Aynı IP'de kötü repütasyonlu siteler varsa paravan olarak algılanma ihtimali var, SSL'in olup olmaması bile neredeyse farkeden bir şey değil(her ne kadar ilk 10'daki sitelerin çoğu SSL kullansa da)
Etkisi olabilir ama büyük olduğunu sanmıyorum çoğu projeyi düşündüğümde.
Benim kastettiğimde tam olarak bu. Diğerlerinden farklı bir SSL kullanmak iyi bir repütasyon oluşmasını sağlamaz mı?
Mesela haber siteleri yıllardır yayın yapıyor, büyük bir kitleye hitap ediyor, kullanıcı deneyimi iyi diyelim. Arama motorları bunlara bakarak güvenilir kaynak olarak görüp çoğu zaman onları yukarıya çıkarıyor. Bizde çoğu zaman önemsiz görünen o küçük parçaları birleştirerek kullanıcının verilerine önem veren bir imaj oluşturarak etkide bulunabiliriz.
Anlaşılan bunu tüm değerleri aynı ücretli ve ücretsiz ssl kullanan site karşılaştırması yapmadan net olarak anlayamayacağız. Yine de pahalı bir şey değil deneyeyim.