Büyük bir proje için aldığımız domainlerin .comdan .us'a kadar bütün uzantılarını aldık. Fakat googleda projenin ismini yazdığımızda önce .org uzantılı olan adres çıkıyor. Org olan adres ise ana .com siteye yönlenmesi için ayarlanmıştı ve şu anda öyle.
Bu neden kaynaklanıyor niçin önce .com değilde .org çıkıyor bunu nasıl aşabiliriz?
ORG domaini daha önce çıkıyor
15
●1.038
- 15-01-2009, 13:53:06Üyeliği durduruldueğer yeni bir proje ise, bu tür durumlarla karşılaşmak normaldir. rtalama 45 gün geçmeden, yeni bir sitenin ne olacağı belli olmaz.
diğer domainleri ana domaine 301 ile yönlendirdiyseniz, "org önce çıkmış", "bu neden yok" gibi ayrıntılara takılmayın. zamanla her şey yerine oturur ve asıl domain sıralamada yerini alır.
eğer 45 günlük süre geçilmesine rağmen durum aynıysa, yönlendirmeyi yanlış yapmış olabilir, .com uzantısını kısmi de olsa sandbox'a sokmuş olabilirsiniz. incelemek gerekir. - 15-01-2009, 14:06:27Eğer proje dediğin kadar büyük iseki 36 domainden bahsediyorsun sana tavsiyem bu domainleri farklı serverlerda barındır tabiki her domaine server al demıyorum ayrı hostlar al iplere dikkat ederek.Sonra hepsinden ana sitene link ver mümkünse her domain için 3 4 sayfalık mini siteler hazırla sonra gör nasıl pr alıp nasıl çoşuyorsun