idfilmdizi adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
İpucu: Google Hemen Çıkma Oranını Düşürün - Google'da Yükselin
26
●1.528
- 29-03-2019, 00:15:30Hemen çıkma oranının seoya etkisi seoyu oluşturan tüm etkenlerden dahi fazladır... En iyi seo yöntemi, kullanıcıları sitede maksimum tutabilmektir.
- 29-03-2019, 00:20:07Tamamdır hocam yakında kategorisini komple kaldırıyorum, teşekkürler.TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-03-2019, 00:21:57Hocam, film sitesi olup hiti olan arkadaşları forumdan bularak, konu açarak sorularınıza yanıt alarak kaldırınız.. Film sektörüne dair bilgim malesef yok. Siz konu açın ve buna benzer kategori ve içeriksel konulaırnızı sorunuz.idfilmdizi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-03-2019, 00:29:12Bounce rate bir sıralama sinyali değildir. Olsaydı piyasada AMP site kalmazdı... Bugün tüm blogların ortalama bounce rate oranı 60-75 arasındadır. Bounce rate i düşük olması gereken sektör e-ticaret siteleridir. Onların da bu durumu SEO açısından değil, maddi açıdan problem doğurur. Google'ın hemen çıkma oranının tam olarak hesaplaması da AMP dolayısıyla mümkün değil.
- 29-03-2019, 00:33:55https://www.ayhankaraman.com/oturum-...ten-onemli-mi/
RankBrain Sonrası Sitede Geçirilen Süre ve Organik Trafik
Şimdi benzer analizi farklı bir biçimde yapmalısınız. Daha önce seçtiğiniz zaman aralığı yerine bu sefer RankBrain algoritmasının aktif olmaya başladığı tarihten sonrasına ait bir zaman aralığı belirlemelisiniz.
Bir önceki alt başlıkta belirtilen karşılaştırma analizinin aynısını gerçekleştirmelisiniz. Ancak bu sefer göreceğiniz manzara çok daha farklı olacaktır. Organik trafiği analiz etmeye başladığınız andan itibaren üst kısımda yer alan sayfaların ortalama süreden çok daha fazla olduğunu göreceksiniz. Sizce bu farklılığın sebebi tam olarak en olabilir?
Oturum Süresinin Uzaması = Yüksek Sıralama
Bu formül gerçek olabilir mi? Googleın makine öğrenimi algoritmasının 2015 yılından bu yana sıralamaları belirlediği bilinen bir gerçektir ancak sıralamaları açısından her siteyi eskisi gibi mükafatlandırma yoluna gittiği şüphelidir. Nitekim ne olursa olsun Googleın yüksek bekleme süresine sahip siteleri arama sonuçlarında çok daha iyi noktalara getirdiği bir gerçektir.
Google artık sayfaları daha iyi anlamaktadır ve arama motoru sonuçlarında çok iyi yere sahip olmasına rağmen sitelerine gerekli katkıyı sağlamayan sayfaları tespit edebilme konusunda daha beceriklidir. Onun işi organik trafik üzerinden ulaşılıp sitede geçirilen süresi yüksek olan sayfaları ön plana çıkarmaktır.
Googleın bir şekilde sayfaların değerlerini belirleme çalışırken aslında farklı bir manzarayı gün yüzüne çıkarmaktadır. Arama motorundan daha fazla trafik almak amacıyla oluşturulan ve başarılı olan ama kullanıcının arama davranışıyla uyuşmayan sayfaları gün yüzüne çıkarmaktadır. Bir içerik ne kadar iyi olursa olsun arama motorunda bir türlü üst sıralara çıkmayı başaramıyorsa bunu sebebi üst sıralarda yer alan sayfaların kullanıcının arama davranışına daha fazla hitap etmesidir.
Aslında bunu bir örnekle açıklamak çok daha doğru olacaktır. Örneğin, Google AdWords kelimesiyle yapılacak olan bir aramada üst sıralarda haber kaynaklarını veya hizmetleri görebilmek mümkündür. Bu arama teriminin aranma hacmi çok yüksektir çünkü birçok kişi bu terimi Google AdWords sitesine ulaşmak için kullanmaktadır. Yani siteniz bu arama teriminde ne kadar yüksek olursa olsun kullanıcının arama davranışıyla uzaktan yakından ilgili değildir.
Google AdWords anahtar kelimesini kullanarak yapılan aramalarından sadece bir kısmı bu hizmet hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmayı istemektedir. İşin aslı bu niyetle yapılan aramalar genelde Wikipedia sayfasına erişim sağlamayla son bulmaktadır. Bu arama terimi kullanarak AdWords problemlerini tespit etmeye yönelik bir arama niyetinin gerçekleştirilmesi pek mümkün değildir. RankBrain algoritması gelmeden önce bu anahtar kelimede siteniz arama motoru sonuç sayfasında daha iyi durumdayken şimdilerde aynı başarıya sahip olamamasının nedeni tam olarak kullanıcının arama niyeti ve bu makine öğrenimi algoritmasının bunu okuyabilmesidir. - 29-03-2019, 00:37:51Hemen çıkma oranının yüksek olması, olumsuz bir durum mudur?TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sorunun yanıtı duruma göre değişir.
Sitenizin başarılı sayılması için kullanıcıların bir sayfadan daha fazlasını görüntülemesi gerekiyorsa hemen çıkma oranının yüksek olması, olumsuz bir durumdur. Örneğin, ana sayfanız, sitenizin geri kalanına (ör. haber yazıları, ürün sayfaları, ödeme işlemi) geçit niteliği taşıyorsa ve kullanıcıların önemli bir yüzdesi yalnızca ana sayfanızı görüntülüyorsa hemen çıkma oranının yüksek olması kötüye işarettir. = Kategori ve Ana Sayfada
Öte yandan, blog gibi tek sayfalık bir siteniz varsa veya tek sayfalık oturumların olağan sayılacağı başka tür içerikler sunuyorsanız hemen çıkma oranının yüksek olması son derece normaldir.
https://support.google.com/analytics.../1009409?hl=tr
kolay gelsin.
Eğer kullanıcı etkileşimi sağlanarak sitede durma süresi uzatılırsa bunun seoya katkısı olur. Bu da bounce rate değil aslında kullanıcının siteye katılım göstermesinden olur. Özetle... Öncelikle kullanıcıların siteyle etkileşime geçmesi lazım.
Bu etkileşimler nelerdir örnek olarak:
kayıt işlemleri
satın alma işlemleri
add to card
istek listesine ekleme
form doldurma işlemleri
yazı girme ya da kayıt olma işlemleri
soru cevap işlemleri
oylama işlemleri
google'ın bu işlemleri algılayış biçimi, siteyi düz bir şekilde dolaşan ziyaretçiden çok farklı. - 29-03-2019, 14:09:18Analytics kodunuzu wordpress sitelerde header.php ve footer.php ye kopyalayın çift ekleyin al sana hemen çıkma oranı %10
ama kimi kandırıyosunuz derler, reklam vermeden önce bakarım siteye ben çift kod varmı diye çakal çok..
- 29-03-2019, 16:39:24emeğinize sağlık videolu anlatımı bekliyoruzType adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-03-2019, 16:47:34Analytics kodunuzu wordpress sitelerde header.php ve footer.php ye kopyalayın çift ekleyin al sana hemen çıkma oranı %10Abc_18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yukarıdaki gibi deneyebilirsin

ama kimi kandırıyosunuz derler, reklam vermeden önce bakarım siteye ben çift kod varmı diye çakal çok..