domain bitiş süresi en az 3 yıl olmalıdır. 3 yıl ve sonrası Google için güvenilirdir.

Düzenli Güncellenen - Siteniz düzenli olarak güncelleniyorsa Google sitenizi sever ve güvenilir görür.

Benzersiz IP - Siteniz ayrı bir ipde barınmalıdır.Çünkü aynı ipdeki siteleri yapan Google için aynı kişi olarak kabul görünür ve diğer sitenin yaptığı spam sizide etkiler. Güvenirliğiniz azalır.

Meta Etiketler - Meta etiketleriniz yani meta-taglarınız dinamik olmalıdır. Sabit eski nesil meta taglarınızı silin.

Backlinkler - Backlinkleriniz siteniz ile aynı konudaki siteden alınmalıdır ve görünür olmalıdır. Görünmeyen backlinker hacklink olarak görünür ve güvenilirliğiniz azalır. Blog yorumları ile backlink kasmayı bırakın.

Sitenize Ziyaretlerin Süresi - Sitenize girenler mümkün olduğunca uzun kalmalıdır. Bu Google'ın dikkatini çeker ve güvenilirliğiniz artar.

Temalarınız - Temalarınız ziyaretçiyi siteden soğutmamalıdır. Ziyaretçilerinize hitap eden temalar kullanın. Aynı zamanda arama motorlarınıda yormamalıdır. W3C standartlarını korumalıdır.

Spam - Spam sitenizin güvenilirliğini azaltır. Ziyaretçileri sitenizden uzaklaştırır. Spamdan uzak durun.

Kötü Konular - Sitenize bir konu belirleyin ve o konu hakkında yazın. Kısacası her alandan hit beklemeyin sınırlarınızı çizin. Bu sizi markalaştırır ve güvenilir yapar.

Marka Olun - Google'dan direk site ismi ile girişleri artırın. Bu sitenizi marka yapar.

Kaynak: http://www.seoforumu.com/seo-bilgile...a-tanisin.html