• 19-06-2025, 11:31:34
    #1
    Merhaba,
    20 gündür yayına vermediğim ve üzerinde çalıştığım bir sitem var. Bu sitede Google Recaptcha v.2 kullanan bir iletişim formu bulunuyor. Bu form yaklaşık 10 gündür mevcut. Site index'i gizlenerek 20 gündür tasarım ve kodlama aşamasındaydı. Dün Google Search Console'a sitemi ve sitemapleri ekledim. Yaklaşık 3 dakika sonra contact formdan aşağıdaki gibi bir e-mail geldi. Bu durum şu kuşkuları doğuruyor:

    1. Search console eklenen ve indexi henüz bulunmayan siteleri etkileyen bir GSC açığı mevcut.
    2. Birileri son 24 saate göre Selenium gibi bir araçla arama yaparak "inurl:contact" ile son 24 saatte dizine eklenen iletişim formlarını sürekli taratıp bu formlara postlama yaptırıyor.

    Şimdilik bunaltıcı olmadığı için kendi captchamı yapmayı düşünmedim. Eğer 1.'de belirtilen durum yoksa, spam tekniği olarak 2.de belirttiğim durum deşifre oldu.

  • 19-06-2025, 11:35:36
    #2
    donanim.net
    Hiçbir yerde hiçbir şekilde paylaşmadığım ve deneme yanılma ile bulunamayacak bir uzantıda olan e-posta adresim bile spam alıyor hocam. Cpanel/Plesk bile bilgilerimizi gönderiyor olabilir.

    Düzenleme: "Form dışında konuşuyorum."