müdür aslında en doğru yanıtı vermişsin ama muhalefet etmişler hemen.
2 ayda bir böyle dalgalanmalar olur diyenlerin internet mazisini merak ediyorum.
sadece pagereank öncesi olan dalgalanmalar 2 - 3 gün backlinkler yenilenirken oluşurdu. Sonra da 2 gün pagerankler yenilenirken. Yani 3 ayda toplasanız 4 gn dalgalanma ya olurdu ya olmazdı.
Son 6 aydır sadece hit dalgalanması yok. Eriyen indexler var, eskisine oranla 10 kat fazla filtre ve sandbox cezaları görülüyor. Zaten hit probleminin asıl nedenlerinden biri de index dalgalanmaları... Spiderlar eskisine oranla daha nadir site ziyareti yapıyor daha az index alıyor.
Bundan 3 seneden eski seocular eski sistem ile yeni sistem arasındaki farkı çok daha iyi görebilir. Algoritmanın nasıl geliştiğini ve değiştiğini farkedebilir. Bundan 3 sene önce seo dan en önemli konuların başında iç linkleme gelirdi. Çünkü iç linkleme doğru yapılmadan yüksek indexe çıkılmaz denilirdi. Sonra sitemap çıktı herkes iç linklemeyi unuttu.
Bence son 6-8 aydır ortaya çıkan algoritma değişikliğinden en çok zarar gören siteler
1)semantik yapıda içeriklendirilmemiş
2)iç linkleme yapısı doğru olmayan
3)dış link poltitikası nicelik üzerine kurulmuş
sitelerdir.
Ben daha uzun bir makale ile yanıt vermek istiyordum ama vazgeçtim, alıntı yaptığım arkadaş eline sağlık olayı güzel özetlemiş. Bu kadar yorum içinden şu yorumu görüp değerlendiremeyen hatta küçümseyen arkadaşlara da hayret ediyorum.
Bu kadar insanın hiti düşerken birilerinin hiti elbette artıyor. O hiti artanlar da bu forumdalar. Sadece seslerini çıkarmıyorlar, çünkü başarılı sitelerin başarı anahtarları kolayca deşifre edilip taklit edilebilir.
Söylediklerinize tamamen katılmakla birlikte, ek olarak ufak birkaç şeyde ben eklemek istiyorum.
Son Zamanlarda MSN Popup ve Popup kodları alarak sitelerinden yüksek kazanç elde etmeyi isteyen webmasterlarda bu ani düşüşlerden veya filtreye girmelerden nasibini aldılar.Bu olayı bende 30K lık sitemde yaşadım.
Sitede hiçbir değişiklik yapmadan sadece pop-up ları kaldırdıktan 20-30 gün sonra hitimin tekrar eski haline döndüğünü, kendi tecrubemle gördüm...
Birde sitede online olarak kalma süreleride hit açısından önemli bir etmen oldugunu düşünüyorum...