• 12-02-2021, 15:52:47
    #1
    Merhabalar arkadaşlar, Elimden geldiğimce sizlere özellikle wordpress alt yapısı ile ( Rank Math ) yapabileceğiniz seo çalışmaları, ip uçları ve yurtdışındaki kaynaklardan öğrendiğim bilgileri anlatmaya çalışacağım.

    İpucu: Arkadaşlar hemen benim izlenimlerimi ve yabancıların bu işi nasıl yaptığını anlatayım konunun detaylarını aşağıda hazırladım. Öncelikle şemalara uygun bir kategori seçiliyor..
    - Tarif Siteleri
    - Yazılım / program değerlendirme siteleri
    - Gezi blogları
    - Şarkı
    - Ürün tanıtımları
    - Kitap
    Gibi. Sonrasında özel bir şema yaratılır ya da siteyi açmadan önce örnek alınan sitenin şema yapısı kopya edilir. Ve tüm içerikler bu şema yapısına göre tasarlanıp oluşturulur. Ben de ingilizce 2-3 sitede tamamen şema yapısı ile oluşturduğum bir kaç deneme yapıyorum. Henüz başlangıç aşamasında olduğum için gerekli dönüşümleri size ileteceğim.

    Ayrıntılar


    Özellikle bir kaç aydır sarmış olduğum Şema işaretleyicileri ile ilgili bilgileri bu konuda ayrıntıları ile vermeye çalışarak başlayalım.

    Şema işaretleyicileri; Arama motorlarının içeriğinizi daha basit bir şekilde anlamasını kolaylaştırmak için Schema.org tarafından geliştirilen ve bu verilerin web sitesinde düzenli ve doğru bir şekilde yer almasını sağlan veriler bütünüdür. [1]

    Aslında bu yeni değil 3-5 senedir tema yapımcıları tarafından da tema içerisine eklendiği söylenen ancak ne olduğunu tam bilmediğimiz şema işaretleyicileri Rank Math gibi seo eklentileri ile daha kolay uygulanabilir oldu.



    Zengin Yapısal Veriler
    Aslında 5-6 sene bir furya olarak kullanılan ve sonra Spam'a düşen sonra da google tarafından tamamen olmasa da pek çok kategoride kaldırılan Puanlama sistemi , Yazar Fotosu, Okunma sayısı gibi pek çok veri zengin verilerin içerisine girmektedir.

    Yine SERP'te yer alan, ilgili konular , Faq, Tarif fotoğrafları da Şema işaretleri ile birlikte ortaya çıkmaktadır.



    Şema Yapılarını En Ekin Kullanan Kategorilerden Birisi de Tarif Siteleridir





    SERP SONUÇLARINA ETKİSİ
    Mark Traphagen'in müthiş yazısı Şema Başarı Öyküleri bu alanda yazılmış en başarılı içeriklerin başında gelmektedir. Makaleyi dikkatlice incelediğinizde SERP sonuçlarında gösterim ve tıklama sayılarında çok büyük artışlar yaşayan web siteleri ile karşılaşırsınız.


    Ayrıca bir kaç örnek Rank Math Pro Kullanan kişilerin ekran görüntülerinden verilebilir.




    Burada arkadaş başka sitelerin şemasını kullanarak onlarla rekabet ettiğinden bahsediyor..






    Şemaları WordPress Sitenize Nasıl Entegre Edersiniz?
    Arkadaşlar ücretsiz Rank Math Eklentisi ile bile rahatlıkla Şema ekleyebilirsiniz. Ancak şema yapısı sınırlıdır. Sadece FAQ ve How To Şemaları vardır. Yani Sıkça Sorulan Sorular ve Nasıl yapılır.

    Ayrıca standart olarak tüm içeriklerde basit bir yapısı olan Article ( makale teması da bulunmaktadır. )

    Şema İşaretleyicilerini İçeriklerinize Nasıl Eklersiniz

    Arkadaşlar Ücretsiz Rank Math eklentisinde de karşımıza çıkan şema modüllerini içerik kısmına eklemeniz ve modelleri doldurmanız yeterli.


