• 17-01-2019, 16:38:30
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Bir arkadaşımın sitesi var. Domaini otoriter siteye benzer tercih etmiş. Şöyle örneklendireyim;

    Otoriter site: r10.net
    Bizim sitemiz: forumr10.net diye varsayalım.

    Google üzerinde "forumr10" diye aratıldığı zaman, bunu mu demek istediniz? olarak forum r10 aramasına link veriyor. Yine de girdiğiniz kelimeyle arama şeklinde de altta bir link. Yani kısacası did you mean çakıyor Tabii ki bu durumda ilk sırada otoriter site çıkıyor.

    DA/PA artırmaya yönelik çalışmalarla bu problemin giderilebileceğini düşünüyorum ama arkadaş da domaini değiştirme düşüncesinde. Siz olsanız, ne yapardınız?
  • 17-01-2019, 17:02:32
    #2
    Otoritesi yuksek ise sitenin karisabilir. Sizin sitenin otoritesini yukseltirseniz o zaman boyle bir uyari almazsiniz ama jenerik guzel ve size ait baska bir domain ile devam etmek bemce her zaman daha iyidir
  • 17-01-2019, 17:08:17
    #3
    Üyeliği durduruldu
    yazarbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Otoritesi yuksek ise sitenin karisabilir. Sizin sitenin otoritesini yukseltirseniz o zaman boyle bir uyari almazsiniz ama jenerik guzel ve size ait baska bir domain ile devam etmek bemce her zaman daha iyidir
    Yani hocam, aklın yolu bir ama bu sefer sitenin tüm hazırlanan görselleri vs. değişecek. Arkadaş da zaten değiştirmeye taraftar. Site benim değil ben sadece yazılımsal konularda kendisine yardımcı oluyorum, üyeliği olmadığı için burada konu açıp sizlerin de görüşlerinizi almak istedim. SEO açısından benim de tecrübelerime dayanarak off-page kasarsak bir süre içerisinde Google'da gelir ama yine de insanların akıllarında daha jenerik haliyle kalabilir isim tabii ki.