Artık backlink işe yaramıyor mu?
58
●3.623
- 03-01-2009, 00:20:50google doğrudüzgün beceremiyor bu işleri. devamlı yüzüne gözüne bulaştırdığı için de bu dengesizlikler oluşuyor malesef . sonra biz de karşısına geçip vay be google büyüksün senin işine akıl sır ermez yine sağ gösterip solu vurdun diyoruz.
- 03-01-2009, 01:29:42Üyeliği durdurulduBacklinkin önemi var fakat nasıl ve ne kadar alınacağı bilinmeli. Örneğin bir sitene pr6 , pr7 backlinkler alıp sonra tutupta pr0 , pr1 çöp sitelere link değişimiyle aynı sitenin kodunu ekletirsen pr değeri alamaman normaldir. Çünkü bu şekilde aldığın linklerin yapay olduğunu açığa çıkarmış oluyorsun. Az ve öz backlink ile pr5 , pr6 ları kolaylıkla yakalarsın. Umarım açıklayıcı olmuştur. (:
- 03-01-2009, 01:47:16quale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki senin tanımadığın biri senin haberin olmadan siteni çöp link sitelerine eklerse, bunun yüzünden PR alamaman kabul edilebilir mi ? Google bu kadar basit mi ?
- 03-01-2009, 13:41:16Google ın son 2 senede değiştirdiği tek şey sıralamayı pageranke göre yapmama.
Yani eski mantıkta 1 tek pagerank 8 link sizi pagerank 6 yapardı ve rakiplerinizin önüne tek link ile geçebilirdiniz. Şimdi ise tek link ile alınan pagerank değerleri işinize yaramıyor. Google C class ip adreslerinden gelen içeriktaş linklere göre yapıyor arama sıralamasını.
Yani çıkıp 5 tane pr5 link satın aldım içeriktaş siteden ama etkili olmadı diyen varsa işi beceremeyen biridir. Sen o insan olarak bakınca 2 site arasında içerik benzerliği olduğunu ve aynı siteler olduğunu düşünürsün.
Ama google bot insan zekasına sahip değildir. Siteleri algoritmasındaki kriterlere göre eşleştirir. Senin içeriktaş siteden aldığını sandığın backlink bir halta yaramaz eğer sen SEO tekniği ile benzer içerikte site yapmayı bilmiyorsan.
Yani içinde 40 kere yeni arkadaşlıklar kurun sözü geçen sohbet sitesinden içinde 30 kere sesli sohbet kelimesi geçen sitenize link aldığınızda google bu iki siteyi de sohbet sitesi ve içeriktaş site olarak görmez.
Bu konular da anlat anlat bitmez.
Google ın nasıl çalıştığını anlamak çözüm üretmek ve denemek yerine google bu işi bilmiyor, google kutsal bir arama motorudur işine akıl sır ermez gibi sohbetlere girerseniz elbette başarısız olursunuz.
Google algoritmasında backlinkten başka bir güç arama gaflettir, dalalettir...
Sadece bu linklerin nasıl etki gösterdiğine ve nasıl sınıflandırıldığına dair çözümler teoriler formüller üretmeye çalışın.
Çünkü bu ne bu sitede ne de takip ettiğim diğer sitelerde henüz backlink dışında sayfa değeri üretebilecek makul bir formül göremedim. Ne sayfa güncelliği, ne sayfada kalış süresi, ne özgünlük hiç bir şey backlinkin yerini alamaz. - 03-01-2009, 14:04:35Üyeliği durdurulduBu kadar yazdığım şeyden bunumu anladın gerçekten.DoktorTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3-5 linkten bahsetmiyorum ben. Birkaç tane pr5 , pr6 alırsın başka çöp sitelere aşırı ekleme yaptırmazsan pr4 olman kaçınılmazdır zaten. Ayrıca google sandığın kadar zorda değil. Yani yeni açılmış bir siteyi sahibinin haberi olmadan sandboxa bile atabilirsin.
