• 22-08-2008, 17:14:55
    #1
    Üyeliği durduruldu
    1.Sitenizin konusunu belirleyin.

    2.Bu konu için yeterli bilgiye sahip olduğunuzdan emin olun ve yeri geldiğinde o konu hakkında bilgi içeren yazılar yazma kabiliyetine ulaşın. Tavsiyem sitenize başlamadan önce belirlediğiniz konu hakkında yeterli bilginiz yoksa muhakkak o konuda araştırma yapın.

    3.Rakip sitelerinizi inceleyin, analiz edin.

    4.Hedef kelimenizi seçin, karar verin.

    5.Bir site botlara göre değil insanlara yapılmalıdır. Bu sebeple göze hoş gelen renk kullanımından yeri geldiğinde ödün vermeyen, boyut olarak olabildiğince ufak bir tasarım yapmaya çalışın. Renk konusu çok önemlidir bu konuda renklerin insanlara olan etkisi hususunda bir metin ekliyorum :
    -Kırmızı: heyecan verici, güç, şehvet(aşk), hız, çarpıcı, kararlılık, arzu, cesaret
    -Sarı: sıcaklık, güneş ışığı, mutluluk, rahatlık, enerji
    -Mavi: güven, emniyet, aitlik, sadakat (bağlılık), profesyonellik (mavi en populer renklerden biridir özellikler. Firma siteleri için güven ve sadakat duyguları müşterinin rahat hissetmesini sağlar)
    -Turuncu: şakacı/neşeli, sıcaklık, çoşkulu, şevk, yaratıcılık
    -Yeşil: doğa, tazelik, serinlik, büyüme/gelişme, bolluk/bereket, ahenk
    -Pembe: yumuşaklık, tatlı, güvenlik
    -Mor: yönetici, dinsellik, itibar, asalet, lüks, incelik (şıklık)
    -Beyaz: saf, temiz, gençlik/çocukluk, saflık, basitlik (beyaz da insanları rahat hissettiren bir renktir. Burada bir deneme yapalım siyah dağınık bir sitede bir metin okuyup beyaz sade bir siteye geçin içinizdeki rahatlamayı sizde fark edeceksinizdir.)
    -Siyah: kültürlülük, formalite, ayartıcı, sır, gizem
    -Altın: prestij, pahalı, seçkin
    -Gümüş: prestij, soğuk, bilimsel

    6.Sitenizin tümsayfalarında 1 adet h1 tagı max5 adet (ama yeri geldiğinde sayısını artırabilirsiniz) h2 ve h3 tagı kullanmaya çalışın.

    7.Anasayfanızda muhakkak anahtar kelimenizi h1 tagı içerisine alıp 1 kere kullanın. 1 sayfada max 1 defa h1 tagı kullanın.

    8.Sitenizi çok iyi ve kısaca anlatan yazdığınız descriptionu anasayfanızda bilhassa tasarımınızı bozmadan bir köşeye yerleştirin. Ve title, description ve keyword etiketinde hedef kelimenizi kullanın. Fakat ardıardına kelime tekrarı yapmayın. (2-3 ayda bir descriptionunuzu ihtiyaca veya google sıralamasına göre değiştirebilirsiniz.)

    9.İçeriklerinizi sitenize yerleştirdikten sonra sitenizi w3 validatordan geçirin ve hata oranını 0'a çekin.

    10.Sitenizin ana sayfasından muhakkak en az 1 büyük ve insanlığa yararlı olan siteye nofollow tagı olmadan bağlantı verin. Mesela milli eğitim sitesi, tema vakfı, Mehmetçik vakfı...

    11.Domaininizi olabildiğince uzun süre için satın alın. Yani her sene tekrar tekrar ücretini yatıracağınıza icabında borca girin 2-3 senelik uzatın.

    12.Spama bulaşmayın.

    13.Rakiplerinizden bir şekilde link edinmeye çalışın.

    14.Ve backlink çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Sandbox konusunda bilginiz olduğunuzu varsayarak bu konuya değinmiyor, link alırken dikkatli davranmanızı tavsiye ediyorum.

    Yazar: Uğur Eskici
    Başarılar
    Quote
  • 22-08-2008, 17:21:05
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Bilmiyenler ve yeni başlayanlar için çok güzel bi çalışma olmuş...teşekkürler
  • 22-08-2008, 17:27:01
    #3
    güzel yazı teşekkürler
  • 22-08-2008, 18:34:34
    #4
    Üyeliği durduruldu
    güzel, bilindik bilgiler.
  • 23-08-2008, 00:06:24
    #5
    Çok güzel bir yazı olmuş +
  • 23-08-2008, 00:08:29
    #6
    Domaini uzun süre almanın faydası nedir?

    yazı için teşekkürler.
  • 23-08-2008, 16:46:03
    #7
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Yazı için teşekkürler fakat çok yanlış noktalar var.

    Semantic web, microformat denilen olayda çok bilgim var 10 yıldır sitelerimde bu şekilde biçimlemeler kullanırım. Ayrıca onlarca sitem var hepsi xhtml 1.0 strict xhtml 1.1 kodlarına sahip. Ha derseki google 1 kez kullanın. Vallaha o da büyük bir yanılgı olur. Ben w3c standartlarına göre yaptım hep sitelerimi. Ha google de sevmiştir bu siteleri. googleye göre yapmış olsaydım eminim w3c sorgulamaları css xhtml semantic vs. o beğenmeyecekti. Hatalar verecekti.

    Gel gelelim hataya..

    sayfalarda istenidiği kadar h1 etiketi veya h2 kullanılabilir. Önemli olan semantic web yapısına uymasıdır. Zaten o da öyle diyor.

    Kısa bilgiler:
    Semantic Web - Wikipedia, the free encyclopedia
    Anlamsal ağ - Vikipedi
  • 23-08-2008, 18:10:18
    #8
    Üyeliği durduruldu
    cevahir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Domaini uzun süre almanın faydası nedir?
    yazı için teşekkürler.

    Önceden forumda okuduğum kadarıyla google domain in yaşına bakıp verdiği önem kadar , seneler sonrasına kadar tescil edilmesine de bakıyordu.
  • 23-08-2008, 23:32:11
    #9
    Üyeliği durduruldu
    teşekkür ediyorum dostum

    verdiğin yararlı bilgiler için