• 18-01-2025, 13:24:51
    #1
    Semrush'ı aktif kullananlar şu sıralar saçmaladığını fark etmiştir. Çünkü Google arama motorunu kullananlar için javaScripti zorunlu hale getirmeye başladı.

    Peki bu ne demek?

    Ahrefs, Semrush gibi araçlar google'a HTTP request göndererek çalışıyor. Bu çok basit ve maliyeti düşük bir yöntem. Eğer javaScript tamamen zorunlu hale gelirse tamamen bir browser ortamını stimüle edip sayfanın tamamının yüklenmesi gerekecek (tam böyle değil). Yani basitçe anlatmak gerekirse Semrush, Ahrefs gibi araçların scrape maliyetleri çok fazla artacak.

    Aslında CSS, resimler gibi elemanları almadan javaScript render etmenin yolları var, tabi ki bu araçların geliştiricileri bu dosyaları çekmeden render etmenin yollarını biliyorlar ama yine de basit bir HTTP requestinden çok daha fazla maliyetli olacağı kesin.

    Benim anlamadığım: Google bunu neden yapıyor?

    Tamamen implement edildiğini varsayarsak artık GA4, GSC araçlarının üzerine daha fazla yük binecek. Bu da google için daha büyük maliyet demek. Google kendi düşüşünü saklamak için mi SEO araçlarını sakatlıyor? Buna değer mi?

    Kaynak: Techcrunch


    Fikirlerinizi merak ediyorum
  • 18-01-2025, 20:10:08
    #2
    Bence google’nin düşüş filan yaşadığı yok düşen sadece küçük ve orta ölçekli siteler.

    Yani google senin benim ya da böyle milyonlarca siteyi banlasa taramasa dizinden çıkarsa ne olacak yine senin benim sitemin yerini alacak bir çok site zaten mevcut
  • 19-01-2025, 08:09:18
    #3
    Fahiş fiyatlara üyelik satıyorlar hepsi bitsin.
  • 19-01-2025, 13:25:22
    #4
    ByHazerfen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bence google’nin düşüş filan yaşadığı yok düşen sadece küçük ve orta ölçekli siteler.

    Yani google senin benim ya da böyle milyonlarca siteyi banlasa taramasa dizinden çıkarsa ne olacak yine senin benim sitemin yerini alacak bir çok site zaten mevcut
    O konuda aynı fikirdeyim. Orta ölçekli sitelerin SEO bütçesinin büyük sitelerle rekabet edebilme gücü çok düşük artık. Şahsımca sadece yerel işletmelerle çalışmamın ana sebebi de bu. Çünkü istedikleri bütçelere globalde trafik sağlayamayacağımı bildiğim için müşteri memnun kalmasın istemiyorum. Yerel SEO ise hala hayatta ve sonuç almak nispeten düşük maliyetli. Hem sen mutlusun hem müşteri.