    Ancak en önemli olan kısım eklediğiniz şemaların google tarafından doğru şekilde yapılandırdığını algılaması ve onay vermesi. Bunun için de Pro sürümünde yer alan test etme seçeneğini kullanabiliriz.



    Bunun dışında Pro Sürümünde Hazır olarak kullanabileceğiniz 20'ye yakın Şema templateleri vardır.. Özellikle bu hazır şema yapılarını kullanarak çok kolay bir şekilde tüm içeriğinize ekleyebilirsiniz.



    Ayrıca Pro Sürümünde
    - Başka sitelerin şemalarını kullanma
    - Kendi özel şemanızı yaratabilme gibi özellikler vardır.
  • 12-02-2021, 15:55:44
    #2
    Çok güzel bir anlatım olmuş. "I'm killing it by stealing my competitors' schema" dediği kısımda başka sitelerin şemalarını kullanma kısmı sanıyorum ki. Nasıl bir çalınma yöntemi bu ya da sadece schema görünümümü çalma mı?
  • 12-02-2021, 16:01:28
    #3
    muhammedaksam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok güzel bir anlatım olmuş. "I'm killing it by stealing my competitors' schema" dediği kısımda başka sitelerin şemalarını kullanma kısmı sanıyorum ki. Nasıl bir çalınma yöntemi bu ya da sadece schema görünümümü çalma mı?
    Teşekkürler üstad; Çalma demeyelim de alma diyelim biz buna :P bu şu şekilde oluyor. Schema Genaration diye bir şey var PRO Versiyon'da https://prnt.sc/z7w91p Buraya istediğiniz web sitesinin linkini yerleştiriyorsunuz. İçerikte ne kadar şema varsa karşımıza çıkıyor. Sonra bu şema yapısını kullan diyoruz ve kullanıyoruz :P
  • 13-02-2021, 00:12:34
    #4
    backlinkmatik.com
    emeğinize sağlık hocam, çok güzel anlatım r10+
  • 13-02-2021, 15:42:03
    #5
    civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    emeğinize sağlık hocam, çok güzel anlatım r10+
    Teşekkürler, ayrıntılı kurulumlarını yine konuda güncelleyeceğim arkadaşlar.
  • 16-02-2021, 04:05:31
    #6
    🚀⭐PREMIUM SEO⭐🚀
    Anlatım için teşekkürler emeğinize sağlık. Schema çok kolay manipüle edilebiliyor öncesinde bu işlem arama sonuçlarına bile etki ediyordu. Ama zaman geçtikçe normalleştiğini görebiliyoruz en azından takip ettiğimiz sektörlerde.
  • 16-02-2021, 11:04:25
    #7
    BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Anlatım için teşekkürler emeğinize sağlık. Schema çok kolay manipüle edilebiliyor öncesinde bu işlem arama sonuçlarına bile etki ediyordu. Ama zaman geçtikçe normalleştiğini görebiliyoruz en azından takip ettiğimiz sektörlerde.
    Merhabalar manipüle edilmeyen bir şey yok maalesef seo'da. Örneğin dün bir arkadaşın satın aldığı schema eklentisine şahit oldum. Her içeriğe otomatik olarak sss scheması ekliyor. Ancak bu schema tabii ki spam olduğun için yarardan çok zarar veriyor. Her şeyin manuel ve doğru bir şekilde yapılması taraftarıyım. Bunun sonucunda çok iyi sonuçlar alınabiliyor.
  • 22-02-2021, 15:45:05
    #8
    Elinize sağlık, çok güzel bir anlatım olmuş.
  • 01-03-2021, 14:23:48
    #9
    vigivan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Elinize sağlık, çok güzel bir anlatım olmuş.
    Çok teşekkür ederim sağolun. Devamı geliyor. Şemaları nasıl yapabileceğimizi anlatacağım. Ayrı bir konuda.