• 24-07-2020, 08:04:58
    #1
    Optimizasyon Takıntılı
    İnsanlar arama motorlarında daha iyi sıralar elde edebilmek için sitesini arama motorlarına uyarlamaya çalışır.
    Arama motoruna uyarlamak, arama motorlarının (başta Google) sıralamalar için belirlediği kriterleri takip etmek, araştırmak, bulmak ve sitesini bunlara göre dizayn etmekten geçiyor.
    Google, bir kaç sene önce backlinkin önemini ve değerini azaltmaya yönelik yaklaşık 10 sene önce verdiği kararları uygulamaya başladı. Google, elinde bulunduğu büyük data ile birlikte backlinkin önemini azaltarak farklı kriterleri devreye soktu. Böylece kişiler artık daha çok ve daha değerli backlink yöntemi yerine kullanıcılara gerçekten gereken içeriği ve değeri vermeye yöneltti. Böylelikle de kullanıcılar siteden aradığını buldukça daha iyi sıralamalara gelmeye başladılar.
    Site içinde, içeriklerde verilen bilgi kullanıcıya yaramalı..
    Yazı içerisinde sitedeki diğer yazılara ait olan linklere göz atmayı unutmayın, yazıyı uzatmak yerine ilgili yazıya link verdim, bu nedenle yazı içeriğini tam olarak kavrayabilmeniz için diğer linklere bakmayı unutmayın.
    Devam edelim, Google kullanıcının site ile olan etkileşimini bir kaç farklı yol ile analiz eder. Bunlar ise şöyledir;
    • Yapay zeka ile sitede anlatılanları diğer siteler ile kıyaslayarak diğer yazılara oranla ne sunduğu ve ne kadar kapsamlı olduğu
    • Sitede ilgili içeriğin diğer siteler ile Chrome ve belki Analytics verileri ile kıyaslayarak > Google, Kullanıcıların Bir Siteden Memnun Olduğunu Nasıl Anlar?
    • Yazıların ve içeriklerin ilgili kaynaklar sağlanarak, aynı şekilde de yazı içerisindeki ilgili yerlerde bu kaynaklara link çıkışı sağlaması yazının doğruluğunu ve güvenilirliğini arttıracaktır.
    Kaliteli İçerik Tanımı


    Aslında bir blog sitesine sahipseniz yapmanız gereken şeyler çok basit. İçerik girmek için içerik girmekten ziyade, gerçekten bilgi vermek ve aynı bilgiyi veren diğer sitelere oranla kullanıcıları sıkmadan, daha kısa sürede daha fazla bilgiyi yada aynı sürede daha da fazla bilgiyi vermeniz önemlidir. Bu süreçte yazının konusu önemlidir, uzun yada kısa olması avantaj değildir. Sonuç olarak uzun bir yazı olsa dahi kişiyi sıkacaksınız ve yine olumsuz yansıyacak. Çünkü günümüzde insanların dikkat süresi ve sabrı teknoloji nedeni ile oldukça kısa. Bu nedenle 7 saniyede kişileri eğlendiren Vine ve saçma olduğu için ilgi çeken TikTok içerikleri kişileri daha az sıkıyor. Bu nedenle içerikleriniz hakkında video içeriklere de yer verebilirsiniz. İster blog, ister e-ticaret olsun hiç fark etmeksizin içeriğinizi video ile desteklemek SEO performansını olumlu etkileyecektir. Detaylı bilgiyi bu yazımda verdim > Videolu İçerikler SEO Performansını Geliştirir
    • Yazdığınız yazıların güvenilirliğini ve otoritesini arttırmak için güvenilir dış kaynaklara link verin.
    • Yazıların uzun yada kısa olmasının herhangi bir etkisi yok. Kullanıcıların aradığı bilgiyi verecek kadar uzunluk yeterli. Uzun yazı kullanıcıyı sıktığı için kullanıcıları kaçırabilirsiniz.
    • Yazıları video ile desteklemek SEO performansını arttıracaktır.
    • Kullanıcılara saf bilgiyi verin, uzun olur daha iyi olur mantığı ile hareket etmeyin.
    • Yazı düzenine mümkün olduğunca önem verin. Başlık kullanarak yazılarınızı kısımlara ayırın. Kullanıcı belirli bir kısımdan bilgiye ihtiyaç duyuyor ise içeriğinizi ayıklayamayacak ve hemen çıkacaktır.
    • İçeriklerinizi alakalı resimler ile süsleyin. Alakalı resim yok ise gereksiz resim kullanmayın.
    Kullanıcı Deneyimi


