• 07-02-2023, 19:30:45
    #10
    ByHicKimse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam yanlış anlamayın linkteki makaleyi baştan sona okudum vermiş olduğum tepki bunun için değil önceki bir kaç konunuzda chatgpt kötülüyordunuz bugünkü konunuzda da trafiğiniz 10x düşecek diyorsunuz ben ise bunun aksini iddaa ediyorum bu tarz sistemler web sektörünü aslında bitirmez tam tersi canlandırır. Sizin bu konulardaki düşünceleriniz genelde hep olumsuz yönde olduğu için fazla hayal ürünü geliyor bana görüşleriniz.
    Dediğiniz gibi olursa çok güzel, şimdiye kadar zaten herkes bitecek falan diyordu siz tam tersi canlandırır diyorsunuz, açıklama yapmanızı isterdim ama biraz gerginsiniz galiba başka zaman artık.
  • 07-02-2023, 20:14:54
    #11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ben herkesin tersine arkadaşın konusuna coğu açıdan katılıyorum. Zaten belli kategoride belli noktaya ulaşmamış ya da newsli haber siteleri hariç internette tutunmak çok zor.

    Keşke Youtube konusunda bir şeyler bilsem oraya yönelip üç beş para kazanabilsem. En azından hiçbir zaman ölmeyecek bir alan.

    Bir de google playa oyun filan yapıyorlar reklamları oraya koyuyorlar o da çok iyi düzenli ek gelir.

    Bunlara yoğunlaşmak lazım ama bunlar içinde para lazım paranız olmadı mı hiçbir şey yapamazsınız ne yazik ki. Bir kenarınızda yatırımınız olacak.
  • 07-02-2023, 20:33:18
    #12
    Forum kafasıyla düşündüğünüz için bu kadar basit düşünüyorsunuz. Google'ın elinde zaten böyle bir yapay zeka yıllardır var ama google bunu yayınlar ve içerik üreticilerin parası azarlırsa insanlar içerik üretmez veya google'a telif davası açarlar. Google bunu çok iyi bildiği için bugüne kadar yayınlamadı. Chatgpt gelmeseydi yayınlayamacaklardı, ama bu chatgpt balonunu söndürmek için ufak bir atılım yaptılar tepki gelirse chatgpt ile beraber fişini çekeceklerdir. Üstelik google risk alıyor featured snippet bile içerik üreticilerinin itiraz etmesi için başlı başına bir sebep eğer ipin ucu kaçarsa google kullanıcıların işini kolaylaştıran birçok özelliğini kapatmak zorunda kalabilir.
  • 07-02-2023, 20:43:36
    #13
    Google spam arama sonuçlarını temizlesin önce. Aylardır arama sonuçları berbat. Yapay zeka falan sonraki iş.
  • 07-02-2023, 20:54:31
    #14
    muslumozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Forum kafasıyla düşündüğünüz için bu kadar basit düşünüyorsunuz. Google'ın elinde zaten böyle bir yapay zeka yıllardır var ama google bunu yayınlar ve içerik üreticilerin parası azarlırsa insanlar içerik üretmez veya google'a telif davası açarlar. Google bunu çok iyi bildiği için bugüne kadar yayınlamadı. Chatgpt gelmeseydi yayınlayamacaklardı, ama bu chatgpt balonunu söndürmek için ufak bir atılım yaptılar tepki gelirse chatgpt ile beraber fişini çekeceklerdir. Üstelik google risk alıyor featured snippet bile içerik üreticilerinin itiraz etmesi için başlı başına bir sebep eğer ipin ucu kaçarsa google kullanıcıların işini kolaylaştıran birçok özelliğini kapatmak zorunda kalabilir.
    Telif işini, işe eleman alma yöntemiyle çözmüşler galiba, zamanında bu forumda 2017 mi 2019 mu tam hatırlamıyorum featured snippet ilgili uzun uzun yazdım şikayet ettim hatta nasıl kapatırız bunu yapamaması icin diye konu bile açmıştım sonra iş başka bir hal aldı, 0. sonuca girmek başarı unsuru oldu. Bence de bot işi balon ama mükemmel bir şekilde yaparsa iş farklı yerlere gidebilir sadece beyin jimnastiği yapıyoruz.

    İnsanlar bir de kullanıldığının farkına varsın istiyorum, featured snippet çıkmadan önce belki 10x daha fazla hitin olacakken yani hakkın buyken x ile yetiniyorsun hatta yeni kullanıcılar farkında bile değil az olduğunun, bu işte de hep google kazanıyor çünkü siteye girse kullanıcı reklam gelirinin %50si gidiyor ama anasayfada kalması demek gelirin %100 google alıyor ve bunu son kullanıcı memnuniyeti olarak pazarlıyor, bu son kullanıcı bir bizim yüzümüzü güldürmedi yıllardır.
  • 07-02-2023, 21:08:41
    #15
    isterse bütün ilk sayfayı yapay zeka kaplasın gerçekten dönüşüm yapacak kullanıcı 2. sayfaya geçer siteye girer. az ama öz kullanıcı ve daha yüksek reklam kazancı sağlanır.
  • 07-02-2023, 21:16:32
    #16
    Eskiden görselleri de kendi bünyesinde açıyordu kitapsız Google sonra iframe engelleme koduyla o un önüne geçiyorduk. Bu featured snippet için bir çözüm yok mu ?
  • 08-02-2023, 00:14:17
    #17
    Bizdeki en büyük sorun her şey bugün başlıyormuş gibi düşünmek. Tamam chatgpt çok güzel, harika bir teknoloji ama onun, google’ın veya herhangi bir yapay zekanın henüz web sitelerini bitirme gücü yok. Bu yavaş ve uzun yıllar sürecek bir şey. Hatta web sitelerinin bitmesi çok saçma olur, en fazla ayrı bir sekmede yayınlanmaya devam eder. Ki böyle bir şey imkansız, arama motorunun ortaya çıkışı ve asıl amacı da web sitelerini listelemektir zaten.

    Yine de benim için sorun yok, ben ölene kadar hiçbir yapay zekanın bulunduğum alanda içerik üretemeyeceğini biliyorum çünkü ilgilendiğim alan bilgi değil %100 insani deneyime dayanıyor. Eğer farklı bir sektörde olsaydım tüm gücümü blog yerine forum sitesi kurmaya adardım. Asıl önemli olan şey kitleyi siteye bağımlı hale getirmektir ve forum olmadan bunu blog sitesi ile yapabileceğinizi düşünmüyorum. Hiçbir duygu belirtisi göstermeyen makale yazarlarına ürettiğiniz içeriklerle, kendinize ait emare barındırmayan yazılarınız ile kullanıcıların gözünde milyonlarca web sitesindenden yalnızca birisi olursunuz, fazlası değil.
    • ByHickimse
    • erhanc61
    ByHickimse ve erhanc61 bunu beğendi.
    2 kişi bunu beğendi.
  • 08-02-2023, 08:36:46
    #18
    Google de bulunan bütün bilgiler web site sahipleri olarak bizler yazdık. O sadece içeriklerimizi alıp tanıttı. Aynı zaman da Chat botu da bizden alıp evirip çeviriyor. Durum böyleyken web siteleri devre dışı bırakması haksızlık ve çok saçma olmuş. Ayrıca web sitelerin yok edilmesi yeni bilgilerinde çıkmayacağı anlamına gelir.