Merhaba arkadaşlar,
Niche kategorisi konusu altında açılan konulara baktığımda çoğu arkadaşımız buldukları kelimelerin olup olmayacağını sormuş. Bense, Semrush da kelime araştırması yaparken hangi kriterler de aranma yapmamız gerektiğini soracağım.
Semrush;
- KD hangi değerler arasında olmalı ?
- Ana anahtar kelimenin aranma hacmi ne olmalı?
- alt anahtar kelimelerin aranma hacimleri ne olmalı?
- ----
- ---
Başka hangi kriterlere de bakmamız lazım semrushda ??
Semrush değerleri
6
●544
- 06-07-2021, 00:52:51niche bir konu bulduysam kriteri; benim için kelimenin kd'si düşük olurdu heralde. Aylık olarakta hacim 1B-10-B aransında olurdu. KD'si düşük olan kelimede reklam verilme olasılığı da düşüktür. Böylelikle serpler'de sitem kaybolmaz, aradığı kullanıcıya ulaşırdı. Ama ne yazık ki her konuda bir reklam veren site var. Seo konusu ne kadar önemli olsa da seo'yu bitiren şey de reklam. İlerleyen zamanlarda seo'nun bir önemi kalacağını düşünmüyorum. Reklamı veren Google'da üst sıraya oturur
- 06-07-2021, 00:56:07Misafirsosyalortak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-07-2021, 01:14:17Hocam niche sektörü aslında semrush ile olacak birşey değil, forumda ilk hizmeti veren ********* kişi bu işi çok kolay gibi sattı millete ondan sonra çoğu kişi bir niche site açarım 3 5k kazanırım diye girdi bu işe sonrasında bir çoğunu da satilik site olarak görüyoruz. Niche arayışı yapanlar bu hizmeti verenler genelde aranma hacmi ve tbmye bakıyor. Oradaki tbm asla sitede alacağınız TBM değil çünkü görüntülü reklam ağının tbmsini bu tarz araçlar göstermiyor arama ağındaki TBM değerlerini ortalama gösteriyor 1. olarak bu TBM oranına inanıp niche diyoruz, 2.olarak aylık aranma hacmi 20 30 40k hadi buda güzel kurtarir diyoruz, 3. olarak aranma zorluğu 50 60 70 ise tamamdır diyoruz hele birde 25 30 KD var ise niche ne halt yemiş gibi oluyor. bir çok kişinin niche sitelerini inceleme firsatim oldu bu analiz araçlarından baktığımda bir çoğunun kd oranı 75 80 üstü..
Analiz araçlarında bu tarz yanlışlara çok fazla kanıyoruz.. iyi bir niche kelimeyi kolay kolay kimse size önerip satmaz da zaten. Niche konusunda araştırma yaparken öncelikle sadece semrush kullanıp bu işe girmeyin hocam, semrush keywordtool vs gibi karşılaştırın. kd değerine de çok takılmayın ana kelimenin çünkü çok önemli değil, ana kelime zorluk oranı 80 90 olabilir ama alt kelimelerde aranma hacmi iyi o kelime ile zorluk orani düşük alt başlıklar olabilir bunlara da bakın. Rakip siteler bunları çok çok iyi inceleyin rakipleriniz hitlerini hangi kelimelerden alıyor bunlara bakın onların arasında şu başlıktan ben bunu rahat geçerim diyeceğiniz başlıklar gibi şeyler çıkartın, hemen bi site açayım iyi kötü bulayım birşey demeyin uzun uzun araştırın hocam evet bu kafama tam anlamıyla yatıyor benim kelimem sektörüm bu dediğinizde işe başlayın ufak ufak hocam. - 06-07-2021, 01:26:18MisafirByHicKimse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben balıklama girmemek için iyice araştırıyorum. Önceliğim ilk analiz yaparken ahrefs, semrush gibi araçları nasıl kullanabilirim, analiz yaparken hangi değerler arasında olması gerekir. Nelere dikkat etmemiz gerekir öğrenmeye çalışıyorum ilk. Sonrasın da niche kelime, long tall kelime bulmak daha kolay olur diye düşünüyorum.
Mesela, ana anahtar kelimenin zorluk derecesi çok önemli olmadığını söyledin. Aly anahtar kelimenin aranma hacimleri, kd değerleri ve kelimelerin rakip analizi daha önemli.
Peki alt long tall kelimenin semrushda kd değerleri hangi aralıklarda olmalı? - 26-07-2022, 20:24:57Genel blog kuruyorsanız,
Semrush kullanıyorsanız, keyword magic tools üzerinden tek bir kelime ile sorgular üreterek, 1K altı olacak en düşük rekabete sahip olan kelime grupları çıkartınız. Bunlarla ilgili içerikleri giriniz, daha sonra rakipleriniz oluşmaya başlayacaktır.Daha sonra rakiplerinizi analiz edersiniz, keyword gaplerinizi kapatırsınız. Yeni açılan siteye hızlıca hit çekmeniz lazım. 1 k altı ve düşük keyword rekabeti ile ilgili olan içeriklere yoğunlaşın, zamanla daha yüksek trafiğe sahip olan içeriklere geçersiniz ve en önemlisi rakiplerinizle içerikler yazarak yeni rakipler edinin, onlara aynı işlemi uygulayacaksınız. Daha sonra rakiplerin backlink analizleri ile sizde aynı backlinkeri almaya çalışırsınız.
Niche blog kuracaksanız,
KD daha yüksek olacak ama ilişkili alt kelimeleriniz KD düşük olması gerekecektir. İlişkili alt kelimelerden içerik girmeye başlayacaksınız, aynı kural geçerli, düşük rekabet ve düşük sorgu sayısı olan içeriklere yoğunlaşın, sonrası zaten rakip analizi ve backlink analizi. Yeni açılan siteye 20 KD üzeri içerik girerseniz, sıralamaya giremezsiniz. Ayrıca anahtar kelimenin KD düşük olsa bile organik aramalarda otoriter sitelere ve yazıların uzunluklarını da gözden geçirin, sıralamaya girmek için bunlarda önemli faktör.
Kelime seçiminde trend kelimelere de bir göz geçirin, hem rekabeti düşük hem de aranma hacmi yüksek kelimeler bulabilirsiniz.
Genel blog kurup otoriter olabilirsiniz veya niche sektör bulup burada yükselebilirsiniz. İkisinde de on page seo çok önemli, kullanıcı odaklı olmalı, hemen çıkma oranı mümkün oldukça düşük olmalı, ziyaretçilerin sayfa derinliklerini mümkün oldukça artırmalısınız, tıklamalar yaptırıp sitenizde daha fazla döndürmelisiniz.
İkisinde de paravan blog takviyesi yapmanız lazım, ücretsiz blog hizmeti veren sistemlerde, index aldırmak oldukça zorlaştı. Paravan bloglarınızla birlikte ana sitenizi yönetmenizi öneririm, burada içerik girme stratejisini daha kolay ve hızlı çözümlemeler bulmanız gerekecek. 1-2 ay sonra rekabeti yüksek kelimelere girdiğinizde link çıkışlarını yaparsınız ve direk etkisini görürsünüz. Fakat önceliğiniz rakiplerinizle olan backlink gaplerini kapatmak olmalıdır. - 29-07-2022, 16:15:51