- 03-01-2009, 14:53:56Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.google adwords ve adsense ile ilgili siteleri pr 10 yada google ın bazı alt sayfaları yada youtube yada google , yada yahoo yada bu gibi çok büyük portallar pr 8-9-10 peki bu sitelerden hangileri kendileriyle alakalı sayfalardan link alıyor, googleın aldıgı kaç backlink google ile alakalı sayfalardan geliyor.
hem bu filtre olayıda nedir benim gül gibi sayaç sitem filtre yedi neden çünkü orjinal bir site idi tek sayfada oluşuyordu :s tüm seo kriterleri google a göre değil genel arama motoru optimizasyonu kriterlerine göre yapıldı ama şak filtrede site.
Şu bir gerçek algoritma değişti ama biz şu anda bu algoritmanın sırlarını bilmiyoruz, bize göre aksilik olan şey kullanıcı için zenginliktir. Ha bazı siteler hiç dalgalanmıyorlar onuda ben çözemedim
- 03-01-2009, 15:11:59Bu sorunun yanıtı milyonlarca.selmand adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani google yeni açtığı mesela picassa hizmeti için sadece bu hizmeti anlatan 1 milyon makalede bu hizmetine link alabiliyor. Ya da yahoo veya youtube gibi siteler anasayfalarından çok alt sayfalarına o sayfa ile alakalı milyonlarca link alabiliyorlar.
Ayrıca youtube un embed kodunu ekleyen herkes ona bir backlink vermiş sayılır. Çünkü bir siteden iframe açmak, embed vermek, o siteden bir dosya bir resim çağırıp sayfanızda göstermek de bir backlink vermektir. Hem de kendileri ile alakalı bir sayfadan. Mesela googledan javascript kod çağırmak da script src dediğinde analytics ve adsense kodu çağırmak da bir backlink vermektir.
Backlink sadece <a href=""> değildir.
Ayrıca bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum siten ile alakalı sitelerden link almazsan ne olur.
Google a gir, arama motoru yaz, ya da search engine, bakalım sonuç google mı çıkıyor?
Ya da gir video yaz arat sonuç youtube mu çıkıyor?
Bu da zaten pr değeri ile arama sonuçlarının ayrıldığını gösterir.
Google en büyük arama motoru olmasına rağmen arama motoru aramasında yoktur ortalıkta.
Yani buradaki bazı arkadaşların hesabına göre google ın da optimizasyona ihtiyacı var sanırım
- 03-01-2009, 16:05:22Turklerin bildigi ve Bu sitede konuşulan tekniklerin bir cogundan google artık vazgeçmiş ve yeni teknikler denenmektedir
Pr
Backlink
indexleme
Arama motoru siralamasi
Pr demek ayni içeriklere sahip sitelerden link almak yada 10 tane pr6 link almakla yukselmiyor Bu bir gercek Bu guncellemede kanitlandi
Backlin alarak sadece siteni hizli indexletirsin sitenin cok indexi olmasi bi işe yaramiyor
50.000 google indexi olan bi sitede 5k hit varken 10.000 Google indexi olan bi sitenin hiti 70k olabiliyor
Sitenizle ayni içerige sahip sitelerden link almak yada sizin sitenizden daha yuksek sitelerden link almak sadece sizi google siralamasinda yukseltiyor
Google yeni bi ürün cikardiginda Hemen kullanıma sunmuyor Beta Diye yaynılıyor
ama Pr gunceleme ve pr degeri belirlerken Yeni bişeyler deneyecegi zaman Beta guncelleme diyemiyor Bu kadar kuculup karizmayi cizdirmek istemiyor Bu yuzden bizim siteleri Kubay olarak kullanıyor )) - 03-01-2009, 17:04:53Katılıyorum hocam sana dediklerin doğrudur.quale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle