• 29-11-2022, 10:49:42
    #1
    Selamlar arkadaşlar öncelikle yardımcı olan, olmayan herkese teşekkür ederim şimdiden. Sitemap.xml oluşturulmuş fakat sitenin altyapısı Webflow olduğu için onun üzerinden çekiyor yani webflow.xxxxx.com şeklinde alıyor bunu subdomainden çıkartmak istiyorum ama o zaman da kendim hazırladığım noktada her şeyi otomatik bir şekilde çekecek mi changefreq i hourly falan yapsam? Bir sorum bu yani bunu nasıl çözebilirim bir ikinci sorum ise robots.txt içerisinde User-agent: * Disallow: / bu şekilde belirtilmesi sitenin hiçbir bot tarafından ziyaret edilmesini istememem demek sanırım değil mi yani index almayacak demek? Bu sorunlarımı düzeltemedim.
  • 29-11-2022, 11:14:29
    #2
    Yeşil SEO İnt. Hiz.
    Merhabalar;

    Aşağıda da gördüğünüz üzere site haritaları kök dizinde olmalıdır. Bu işin doğrusu site haritasının kendi sitemizde bulunmasıdır. Aksi halde Google kaale almaz..
    https://prnt.sc/ba2Zseu7mMcV

    Changefreq, hourly vs. bunları kuralına uygun şekilde yaptığınız sürece sorun olmaz.

    User-agent: * Disallow: /
    Robots.txt dosyasındaki kodunuz ana sayfa ve alt sayfaları indekslememesi için GoogleBot'a verdiği komut... Ammmaaaa şöyle birşey var : Robots.txt dosyasındaki disallow kodunu Google ezep geçebilir ve indeksleyebilir.


    Kesin indekslememesi için sayfa içine noindex kodu eklemeniz gerekmektedir.
    noindex, disallow komutundan daha güçlü bir komuttur.