Merhabalar
cognitive seo da backlinklerimi kontrol ettim.
yaklaşık olarak 11bin link influence ve domain influence değerleri olamayan backlinklerim mevcut.
Bu backlinkleri engellemeli miyim ?
Ek olarak yine link influence ve domain influence değerleri düşük olan yaklasık 2bin backlinkim mevcut bunları da kaldırmalı mıyım ?
Teşekkürler
O kadar Seo uzmanı arkadaşımız var cevap yazılmaya mı üşenildi yoksa bilinmiyor mu ?
Link influence ve Domain influence değerli olmayan backlinkler
2
●150
- 07-10-2019, 03:14:15Cognitive Seo genelde rakibinizin backlink yapısı hakkında bilgi sahibi olmanız için işe yarar. Güzel araçtır. Grafikteki yapıyı yorumlayabilirseniz gerçekten işe yarayacaktır. Gelelim şu metrik olaylarına.
Ahrefs
Majestic ( Favorim )
Moz
Semrush
Cognitive
Mangools diye diye devam eder. Bunlar kendi algoritmalarına göre domaine bazı metrik değerler atarlar. Bunlar sadece metrik değer başka hiç birşey değil. Kendi puanlama sistemleri var. O sistemlere göre değerlendirirler. O yüzden önemli değillerdir. Tabi yine de kaldırayım derseniz siz bilirsiniz tercih sizin.
Yakın zamanda başımdan geçen bir olay anlatayım. Bir müşterimin sitesinde yaklaşık 3K 'lık bir spam gördüm. Site 5'ten 2 gelmişti bu spam sayesinde. Sonra gözüme battı spam linkleri disawow verdim. Site tekrar 5 'e düştü. Sonra disawow'u kaldırdım site 2 ye tekrar geri geldi. Spam yapanı bildiğim için aradım teşekkür ettim. Dua ettim.
Yaşanıyor böyle şeyler. - 07-10-2019, 13:32:16Teşekkür ederim hocam sağolundeniozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle