Merhabalar Kasım ve Aralık güncellemeleri sonucunda birçok sitede sıralama kaybı olmaktaydı. İçerik girişi vs. yapılmasına karşın arama sonuçları epey değişmiş hemen herkes sıralama kaybetmişti.
Son 1 haftalık verilere göre (https://prnt.sc/24mypj7) sıralamalar yerine oturmuş görünüyor. Son durumda da kendi siteme ait https://prnt.sc/24mz5hc istatistiklerde gözle görülür iyileşme mevcut. Sizlerde durum ne bilmiyorum ama sabır edin, sitelerinize bu süreçte orantısız çalışma yapmayın.
Google SERP Son Durum (Semrush)
4
●96
- 26-12-2021, 15:31:21Temmuz ayının güncellemesi ile kazandığımız sıralamalarda gerileme olsa da yeni sıralama kazandığımız ve ilerlediğimiz kelimelerle beraber diğer kelimelerimizde konumunu korumakta.
Yeni yılda hepimizi daha rekabetli ve gelişmiş SEO stratejileri bekliyor. - 26-12-2021, 15:46:11Artık içerik değil, içeriğin sunum şekli kral olacak sanırımGoodestmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yani sıralama kaybı yaşıyoruz diye yorum backlink, tanıtım yazıları, sürekli içerik girme gibi abartılı işlemler yapanlar vardı. böyle zamanlarda süreci beklemek, izlemek daha iyi oluyor her zaman.Argosy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 26-12-2021, 16:57:50Biz, çalıştığımız markalarda, kasım ve aralık güncellemeleri ile ilgili hiçbir değişiklik yaşamadık. Kasım ve aralık güncellemesinin önlemlerini çok uzun zaman önce almaya başlamıştık. Hiçbir değişiklik yaşamam sebebini buna bağlıyorum.
Ayrıca, Google son güncelleme ile yaptığı birçok değişikliği geri aldı. Yine de 2019 yılından beri planladıkları bu güncelleme elbet bir gün gelecek
