İpucu: Algoritmanın Değişen Yüzü
28
●4.030
- 06-07-2008, 14:17:03Ne Google Pagerank ile ne de Alexa Pagerank ile hitler birbirine birebir orantılı değildir. Bir iki günde bir yazı girdiğim günlüğüm Alexa'da gittikçe yükseliyor. Şu an 200 binlerde. yakında daha da artacaktır. Ancak bu demek değildir ki tekil girişin yani hitin Alexa'ya etkisi yok. Elbette var ancak belli bir yüzde oranında var. Eğer öyle olmasaydı hiç güncellenmeyen google.com.tr bugün çok gerilerde olurdu. Dediğim gibi Alexa verileri ölçerken sadece hite bakmıyor. Düzenli içerik girmeye, ziyaretçinin ne kadar süre sayfada durduğuna falan da bakıyor.
Diğer bir husus da Google Pagerank ile bu son dalgalanmanın alâkası. Bence birbiri ile alâkasız şeyler. Çünkü Google, pagerankı yüksek birçok siteyi de alabora etmiş durumda. Yani şu yeni algoritma ile CNN TÜRK'ten backlink alarak PR'ni 5-6 yapabilirsin ancak bu yeni algoritmaya göre de bizim siteler gibi nanayı yer siten.
Her şeyin başında artık doğallık geliyor. Birçok arkadaşla bunu tartışıyoruz. Artık buluşmalarımızda dahi bunu konuşuyoruz. Ankara'da, Çiftlik'te kokoreç yerken dahi varsa yoksa Google.
Ben hep Google'ın doğallıktan yana olduğunu söylüyorum. Yani doğal bağlantı ile yapay, sadece backlink için verilen bağlantıyı Google'ın bir şeilde ayırt ettiğini söylüyorum. Artık insan zekâsına mı ulaştı yoksa mühendisleri elle mi kontrol ediyor bilemem. Ama çok da iyi anlıyor.
Benim teorim şudur, backlink falan fistan hikâye. İşini iyi yapan herkese Google da değer verir, ziyaretçiler de. Ha seo ile, backlink ile sitesinin daha da geliştirenler yok mu, elbette var. Ancak dediğim gibi doğal olursan Google sana birçok SEO'cunun yapmadığı kıyağı yapacaktır.
Bence her şeyin başı, düzenli ve özgün içerikten geçiyor. Bir de alâkasız sitelerden bağlantı almamaktan. Biz sitemizi yapalım, içeriğimizi girelim ama orijinal olsun. Bir de düzenli girelim. 1 haftada bir 50 tane içerik girmek iyi bir şey değildir. Günde 1 tane dahi olsa düzenli girelim. Alexa değerimiz artacaktır. Haliyle bu ileri vadede hitimizi de etkileyecektir. Sonra bir iki tane içeriğimizle alakalı siteden bağlantı alalım yeterli bence.
Selamlar. - 06-07-2008, 15:26:57Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
- 06-07-2008, 17:41:26Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Birçok faktör eklenmiş olabilir, varolanlar geliştirilmiş olabilir, pr dalgalanması da olabilir vs vs..
ben en çok ve bundan sonra da malesef diyorum aşırı benzer sitenin çokluğundan ziyaretçi kaybı çok diyorum. Örneğin: r10.net bence alanında bir numara ama aynı içerikte yüzlerce forum var diyebilirim. alexa istatistiklerine bakın son 3 ayın r10.net in daha ayrıntılı görürsünüz. Hatta biraz ilerletin hergün ziyaret ettiğiniz haber siteleri hariç bir bakın alexa rankına çoğu düşmüş gördüm 2-3 aydır ve gitgide de düşüyor birçok site. Artık herkesin websitesi herkesin bir bloğu vs si var. ister istemez 3-5 böyle böyle bölünüyor ziyaretçi.