Bildiğiniz üzere spotify çalma listelerinde link verilebiliyor. A, aa! Şuraya kadar okuyup hemen girip bakmak istedin muhtemelen. Eğer baktıysan devam ediyorum... Biz veremiyoruz. Yani normali olsun premium'u olsun dinleyici düzeyinde kullanıcı profillerinde bunu yapmanın bir yolu yok. Sanatçı profili açtığınızda da olmayacak.
Playlistlere link verebilmek için Spotify ile anlaşmalı bir plak şirketiyle çalışmak ve sisteme kayıtlı bu şekilde bir sanatçı olmak zorundasınız. Bundan sonra aşağıda olduğu gibi kolaylıkla playlistimizin description alanına link verebiliyoruz.

Peki bu olayın bize ne faydası var? Şöyle ki günlük 30 bin dinleyicili bir playlistin açıklama kısmına büyük harflerle yabancıların kendi sitelerine, mobil marketteki uygulamalarına link verdiğini gördüm ve bir araştırma sürecine başladım. İçlerinden bir tanesiyle durumu anlayabilmek için mailleşmeye başladık. En nihayetinde açıklama kısmındaki linklerin client olarak dönüşü %35 civarında olmuş. Bu zamanla %5 - %10 arasında düşüş yaşamış ve o şekilde kalmış. Yaklaşık 2 yıldır bunu uyguladığını ve bir sıkıntı yaşamadığını da belirtti.
Sözüm o ki makul ücretler karşılığında sanatçılara reklam teklifleri götürerek sitenize client pompalayabilirsiniz. Hatta içimizden bir arkadaş çıkıp orta hallice popüler bir sanatçıya bu teklifle gidip anlaşabilirse güzel para da kazanabilir. Pek bilinmedik, alışılmadık bir yöntem olduğu aşikar.
Yazdığınız her kelime paraya dönüşsün dostlar. İyi forumlar.
Benim playlistler 1 haftadan aşağıya çıkamaz gibi gözüküyor hocam