    Girdiğiniz sitenin bir kaç saniyede değil yüklenme, tepki bile vermemesi hemen çıkma oranını arttıran başlıca etkenlerdendir. Siteniz yavaş ise Google Analytics yada Yandex Metrica gibi veri sağlayan araçlarda gördüğünüz hemen çıkma oranından daha da yüksek olabilir. Çünkü Google arama sonuçlarının istatistiğini tutar ve kullanıcılar siteye yönlenirken siteye girdi olarak sayar ve yüklenmese bile aslında Google'dan ayrılmış ve sitenin yüklenmesini bekliyordur. Site 1-2 saniyede tepki vermez ise, kullanıcı site yüklenmeden çıkacak. Google Analytics'e yansımasa bile Google nezdinde daha yüksek bir hemen çıkma oranı olacaktır.
    Site hızlı olsa bile bazı ajanslar ve freelancerlar hızlandırma hizmeti verirken sitedeki kaymayı arttırırlar. Kişiler sitenin skoruna önem verirken kümülatif düzen kaymasına önem vermezler. Core Web Vitals ve Search Console'da bulunan "Önemli Web Verileri" sekmesinde bulunan verilere baktığımızda sitemiz dünyanın en hızlı sitesi bile olsa, düzen kayması varsa "Önemli Web Verilerini" geçemiyor ve dolayısı ile Pagespeed testi yaparken de siteler için "URL'lerin hiç biri geçemedi" diyor. Bu nedenle Core Web Vitals yazıma göz atarak sitenizin bu hususta tam uyumlu olmasına özen gösterin.
    Resimleri PNG olarak kullanmak yerine JPG yada WebP olarak sunmakta kullanıcıların data kullanımını azaltacağı için kullanıcı farkında olmasa bile onun deneyimini iyileştiren diğer faktörlerden birisidir. İlgili yazı > WebP Resimler SEO Performansını Arttırır
    Sözde modern, animasyonlu, "şaşalı" tasarımlar yerine kendinizi kullanıcı yerine koyup kişinin siteyi en iyi şekilde kullanabileceği temalar tercih edin. Örneğin benim sitemde sitenin sağ yada sol tarafında bulunan siderbar bulunmuyor. Kimi siteler için bu oldukça gerekliyken bizim bulunduğumuz sektörde saf bilgi gerektiği için sidebar kullanmayarak içeriğin tam ortada olmasını sağlıyorum. Ayrıca gelir kaynağım reklam olmadığı için reklam da kullanmıyorum. Bu nedenle sade, basit ve kullanıcı merkezli temalar seçmek kullanıcı deneyimini iyileştirecektir.
    Aşırı reklam kullanmak gelirinizi arttırır, uzun vadede kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyerek sıralama kayıplarına neden olabilir. Kişile sitelerinde sorun ararken bu tür problemleri genelde atlarlar.
    Yazıları başlıklara bölmenin yanı sıra yazı içerik tablosu kullanmak doğrudan ilgili başlığa ulaşımı kolaylaştırdığı için kullanıcı deneyimini etkileyen faktörlerden birisidir.
    3.000 kelimelik bir seonDigo içeriğininyazı içerik şeması
    • Sitenin hızlı, düşük boyuta sahip olması kullanıcının siteye erişimini hızlandırır ve hemen çıkma oranını düşürür.
    • Kümülatif düzen kaymasına sahip siteler Google tarafından önemli web verileri olarak tanımlandırılmış metriklerden geçemez.
    • Basit, sade ve kullanıcı merkezli temalar yada tasarımlar kullanmak kullanıcı deneyimi için en önemli etkendir.
    • Başlıklar kullanmak, yazıyı bölümlendirmek, başlıklara anında erişim veren yazı şemaları tercih etmek oldukça önemli konulardan birisidir. Böylece ziyaretçiler dilediği başlık altındaki dilediği içeriğe doğrudan ulaşabilir.
    • Resimleri JPG yada WebP olarak sunun. PNG resim uzantılarından kaçının.
    • Kullanıcıya bir bilgi verirken açıklamasını yapın, yada ilgili açıklamaların bulunduğu iç yada dış kaynaklara linkler verin.
    • Kullanıcılar ile ilgilenmek ve etkileşimde bulunmak ziyaretçilerin sitenizin sıkı bağımlısı olmasını sağlayarak otoritenize olumlu etki bırakacaktır.
    Organik Görünün

    Yazı içerisindeki her linki nofollow çıkmak da ayrı bir hatadır. Neden nofollow çıkasınız ki her siteye? Başkasına faydalı olmadığınız sürece siz de fayda göremeyeceksiniz. Kelime optimizasyonu diye kendinizi dizayn etmeyin, sadece organik yazın ve yazılarınızdaki kelime ağırlıklarını düzeltmek mecburiyeti duymayın. SEO kriterleri her içerik için uygun değildir, her şemayı her işaretlemeyi her içerikte kullanmayın. Şuan faydasını görseniz bile ileride olumsuz etki edecektir.
    Not: Bu yazıda eksiklikler vardır, daha sonra güncellenecektir.

    Kaynak: https://www.seondigo.com/1-sira-icin...eo-yontemleri/

    Ayrıca kaynaktaki konuya 100 kelime üstünde yorum atan herkese 1300TL değerinde 1 yıllık Screaming Frog lisansı hediye. (Sınırlı sayıda)
  • 24-07-2020, 08:24:49
    #2
    Nacizane bilgiler için teşekkürler hocam
  • 24-07-2020, 12:32:54
    #3
    UYGUN FİYATA PREMİUM BLOG
    Bilgilendirme için teşekkürler.
  • 24-07-2020, 12:51:13
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Teşekkür ederiz, SEO üzerine faydalı paylaşımlarınız var...