Not: Modern temada gece modunda sanırım fontlar siyah cıkıyor sizden ricam gündüz modu ile bakmanız konuya.Fontu beyaz yaptığımda bu seferde default temayı kullananlar metni beyaz görüyor okuyamıyor.
Normal backlink ile paravan blog backlink arasındaki fark ?
Şöyle düşünebilirsiniz; normalde backlink mantığı nasıl işliyor ? Bir siteye yorum yaparsanız veya bir site sizin ana url yada alt sayfa urlnizi bir konuda kaynak link olarak eklerse bu size backlink olarak geri döner. Lakin her siteden geri dönüş size katkı değil bazen zarar da verir. Her sitenin da pa değeri veya otoritesi yüksek olmuyor. Daha farklı anlatmak gerekirse 3 günlük otoritesi olmayan bir siteden gelen backlink ile 5 yıldır blog tutulan özgün bir siteden gelen backlink inanılmaz fark yaratır ( fayda ve zarar bakımından ).
Paravan Blog Nedir ?
Paravan bloglar tamamen bize ait olan, sektörümüz ile alakalı com net org veyahut ücretsiz blog servisleri üzerinden oluşturulan web siteleridir.Ana site ile hiç bir farkı bulunmayan – bulunmaması gereken ve ana siteleri gibi sürekli beslenmesi gereken sitelerdir. İşte bu yüzden her önüne gelen siteden backlink almak yerine bizim kontrolümüzde olan ve otoritesini yükselttiğimiz paravan bloglardan alacağımız backlinkler bizim kelimemizde yükselmemizi sağlayacak.
Paravan Blogları Hazırlama
Peki Paravan blogları nasıl hazırlan malı ? Örnekleme gidersek bence çok daha iyi konuyu anlayacaksınız. Şimdi bizim İzmir ilinde bir koltuk döşeme işimiz olsun. Bu işimizin de bire web sitesi var ceylankoltukdoseme.com diyelim ( salladık adresi belki vardır böyle bir site )
Biz istiyoruz ki İzmir koltuk döşeme kelimesinde sitemizin ilk 3-5 sıralarda çıkmasını gözükmesini. Sektörümüz ile alakalı minimum 3 adet com net org domain bakmamız gerekiyor. izmirkoltukdoseme.com , izmirkoltukdosemeci.net ve izmirkoltukdosemefirmasi.org domainlerini aldık diyelim. Şimdi ne yaptık ? 3 farklı domain belirledik ve 3 domainde tam keyword ve sektörümüz ile alakalı domainler.
Süper şimdi geldik 2. adıma. Bu adımda bu domainleri aktif hale getirmemiz gerekiyor. Ana sitemiz ile aynı ip / sunucu da barınmaması kaydı ile 3 farklı hosting firmasından 1er yıllık hosting alıyoruz. BU sitelerin 3ünede wordpres kuruyoruz ve 3 sitenin de title ve açıklamaları özgün – farklı olacak şekilde ayarlıyoruz
Paravan Blogları Besleme
Sonraki adım 3 farklı domain, 3 farklı hosting ve 3 farklı başlık – açıklamadan sonra şimdi siteleri besleme zamanı. Peki bu besleme süresi ne kadar olmalı ? Kaç gündür bir içerik girmeliyiz ? Bu durum aslında tamamen sizinle alakalı bir konu. Misal ben kendi paravan bloglarıma 3 günde bir kendim makale yazarak besleyebiliyorum. Siz bunu 2 günde bir de yapabilirsiniz haftada bir de yapabilirsiniz. Sağlıklısı haftada 2 en güzelidir.
Örnek üzerinden gidersek eğer 3 farklı paravan blogumuz olduğunu düşünerek yola çıkıyorum, haftada size 6 adet makale gerekiyor. Bu makaleleri dilerseniz özgün olarak bir editöre yazdırabilirsiniz yada kendiniz yazabilirsiniz.
Paravan Bloglar Nasıl Beslenmeli ?
