Arkadaşlar sitemap.xml dosyası konusunda çalışma mantığını anlamak adına bu konuyu açtım.
Şimdi ben siteme yeni bir sayfa, güncelleme, bağlantı vs eklediğimde bu sitemap.xml otomatik güncelleniyor mu?
Güncellenmiyorsa ben bunu otomatik güncelleme yaptırabilir miyim?
Sitemap.xml 'i search console'a işledim. Ancak her güncellemede konsola gidip güncelledim diye bildirmem gerekiyor mu?
Yoksa google otomatik tarayıp sitemap'teki linkleri indexlemeye başlıyor mu?
Bir de son olarak bu sitemap.xml dosyasını en sağlıklı hangi sitede oluşturabilirim?
Çok şey sordum, şimdiden teşekkürler.
sitemap.xml Nasıl çalışır?
5
●687
- 16-10-2018, 11:33:00Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.İlk olarak robots.txt dosyası açıp içerisine tüm botlara izin verin.
Ondan sonra googleye Sitemap Oluşturucu yazın. Sonrasında en üstlerden bi siteye girip site linkinizi girip oluştur diyin. Oradaki sitemapi hostinginize atın. Search Consoşeye bir kez sitemap ve robots.txt gönderin devamında sürekli indexler.
- 16-10-2018, 11:43:031. sitenizde oluşturduğunuz her sayfanın sitemap dosyasına otomotik olarak eklenmesi için sayfa yapısının dinamik olması gerekmektedir, Değilse otomatik sitemap girişi için bazı kodlar var eğer wordpress kullanıyorsanız eklentisi mevcut.
2. internetden oluşturmuş olduğunuz sitemap dosyalarını sunucuya atmanız ve robots.txt dosyanız da indexlemeye müsayitse google indexler ama siteniz de oluşturduğunuz yeni sayfalar sitemap dosyanıza eklenmez kısaca yer yeni oluşturduğunuz sayfa için tekrardan sitemap dosyası oluşturup sunucuya göndermeniz gerekmektedir.
3. her yeni sayfa oluşturdukdan sonra veya içerik girdikten sonra consol dan sitemap dosyanızı göndermenize gerek yok google gibi getirdikten sonra arama motoru indexlediğin de zaten site haritalardaki sayfa sayınız artacaktır - 16-10-2018, 11:58:552 cevap için de teşekkür ederim. Wordpress kullanmıyorum. Kendi sunucuma kendi statik HTML CSS ve JS ile yükleme yapıyorum. PHP kullanıyorum. FTP'ye dosyaları attıktan sonra kendi sitemi güncelleyecek bir php kodu var mıdır? İnternette bir kaç kod buldum ama çalıştıramadım.
- 16-10-2018, 12:15:29Öncelikle sitemap'i search console'ye 1 kere eklemeniz yeterli. tekrar tekrar eklemenize gerek yok.m4h1r adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Site haritası oluşturmaya gelince; eğer wordpress kullanıyorsanız haliyle sitemap eklentisi kullanıyorsunuzdur. Sitenize her yeni konu açtığınızda bu otomatikman sitemap.xml dosyasına işlenir. Hatta aynı konuyu güncellediğinizde bile sitemapte son güncelleme tarihi bile yer alır.
Zaten sitemapiniz search console ekli bağlantısı ilk başta yapılmıştır. herhangi bir sorun yok.
Eğer wordpress kullanmıyorsanız birçok popüler scriptin tasarımın kendi site haritası oluşturma sistemi vardır. örnek: DataLife Engine ( DLE )
Eğer hiçbir şekilde sitemap oluşturucunuz yoksa;
https://www.xml-sitemaps.com/
sitesinden xml siteharitası oluşturabilirsiniz.
Alternatifler için tıklayınız
Bu arada site mapi oluşturmak için programlarda var.
Daha çok alternatif var. Youtube'de sitemap crawler, sitemap generator diye ararsanız çıkar
Örnek:
https://www.youtube.com/watch?v=nAD49H-9fhs
Son olarak eğer wordpress kullanıyorsanız Yoast SEO eklentisi kullanın. Hem seo ayarlarlarını yapmanıza yarıyor hem sitemap oluşturuyor. - 16-10-2018, 13:03:40ScriptEvin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleKurumsalData adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleMessi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese çok teşekkürler, bu bilgiler işimi görür.