Bundan Sonra Nasıl Web Siteleri Oluşturmalı ve Hareket Etmeliyiz?
7
●1.136
- 25-10-2023, 11:52:29öncelikle açtıgınız değerli konular için teşekkürler, dilerim forumdaki bu tür bilgi paylaşımlarına olan ilgisizlik sizi de demotive etmez ve sektöre katkı değer sunmaya devam edersiniz.
benim bir maddeye itirazım olacak ve eklemem
Alıntı
etiket konusunda buna katılmıyorum açıkcası. hala etiketi aktif kullanan ve ciddi nimetini yiyen pek çok haber ve eticaret sitesi var.
her haber kategorisine, kategori yapamazsınız, böyle durumlarda etiketler ciddi iş görür. örneğin X takımı haberleri, Y ünlüsü haberleri, Z ilçesi haberleri etiketleri
ya da eticarette her alt ürün çeşitliliğine de kategori açamazsınız, pilli X ürünleri, şarjlı X ürünleri, kablolu Y ürünleri, kablosuz Y ürünleri vs.vs.
etiket sayfalarının seo yapısı iyi kurgulanırsa,
birbirinin kopyası olmayan ve gerçekten arama niyetine hizmet eden etiket sayfaları olursa
pekala etiket sayfaları değerlidir. ama siz gidip de birbirinin kopyası olacak, url ve başlıktan başka farkı olmayan işlevsiz, özensiz bir etiketleme sistemi ile çalışırsanız evet hiç kullanmamak tabiki daha mantıklıdır. etilketler, alt kategori mantıgı ile kullanılmalıdır, iyi bir iç linkleme ile taçlandırılırsa da çok iyi işler çıkarabilir
bilginize - 25-10-2023, 14:43:21''Her gün x / xx içerik girilmeli'' gibi bir eylem maalesef son derece yanlıştır aslında. Ama bunu izah etmek güç site sahiplerine.
Ne kadar çok içerik, o kadar çok hit şeklinde bir algı oluşuyor hep.
Halbuki içerik kraldır felsefesine odaklanılır ve kullanıcıya yönelik güzel bir içerik yazılırsa o zaman hem index alması kolaylaşır hem de sıralamalarda iyi yerde olur o sayfa.
Her gün onlarca içerik girerek sitenin zamanla çöplüğe dönüşmesine neden oluyorlar maalesef.
Etiket konusunda ise, e-ticaret sitelerinde faydası oluyor ancak bunu da yanlış uyguluyor çoğu site sahibi.
Misal abartısız bir ürün için 20-30 etiket oluşturana çok denk gelmişimdir.
Google, en doğru bilgiye en çabuk ulaştırma felsefesi ile ziyaretçinin doğru bilgilenmesini ve/veya ürün, hizmet satın almasına imkan veriyor kendince.
Mesela beyaz gömlek ürünü var diyelim. Ayrıca sarı gömlek satışı da mevcut sitede.
Beyaz gömlek ürününe gelen ziyaretçi için sarı gömlek etiketi atanır ise sarı gömlek te incelenebilir durumda olur.
Halbuki mevcutta olmayan kırmızı mavi yeşil gibi tüm renkleri de etiket olarak kullanıldığında ( bu renklerde ürün olmadığı için ) google ziyaretçinin kandırıldığını düşünür.
Bu tamamen kullanıcı tarafından bir bakış, ona göre düşünmelerini öneririm site sahiplerine.
Bir de tarama açısından bakıldığında sitede gereksiz binlerce etiket olduğunu düşünürsek tarama bütçesine zarar vermiş oluruz.
Son güncelleme bir çok belirsizlikle birlikte spam sitelerin daha çok artmasına neden oldu. Açıkçası gizli bir güncelleme bekliyorum google efendiden.
Umarım bir kelimede onlarca spam site yerine en azından 2-3 tane görünürse o zaman biraz olsun rahatlarız.
Geçmiş olsun diyelim. Kolay gelsin herkese. - 25-10-2023, 16:41:04Google son güncellemesinde en çok tartışılan 2 madde (yabancı forumlarda);
- Güncelleme ile düşüşler veya sözde güncellemeler, para cezaları ve vergilerle birlikte tekelin geri kalanını finanse etmeye devam etmek içindir.
- Ayrıca bir diğer neden ise düşüşün trafik sağlayan içeriklerinizin düşüş yaşaması BARD yapay zekasına yanıtlar sağlamak için veri saklanması.
- 26-10-2023, 08:01:53Güzel konu olmuş elinize sağlık.

Ek olarak sayfa boyutlarının küçültülmesi, tıklama derinliğinin optimize edilmesi ve kaliteli bir sunucu ile hızlı bir site sunulması eklenebilir.