Şimdi haftada 2 makale dedik her bir site için. Peki ama bu makaleler nasıl hazırlanacak ? Öncelikle şunu belirtmek isterim kesinlikle her işin başı analiz ve kontrol arkadaşlar. Analizi yapılmamış bir paravan blog projesi size katkı sağlamaz. Daha geniş şekilde anlatayım size bu konuyu
Şimdi biz nasıl ana sitemizin yükselmesini istiyorsak paravan bloglarında yükselmesi gerekiyor. Aramalarda paravan bloglara girmiş olduğumuz konu başlıkları aratıldığında sıralamada çıkmalı. Bu yüzden hacmi olan long tail konu başlıkları analiz edilmeli. Özel olarak hazırlanan bu başlıklara yine özel şekilde makaleler hazırlanmalı.
Örnek: “İzmir en iyi koltuk döşeme firması ” şeklinde bir başlık aylık 50 kişi tarafından aranıyormuş. Bu bizim için yeterli mi ? Tabi ki yeterli.50-1000 aranma hacmi olan alt konu başlıkları – long tail başlıklar paravan bloglar için idealdir.
Makale içerisinde kesinlikle bold ,h2 ve h3 tagları kullanılmalı. Yine her makale için etiketleme ve site içi bağlantı yapılmalı ( site dışı bağlantı demiyorum) Örnek olarak misal hazırlamış olduğumuz makale içerisinde sitemizin bir kategorisine bağlantı verebilirsiniz.
Paravan bloglarda kategorileri oluşturma
Herşey tamam artık dediğinizi duyar gibiyim ama bitmedi maalesef. Şimdi sıra geldi kategorilere. Biz ne dedik en başta bu sitelerin ana sitelerden farkı olmamalı demiştik.Yani ana sitenizde uyduğunuz tüm kuralları burada da yapmalısınız. Öyle 10-15 liraya 20-50 adet açılan paravan bloglarından medet ummayacaksınız. Doğru iş yapıp güzel sonuç alacaksınız.
Her bir paravan blog için kategori oluşturulmalı. Bu kategoriler aynı olabilir mi ? olabilir. Ancak farklı olursa daha iyi olur. Misal birinde Fiyatlar isminde kategori olur bir diğerinde ise Koltuk Döşeme Fiyatları şeklinde kategori ismi olur.
Kategorileri oluşturduk bitti mi ? Bitti demeyeceksin asla çünkü bitmiyor devam ediyoruz. Kategorileri oluşturduktan sonra birde bu kategorilerin title ve açıklama kısımları oluşturulmalı. WordPress sitelerde Yoast yada All in seo eklentisi kullanıldığı için her bir kategorinin başlığı ve açıklaması girilebiliyor.
Her bir kategorinin açıklaması minimum 75-100 kelime olacak şekilde özgün ve diğer paravan blog kategorilerinden farklı olarak hazırlanmalı.
Paravan blogdan ne zaman backlink alınır ?
BU çok önemli bir soru. Aslında burada sizin yine performansınız önemli. Siteyi ne derecede beslediniz önem gösterdiniz ona. Eğer haftada 2 makale olacak şekilde sitenizi 3-5 ay beslemişseniz siteniz hazır hale gelmiş olabilir. Ancak burada atlanmaması gereken çok önemli bir nokta daha var. Paravan blog tamam size backlink sağlanması için hazırlandı ancak paravan blogunda otorite kazanması için yapmanız gerekenler var. Misal paravan blogunda backlink ihtiyacı olacak. Bunu nasıl sağlayacaksınız ? Birazdan değineceğim bu konuda.
Otorite kazanmış bir paravan blog size 4-6 ay gibi bir süre sonra katkı vermeye başlayacaktır. Paravan blog açtım hemen backlink çıkayım ana siteme derseniz emin olun tüm proje çöp olacak.
Paravan Blogları Backlink ile Besleme.
