• 16-03-2025, 01:00:39
    #1
    Arkadaşlar,

    2-3 aydır rank math seo eklentisini kullanmaya başladım. Özgün içerikler girmekteyim ama bu rank math seo muhtemelen diğer seo eklentilerindede olan oda kelime belirleme kısmını tam olarak anlamadım verimli kullanamıyorum muhtemelen.
    Örneğin bir dizi haberi sitesi örneği vereyim.
    4 konu açacağım başlıklarım : The Last of Us 2. Sezon Çekimleri Başladı | The Last of Us 2. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu | The Last of Us 2. Fragmanı Yayınlandı | The Last of Us 2. Sezon Ekibine Ahmet Katıldı

    Şimdi daha önce kullandığımız odak kelimeyi tekrar kullanmak istediğimizde bu eklenti kızıyor ama, hepsinin odak kelime kısmına başlığını vermek ve yazıda düzgün bir şekilde odak kelime yoğunluğunu ayarlamak çok zor. Başlıkta ve linkte odak kelime olmazsada eklentimiz kızıyor. Nasıl yönetmek gerekiyor bu eklentinin odak kelime belirleme kısmını?

    Teşekkür ederim.
  • 16-03-2025, 01:14:25
    #2
    Verdiğiniz örneklerde hangi kelimelerde yükselmek istiyorsunuz? 4 başlık için de odak kelimem The Last of Us demek, 4'ünün de bu kelimede yükselmesini istiyorum demek ancak bu olağan değil.

    Sadece örnekten yola çıkarak ben şu şekilde ilerlerdim:

    başlık - odak kelime
    The Last of Us 2. Sezon Çekimleri Başladı - The Last of Us 2. sezon çekimleri
    The Last of Us 2. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu - The Last of Us 2. Sezon Yayın Tarihi
    The Last of Us 2. Fragmanı Yayınlandı - The Last of Us 2. Sezon Fragmanı
    The Last of Us 2. Sezon Ekibine Ahmet Katıldı - The Last of Us 2. Sezon Ekibi

    Ancak örneği geliştirirsek ben başlığı da şöyle atardım: The Last of Us 2. Sezon Ne Zaman? 2. Sezon Çekimleri Başladı.
    Bu başlığa da The Last of Us 2. sezon ne zaman odak anahtar kelimesini girer, yoğunluğumu da buna göre ayarlardım. Çünkü başarılı olursam verilere göre bu kelimeden daha çok hit alırım.

    Başlığınızı ve odak kelimenizi hit alacağınız şekilde düzenleyin. Odak kelime, başlığı şekillendirmenize engel olmasın.
    Rank Math'ı memnun edemeyip ilk sırada olduğum, Rank Math'ten 100 puan alıp birinci sayfaya zar zor ulaştığım pek çok makalem var.
  • 16-03-2025, 14:49:27
    #3
    En iyisi sanırım
    Merhabalar, Rank Math SEO'nun veya herhangi bir SEO eklentisinin verdiği SEO puanlarını kale almayın.
    Bu puanlar Google'ın baktığı kriterler değil, SEO eklentisinin başlangıç düzeyindeki kullanıcılara fikir vermek için kullandığı bir özelliktir.

    Rank Math'den alacağınız SEO puanı ile sıralamalarınız doğru orantılı değildir.
    Çok düşük puanlarla çok iyi sıralamalar alınabilir, çok yüksek puanlarla hiç index bile alınamayabilir.

    Ayrıca bilmeyenler için; içeriklerinizde anahtar kelime belirtmenize gerek yok, bunu Google zaten görmüyor.