• 27-08-2008, 02:14:59
    #1
    Üyeliği durduruldu
    r10'da şu konuda "ek sonuç" başığı altında phoenix 'in bahsetmiş olduğu Supplemental Sonuçlar hakkında kendi yazmış olduğum makalemi yayınalamak istiyorum (not, kesinlikle yabancı kaynaklara dayanır. r10 daki konuyu yeni farkettim.)


    Web sayfanız çok sık ve yüksek değerlerde sıralama kaybedip kazanıyorsa, Supplemental Değer oranınız çok sıkıntılı durumdadır. Bu değer orantısı TrustRank belirlemede kullanıldığını sanıyorum. Belki yanılıyor olabilirim ama bana göre çok mantıklı.
    Bazı site indexleri arasındaki farka bakılarak hesaplanan Supplemental değerinizi şu aramada kolayca görebilirsiniz: site:siteadresi.com *** -view
    Bu sonuçlara yabancı sitelerde “Google’s Supplemental Result Hell” yani Suppşemental sonuçlar cehennemi.. ve inanın bu sonuçlarda çok sayıda sonuç veriyorsanız, sitenizin büyük trustrank sorunları var demektir. İşte bu yüzden yalnızca güncel oldukça bir sıralamada zorlukla tutunur. Bir süre sonra siteniz cok gerilere gidiyorsa, Supplemental sonuçlarınız normal indexlerin çok altındadır..
    Aslında Daha Kolay Anlaşılır Hali;
    Toplamda indexlenen sayfa sayınız = site:siteniz.com | Güncel kullandığınız google serverını kullanın.
    Ana indexdeki sayfa sayısı = site:siteniz.com -inallurl:siteniz.com | Güncel kullandığınız google serverını kullanın.
    Supplemental İndex Oranı = Toplam İndexlenen Sayfa Sayısı - Ana indexdeki Sayfa Sayısı
    Daha Basit Bir yol ile; Google’da şu aramayı yapın: site:siteniz.com *** -view
    bu arama daki sayfalar google tarafından sitenizin geneline verilen değerin altında ki sayfaları gösterir. ne kadar çok sonuç çıkarsa durum o derece vahimdir.
    Niçin Supplemental sonuçlar var peki?
    Çünkü bu sonuçlarda çıkan sayfalarınıza google siteniz genelinden daha az güveniyor. Spam, bir biriyle alakası pek olmayan kelimelerin (aynı kelimede pek rastlanmaya örn: bugün kedime estetik yaptırdım.) gibi, kedi ve estetik bir cümlede pek geçmeyeceğinden google tarafından şüpheli saçma içerik olarak algılanır. İşte bu yüzden blog tutarken adtech ile reklam 2.0 dönemi başlıyor ve Trkycmhrytllbtpydrklcktr r10.net seo yarışması için sitenizi güncel tutmak saçma sapan ve kısa kısa yazılar yazarsanız google bunların ziyaretçilere yönelik olmadığı kanısına varıcaktır ve trustrunk’ınızda olumsuz etki yaratıcakdır. TrustRank sayesinde bir sıralamada tutunursunuz. ve pagerank sayesinde de hızlı indexlenirsiniz. bunlar genelde doğru orantıdadırlar fakat aksi durumlarda olabilr. Sonuçta PageRank için link kasmak yeterli olurke TrustRank için yararlı uzun yazılara sahip olmak gerekir. ve bilinmesi gereken birşey daha, text/code orantısı.. Sitenizin hangi sayfasına seo yapıyorsanız (anasayfa, altsayfa, subdomain) o sayfada ki içerik kısmı html kodlardan daha fazla olmalıdır. Yani çok yazılı az kodlu bir sayfa size cok büyük avantaj sağlayacaktır. Bu doğrultuda WordPress blogunuzdaki anasayfada göstermek istediğiniz sayfa sayısını iyi ayarlamalısınız. Bkz: TechCrunch cok cok uzun bir site aşaya doğru baya gider, fakat trustrank’ı yerindedir cünkü içerik koddan daha fazla durumda. Bu da bu sitenin ne kadar kaliteli ve ziyaretci dostu olduğunu gösteririr.
    Aklıma gelmişken; Supplemental index demek, daha az değerdeki sayfaların toplandığı index havuzu anlamında kullanılıyor. Asla pagerank değeri alamayacak sayfalardır. Eğer supplemental sonuçlarda anasayfanız varsa, çok çok ciddi bir sorununuz var demektir. Sorunun çözümünde aşağıda maddelediğim kriterler uygulanabilir. Kısa sürede kesin çözüm vericektir.
    Eğer hiç Supplemental sonuç vermiyorsanız, bu zamana kadar çok iyi iş çıkarmışsınız demektir. Bu durumu korumak oldukça zor olmasına rağmen imkansız da değildir. Yapılması gereken temel şeyler;
    1. Asla çöp sitelere, kendi pagerank’ından düşük ve aynı zamanda içeriği kopya sitelere link verme. NoFollow olması bile farketmez.
    2. Çok uzun mesajlar yaz, en az 15-20 satırdan oluşsun. Noktalama, yazım kuralları ve dil bilgisine dikkat et. (bunu mu demek istediniz? ….. sistemi biz dil bilgisine ve yazım yanlışları yapmamaıza bağlı olarak çalışmaktadır.)
    3. 1. maddedeki kriterlere uyan sitelerden alacağınız linkler size ters tepki yaratıcakdır. Asla bulaşmayın.
    4. Aşırı derecede karşılıklı link değişimi yapmayın, mümkün olduğunca link vereceğiniz sitelere footer harici bir yerden verin ve alın. Mesaj konularının kelimeleri arasından alınacak bir kaç link size footerdan daha fazla etki yaratıcakdır.
    Devamı Blogumda..
  • 27-08-2008, 02:37:40
    #2
    İlk defa duyuyorum. Paylaşım için teşekkürler.

    Yanlız biraz inceledim de metacafe wordpress gibi sitelerin şuan googledan banlanması gerekiyordu burda yazılanlar doğruysa. % 50 nin üzerinde is sandboxa girebilirsiniz vs. denmiş. Wordpress.com bile % 97 sonuç verdi düşünün artık.
  • 27-08-2008, 02:51:16
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Makale icin tesekkurler de, phoneix degil phoenix
  • 27-08-2008, 10:36:08
    #4
    Yalnız tüm büyük sitelerde bu oran %80in bile uzerinde. Nasıl açıklayabiliyorsunuz bu durumu?
  • 27-08-2008, 10:38:02
    #5
    Üyeliği durduruldu
    (: düzelttim pardon.

    Sitenizin filtreye girmesi için sadece supp. neden eksik kalır. Zaten yüksek trafikli siteler her şekilde yakayı sıyırıyorlar.