Bizdeki en büyük sorun her şey bugün başlıyormuş gibi düşünmek. Tamam chatgpt çok güzel, harika bir teknoloji ama onun, googleın veya herhangi bir yapay zekanın henüz web sitelerini bitirme gücü yok. Bu yavaş ve uzun yıllar sürecek bir şey. Hatta web sitelerinin bitmesi çok saçma olur, en fazla ayrı bir sekmede yayınlanmaya devam eder. Ki böyle bir şey imkansız, arama motorunun ortaya çıkışı ve asıl amacı da web sitelerini listelemektir zaten.
Yine de benim için sorun yok, ben ölene kadar hiçbir yapay zekanın bulunduğum alanda içerik üretemeyeceğini biliyorum çünkü ilgilendiğim alan bilgi değil %100 insani deneyime dayanıyor. Eğer farklı bir sektörde olsaydım tüm gücümü blog yerine forum sitesi kurmaya adardım. Asıl önemli olan şey kitleyi siteye bağımlı hale getirmektir ve forum olmadan bunu blog sitesi ile yapabileceğinizi düşünmüyorum. Hiçbir duygu belirtisi göstermeyen makale yazarlarına ürettiğiniz içeriklerle, kendinize ait emare barındırmayan yazılarınız ile kullanıcıların gözünde milyonlarca web sitesindenden yalnızca birisi olursunuz, fazlası değil.