İpucu: Google'da organik olarak yükselmek, detaylı anlatım..
39
●3.771
- 09-01-2020, 19:22:20İlginiz için teşekkür ederim ancak müşterimize ait bir site olduğu için paylaşmayı uygun bulmuyorum.Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-01-2020, 23:32:55Saygı duyarım hocam bende opencart tabanlı e-ticaret sitesi kullanıyorum aynı işlemler opencart ilede yapılabilirmi onum için sormuştumfskgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-01-2020, 23:48:28%100 yapılır, Net söylüyorum. Herhangi bir destek lazım olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. Pm yada mail ile ulaşabilirsiniz.Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-01-2020, 00:10:12İlk başta teşekkür ederim böyle ayrıntılı şekilde anlatım yaptıgınız icin, site hızı, mobil tasarım, amp site, özgün icerek, sosyal paylaşım eger bunları yapabiliyorsanız herzaman 1 adım öndesiniz demektir son günlerde fark ettigim tek şey site hızı ve mobil uyumluluguna google ın önem vermesiydi kelimemde ilk 100 sıra bile yoktum mobil tasarıma gecip siteyi optimize ettikten sonra kelimemde 9uncu sıraya yerleştim buda yetmedi alexa ülke sıralamasında 120 Bin sıralardan 30binlere yükseldi hepside 20gün icerisinde oldu önümüzdeki zamanlarda ne olur Allah büyük.
Kısacası:
Site hızı
Sosyal paylaşım
Özgün icerek
Mobil uyumluluk
Hepsini yerine getir yaslan arkana cayını ic derim
- 10-01-2020, 21:54:54Öncelikle bu detaylı anlatım ve derleme için teşekkürler.
8'inci maddede bahsettiğiniz "dns-prefetch ve prerender" konularını müsait olduğunuzda biraz daha açabilir misiniz? İnternette biraz araştırdım, denemeler de yaptım fakat kafam karıştı.
Örneğin sitede Google Font, Google Reklamlar ve Google Analytics kodları bulunduğunda (ki bunlar sayfa neredeyse hızını yarı yarıya düşüren şeyler) prefetch ve/ya pre-render ile Google'dan gelen bu kaynak kodlarını (js'leri, fontları) hızlandırma şansımız var mı? Deneme yaptığında çok bir şey değiştiğini göremedim. İnternette gerek olup olmadığını araştırdığımda ise yorumlarda genellikle Google kaynaklı adreslere yapılmasına gerek olmadığı yorumlarını okudum. Çünkü yorumlarda bu Google kodlarının zaten genellikle site yüklenmesinden sonra en son yüklenen kodlar olduğunu, bunların hızlandırılması için daha fazla pek bir şey yapılamayacağı yorumlarını okudum.
Sonuç olarak Google kaynakları için gerekli midir? Hangi durumlarda prefetch ve prerender daha çok işe yarar? - 10-01-2020, 23:03:34Selamlar, örnek bir senaryo ile bildiğim kadarını anlatmaya çalışayım.mrrssy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Prerender için; Öncelikle CSS dosyalarınızı iyi yapılandırmanız lazım. Örneğin heryerde kullanılan CSS'lerinizi base.css 'de tutun. anasayfada kullanılan CSS'leri home.css'de ve ürün detay sayfasında kullanılan css'leri product.css'de tuttuğunuzu varsayarak devam edelim.
Bölmemizdeki sebep ; anasayfada slider vardır, ürün detayda yoktur. ürün detayda image zoom vardır anasayfada yoktur. gereksiz byte'lara gerek olmadığı için böldük. her sayfada ihtiyaç olan dosyayı çağırdık.)
Anasayfaya giren bir kullanıcının muhtemel bir sonraki sayfası ürün detay sayfası ise prerender'a product.css'i alırsınız. link rel'e de home.css'i alırsınız. bu sayede home.css sayfa ile yüklenir ama bir sonraki sayfa için tarayıcı product.css'i hazır hale getirir.
DNS Prefecth ise ; tarayıcıların/ağın DNS araması işlemlerini hızlandırmak için kullanılır. Google için bunu yapmaya gerek var mı yok mu tecrübe ister. O tecrübe şu an bende yok. Ama CDN yapısı kullanıyorsanız, Sayfa hızınızın mutlak olması gereken süreçlerinden birisi de DNS çözümlemesinin yapılmasıdır. Olmazsa olmaz bir durumdur. Sayfa hızında etkili olan nedenlerden birisi de yükleme esnasında kullanılan dosyaların birden fazla etki alanından indirilmesidir. Birçok alan adı için yapılan DNS aramasının yükleme hızını etkilediğinden eminiz. Yani o zaman DNS Prefetch'i CDN'den çağırdığınız CSS, JS ve Image dosyalarınız için kullanabilirsiniz.
Umarım anlatabilmişimdir. Sonuçlarınızı paylaşabilirseniz hep beraber faydalanalım...
İyi çalışmalar. - 10-01-2020, 23:37:43Süper açıklamışsınız.
Prerender oldukça mantıklıymış. Css'leri bölüp deneyeceğim.
CDN kullanmadığım için sanıyorum prefetch'le şu an iç uğraşmama gerek yok.
Çok teşekkürler detaylı cevabınız için.
fskgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle