• 13-03-2026, 23:17:23
    #10
    @Slash; sizin çalışmalar etkilendi mi google yapay zeka arama sonuçlarından.
  • 14-03-2026, 01:38:20
    #11
    Google güncellemeleri ve yapay zekâ sayesinde artık sadece işinin uzmanı olanlar öne çıkıyor, küçük sitelerin trafiği ve kazancı ciddi şekilde düştü.
  • 14-03-2026, 02:06:40
    #12
    A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @Slash; sizin çalışmalar etkilendi mi google yapay zeka arama sonuçlarından.
    hayır etkilenmedim, ama son 2 haftadır serp 9.5 görünüyor sıralama zorluğu sebebi ile hit kaybı var.
    Edit.
    Etkilendim evet genel olarak son 10 günün raporlarında ciddi düşüş var.
  • 14-03-2026, 04:31:05
    #13
    Jonezz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Google güncellemeleri ve yapay zekâ sayesinde artık sadece işinin uzmanı olanlar öne çıkıyor, küçük sitelerin trafiği ve kazancı ciddi şekilde düştü.
    Nasıl işinin uzmanı öne çıkıyor anlamadım? öne çıkan tek şey google ai, adam dünyadaki bütün veriyi alıyor ve siteni açtırmadan kullanıcıya sunuyor
    ayrıca küçük sitelerle de alakası yok, dev platformlar bile %65 e yakın hit kaybına uğruyor, ya yazdığınızı ben anlamadım yada siz olayı anlamamışsınız.
  • 14-03-2026, 05:39:03
    #14
    Ai her sektörü etkiliyor.
  • 14-03-2026, 11:49:43
    #15
    Birçok arkadaşın dediğine tamamen katılıyorum.

    Kaliteli içerik üretenler ayakta kalacak.

    Adsense kısmına fazla bel bağlanıyor.

    Peki çözüm nedir?

    Eğer gerçekten sen alanında kaliteli içerik üretmeye devam edeceksen artık çok daha ciddi şekilde edeceksin.

    Buradaki en ince ayrıntı, abonelik sistemi olacak. Bunu birçok global siteler yapıyor. Şöyle ki;

    İçerik kalitenizi sınıflandırın, ai tarafından özetlenecek içeriklerde sunun ama asıl ve en kaliteli içeriklerinizi aboneye açın.

    Ai, sitenizde üyelik oluşturup içeriklerinizi özetleyecek bir sistem değil.

    Hatta, içeriğinize güveniyorsanız abonelik seviyesini ücretli olarak güncelleyin, parasını veren okusun.

    Ziyaretçinin parasını alıp bilgi satma kısmı çok zor ama gerçek ve kaliteli bilgiye de ulaşmak artık kolay olmamalı.

    Artık eskisinden çok daha fazla çalışan ve gerçek değer üretenler öne çıkacak...
  • 14-03-2026, 19:21:58
    #16
    Konuya katılıyorum, ai kullanımı dahada arttı ve artıyor, uzun bir süredir google'de arama bile yapmıyorum. Ai nin genel olarak giremeyeceği bazı görsel / video sektörleri ve kullanıcı etkileşimi gereken bazı sektörler yine direnmeye devam eder.

    Geriye kalan blog, bilgi vs. gibi sektörlerde çok büyük kayıplar olucak kalan hitleride büyük siteler yine toplamaya devam edecek.

    Geçmişte web'den kaymak yiyen kitle de zaten o kaymaktan gelen akış gücüyle mobil sektörde yer edinmeye çalışıyor ve ediniyorlar. Artık hiti google göndersin adsense den parayı google versin devri geçiyor.

    Site açıcaksanız da hiti sosyal medyadan beslemeniz gerekicek o da bir süre sonra platformlar daha fazla spam önlemleri alacaklar.


    Aİ seo vs. de Seo cuların site sahiplerini damıtmanın yeni bir yolu olucak, kullanıcı zaten aradığı kısa bilgiye ulaştıktan sonra kaynak siteye tıklaması çok düşük oran olur, e ticaret vs. de zaten marka siteler kemik kitlesine sahip olucak ve doğrudan giriş ya da mobil app ile yoluna devam edecekler.

    Bu google'ai güncellemesini insanlar snippet ile karşılaştırıyor fakat aradaki fark şu : İnsanlar artık yapay zekaya çok alıştı ve benimsedi, o sonuçta çıkan yapay zeka sonucunu gördükten sonra eğer derinlemesine bir araştırma yapmıyorsa oradaki kaynakmış sıralamadaki diğer sitelerimiş vs. önemsiz.