Amaç paravan bloglar sayesinde ana siteyi beslemekti. Ancak paravan blogların da otorite kazanması gerek.Bunun için onlarında backlink ihtiyaçları var. Bunu ücretsiz da pa değeri yüksek edu veya blog sitelerine yorum yaparak karşılayabilirsiniz. Yada daha temiz olsun işim garanti olsun derseniz ücretli şekilde otoriter bloglardan ( mümkünse sektöre yakın olsun ) tanıtım yazısı alarak yapabilirsiniz. Maliyetli olacaktır. Örnek üzerinden gidersek yine 3 paravan blogumuz vardı ve her biri için 15er blogdan yazı alacağımızı düşünürsek 45 tanıtım yazısı yapar. Her biri minimum 20 liradan ( pek mümkün değil aslında ) hesaplarsak 900 lira gibi bir mebla çıkıyor karşımıza.
Tabi bir de bunun editör kısmı var.45 adet 300+ kelimelik makale yazdıracağız. 100 kelimesi minimum 1,5 tl diyelim bunada.Toplamda 45 *300*1,5 buda bize toplam makale maliyeti olarak 200-250 liraya takbül ediyor. Toplamda 1250-1500 liraya paravan blogların backlink konusunda beslemesini yapabilirsiniz.
Paravan bloglar ve sosyal medya hesapları.
Sıfırdan domain aldık. Her biri için hosting aldık. Yetmedi her biri için haftada 2 makale yazdık ve yine her biri için toplamda 15 er tanıtım yazısı yazdırdık ve bloglar da yayınlattık. Peki bitti mi ? Asla. Çünkü paravan blog aslında normal bir web sitesi gibi düşünülmeli. Nasıl ana sitemizin bir sosyal medya hesapları oluyorsa her bir paravan blogumuz içinde sosyal medya hesapları açılması gerekiyor.
Peki nasıl olacak bu ? Şimdi örnek üzerinden gidelim yine. izmirkoltukdoseme.com sitemizin herşeyi tamam. Sosyal medya hesabı acacağız bu siteye. Açılacak sosyal medya hesaplarının kullanıcı adları kesinlikle keyword olmalı. Misal facebook hesabı açtık hemen bir sayfa açıp İzmir koltuk döşeme ismini vermemiz gerekiyor. Yada plurk.com dan açacağımız bir kullanıcı ismi izmirkoltukdosemefirmasi şeklinde olmalı.
Bunu her site için mi yapmamız gerekiyor ? Evet her bir paravan blog için sosyal medya hesabı açmalıyız.
Paravan blogların sosyal medya hesaplarını nasıl kullanmamız gerekiyor ?
Paravan bloglara eklenen makaleleri bu sosyal medya hesaplarında paylaşmanız gerekiyor. Mümkünse haftada 2 adet girdiğiniz makale arasında 3 gün olsun. 3 gün ara ile girilen makaleleri siteye ekledikten sonra ertesi gün yada aynı gün sosyal medya hesaplarında paylaşım yapabilirsiniz.
Paravan blogları ücretsiz yapabilir miyiz ?
Bir çok insan domain ve hosting giderlerinden düşmek için ücretsiz servisler kullanıyorlar. Bu mümkün mü peki ? Tabiki mümkün neden olmasın. Özellikle wordpress ve blogger üzerinden açılan paravan bloglar size katkı sağlar. Ancak yukarda belirtmiş olduğum gibi ; asla bugün açılan bir paravan blogdan link çıkılmaz. Paravan blog belli bir süre özgün makaleler ile beslenmelidir. Direk ana kelimeye de link verilmemeli.
Ücretsiz yararlanacağınız blog servisleri:
- WordPress.com
- Blogger.com
- Tumblr.com
- Livejournal
Bence yok. Com net org veya biz yada gen.tr fark etmez. Her bir site farklı bir ip de olsun ve tamamen ana siteden farklı şekilde ( içerik ve kategori ) hazırlansın kafi. İlle de ücretli domain uzantısına da gerek yok. Yukarda belirttiğim gibi ücretsiz servisler üzerinden açılan paravanlarda site katkı sağlar.
Kaynak: https://www.iyiblog.net/paravan-blog...-seoya-etkisi/