Yıllardır kendine seo uzmanı diyen adamların ağzından düşmeyen laf "kardeşim makaleler en az 500 kelime olsun google sever" dünyanın en yanlış yönlendirmesidir.
Öyle bir kalıp haline gelmişki artık insanlar saçmalasan 300 kelimeyi geçmeyecek makaleleri alakasız konulara girerek 500 kelimeye ulaştırma derdinde.
Yaptığım küçük bir analizle şu sonucu çıkardım umarım aydınlatıcı olur.
2 Adet aynı başlık altında özgün makaleler yazıldı biri 300 kelime net olarak bilgi veren makale diğeri 900 kelime tüm gereksiz ayrıntılara giren makale.
sonuç şu şekilde oldu.
Uzun makale ;
Kullanıcı siteye girdikten sonra yazının uzunluğundan ve karmaşıklığından korkarak sekmeyi kapattı ve muhtemelen diğer sitelerden istediği bilgiyi aldı ve google makaleyi yukarı taşımadı.
Kısa Makale :
Kullanıcının sitede kalma süresi oldukça yüksek ve makaleyi okudukdan sonra sitedeki diğer sayfalarıda dolaştı ve siteyi kapattıktan sonra istediği bilgiyi aldığı için muhtemelen diğer sitelere bakmadı bile. Sıralamam yükseldi ve hit artışı sağlandı.
Özet :
Eğer kullanıcı bir konu hakkında sitenize girdikten sonra uzun süre dolaşıyorsa ve işin sonunda aynı konu hakkında diğer siteleri dolaşma gereksinimi duymuyorsa google gözünde bu kaliteli içeriktir ve üst sayfalara taşınır.
Önemli olan seo uzmanlarının(!) dediği gibi uzun makale değil doyurucu makale olmasıdır.
SEO'da 500 kelime makale saçmalığı. (Analizim)
39
●1.799
- 30-03-2019, 01:10:01Her sektöre aynı yaklaşamazsın zaten, Kısa öz yazılacak şeyler var, tüm detaylara girmeden insanın kafasında oturamayacak şeyler var. Bugün uzun diye çıkan kullanıcı yarın bu ne diye çıkıp başkasının sitesinden bu bilgiyi aldığında işler yine sakata biniyor. Google babasının hayrına Analytics'i geliştirmiyor. Sana bak bu insanlar ne kullanıyor, yaşı ne cinsiyeti ne diye incele diyor.
- 30-03-2019, 01:10:24Yaparlar hocam ekmek yedikleri yere eleştiriyi kabul etmiyorlarMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Aynen öyle, o kadar net bir dille söylüyolarki inanası geliyor insanınefeyusuf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu bir ticaret konusu olsaydı paylaşırdım.BBTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 30-03-2019, 01:12:08Zaten demek istediğim bu.BaranRoot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun yazılacak makale var kısa yazılacak makale var.
Zaten makale yazılırken nerde durucağını anlıyorsun makale yazanlar bilir doyum noktasını hissediyorsun.
Kimi makale 2000-3000 kelimede bile hala yazdırıyor kimisi 300-400 kelimeden sonra kısırlaşıyor.
