Yaklaşık 1 aydır sitem banlı durumdaydı işler bugün değişti. Google botlar cirit atmaya başladı sitemde.
Peki nasıl oldu da ban'dan kurtuldum .. Bunu burada paylaşarak belki bazı arkadaşlara da yardımcı olurum diye düşünüyorum..
Öncelikle banlı olduğum günden beri Gelecek Zaman arkadaşımın bana verdiği desteğe minnettarım .. Her türlü aklına gelen bilgiyi benimle paylaştı ve beraber çalışarak bu olaydan kurtulmama yardımcı oldu.
İlk başta gelecek zaman arkadaşım meta tag'larımın arasında gizli link olduğunu söyledi. 9 aydır maalesef bu varmış Google daha önce farketse demekki daha önce ben banlı duruma düşecektim. Bunun üzerine temamı ve tasarımımı sıfırdan değiştirdim . Link çıkışlarını minimum'a indirdim. İçeriğimle alakasız olan linkleri kaldırdım.
Daha sonra robot.txt düzenledim. Ulaşılamayan url'lere disallow komutuyla arama motorlarının indexlemesini engelledim. Daha sonra sitemap yaptım. Ulaşılamayan sayfaları sitemap'ımdan bir bir çıkardım.
yeniden değerlendirme talebinde bulundum.
Google bot arada bir hala ziyaret ediyordu ama haftada bir filan. Webmaster tools'da sayfalarımın indexlendiğini görmeye başladım. ancak hala google'da sonuçlarda yer almıyordum.
Sonra tekrar çok teşekkürlerimi sunuyorum burdan gelecek zaman'a .. Sitemin farklı iplerden girilerek google bookmarkslara eklenmesini söyledi. 25 farklı ip den bookmarks'a eklenirse bandan çıkabilir mişim. Hemen siteden duyuru yaptım ve 1 hafta içinde 25 kişiye ulaştım ve geçen hafta bu zamanlar yeniden tekrara değerlendirme talebi gönderdim.
İçerik olarak ise .
sitemi google yönergelerine uygun hale getirdim. Eski temamda tema yapımcısı tarafından gizli link yerleştirilmişti. Sitemap ve Robot.txt yeniden düzenlendi ve tekrar değerlendirme talebinde bulunmak istiyorum gibi bir mesaj gönderdim..
Bugün sabah saatlerinde dediğim gibi google botlar hucüm etti siteme. dakika 4 sayfamı filan şu anda index'ine katıyor.
bu mutluluğumu ve tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim..
Tekrar teşekkürler
GElecek Zaman