Merhaba arkadaşlar.
Şu optimasyon işini bu foruma bakıp öğrendiğim kadarı ile 3 hafta önce önce açtığım 10 gündürde yayımladığım sitede uygulamaya çalıştım.
Googlebot ilk geldiği günden beri sitemden çıkmıyor. Gözlemlediğim kadarıyla 3 farklı ip ile 24 saat sürekli sitemde. Sitemi açtıktan 3-4 gün sonra "urla" kelimesi için ilk sayfada çıkmaya başladı, son 2 gündürde bazı google dc lerinde 1 nci bazı google dc lerinde ise ilk 3 de çıkıyor, en kötü ihtimalle ilk 5 arasında kalıyor.
Bunun için r10 forumuna teşekkür ederim.
Sormak istediğim soru şu. Ben sitemde kendi yazdığım bir script yardımıyla derleme haber yapıp siteye otomatikman eklettiriyorum. Böylelikle günde ortalama siteye 400-500 haber otomatik olarak giriliyor. Bu googla sitemi sandboxa sokarmı. Ve şu bir kaç gündür pr6 sitelerden 2, pr7 bir üniversite sitesinden 1, pr5 den 6, pr4 den 4, backlink aldım. Bunlar beni sandboxa atarmı.
Ayrıca ilk sıraya çıkabilmek için bana neler önerebilirsiniz. İlk sıradaki site pr4, benim pr0.
Cevap verenler için teşekkür ederim.
10 Günde Google da 3 ncü Sıradayım?
23
●2.614
- 08-04-2007, 02:25:26Backlinkleri daha geniş bir zaman dilimine yaysan daha iyi olurdu. Yeni siteye biranda bu kadar link almak tehlikeli.
- 08-04-2007, 02:26:26hani urla kelimesinde 3. sıraya gelmek pekte zor değil. çok kullanınan kelimede bi dene
sonucu gör.
edu uzantılı domainden backlink almak gerçekten çok faydana ki hele pr 7 diyorsun bu mükemmel bişe pr ler güncellendiğinde sanırım siten pr 5 olur gibi buda google sıralamada yerini istikrarlı şekilde korur üstleri de çok kolay zorlarsın.
urla kelime trafiğini artır 1 ayda ilk sırada bile olursun.. - 08-04-2007, 02:29:39Sanitarium adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-04-2007, 02:34:53Üyeliği durdurulduGenetik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- aldığın backlinklerin pr değerleri farklı farklıdır.
pr değeri farklı olması farklı zamanlarda google tarafından indexlenmesine dolayısıyla farklı zamanlarda backlink almana sebep olur.
2- backlink güncelleme süresi farklıdır, yani sen 100 tane alırsın fakat, güncellemeden hemen sonra aldğın için siten biraz daha zaman kazanır dolayısıyla sandboxa girmezsin.
ayrıca yeni açılan siteler bir aylık bir süre gibi zamanda zaten sandboxa giriyor.
3 sitem bu durumla karşılaştı, hala bekliyorum - 08-04-2007, 02:36:01Genetik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. - 08-04-2007, 02:39:13akyaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-04-2007, 02:45:58"Sandbox'a girmek" son derece göreceli bir kavram. Sadece backlinklere falan bakılıyor zannetmeyin. Birsürü unsur göz önünde bulunduruluyor ; örnek domain yaşı bile
Eski domainlerin sandbox'a girmesi daha zor. Bunun gibi birsürü şey var ama link aldığın yerler pr7 universite sitesi falansa kolay kolay sandbox'a girmezsin benim görüşüm ,
Saygılar..