Arkadaşlar yıllardır bu sektörde çalışan ve iş veren olarak birçok projeye imza atmış biriyim ancak bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Lütfen sadece yazmış olmak için yazmayın biraz düşünerek hatta belki özelden link isteyerek birlikte çıkalım şu işin içinden.
Öncelikle kısa bir özet geçeyim.
Devam eden bir projemizde A'dan Z'ye herşeyi tamam bir haber sitemiz bulunuyor.
Uzun süredir sitenin News kaydı falanda var.
Siteye hergün güncel anlık ve özgün haberler giriliyor. Site içerisinde bulunan haberlerin %90'dan fazlası özgün haberler. Bu haberlerin resimleri yine aynı şekilde %90 özgün.
Site içi seo'nun olabildiğince iyi durumda olduğunu düşünüyorum.
Domain 9 yaşında site yaklaşık 7 yıldır aktif. Domain bitmesine 4 yıl daha var.
Sunucu olarak dedicated bir sunucu kullanıyor. Paylaşımlı ip kullanmıyoruz.
Her haber sosyal medyada paylaşılıyor.
Belli aralıklar ile zararlı olduğunu düşündüğümüz linkleri reddediyoruz.
Temanın mobil versiyonu bulunuyor. Amp desteği bulunuyor.
Siteden hiçbir zaman link satışı yada tanıtım yazısı satışı yapılmadı.
Sadece para karşılığı backlink satın almadık.
Durum özeti budur.
Hergün özgün ve güncel haberler girilen bir site bu kadar zamanda ortalama 1k-2k hiti nasıl geçemez?
Konu hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Herşey Backlink midir? Yorumlarınızı bekliyorum...
6
●319
- 28-08-2018, 14:30:52Bence
%10 İçerik kalitesi- Kullanıcı Memnuniyeti
%15 Yazılım- iç link yapısı
%10 Site Hızı
%5 Reklam- Sosyal medya- Adwords
%15 (Bunun içinde Tanıtım yazısı ağırlıklı backlink-imleme-sosyal medya backlink diye sınıflandırılabilir.)
%5 Sürdürülebilirlik -Güncellik
%10 Güvenlik
%15 Cihaz uyumluluğu (Mobil)
%10 Kelimeler
%5 Şans
Hepsini tamamladıktan sonra kaliteli Tanıtım yazısı alıp, edu gov ne varsa kaliteli bir kaç backlink ekleyince sitelere doping etkisi yapıyor. size göre mükemmel olan fakat googlenin beğenmediği şeyler vardır. Örneğin Kelimelere dikkat etmiyorsunuzdur.
Ayrıca haber siteleri işin cılkını çıkardı düzenli haber okuyan bir kişiyim saçma salak haberler yapıyorlar. hit çekmek için oralarını buralarını yırtıyorlar. Sizin haberleriniz kalitelidir. Spam yapmıyorsunuzdur. Kalitesiz diye girmediğiniz içerikleri bugün tüm büyük haber siteleri işliyor manşet yapıyordur.. - 28-08-2018, 15:31:18Hocam sadece kendimden örnek vereyim haber sitesi işi alışkanlık işi. Örneğin ben ne hikmetse bilgisayarı açar açmaz milliyete giriyorum.Milliyet benim için önemli değil asıl konu alışkanlık haline gelmesi. Haber sitelerinde herşeyden önce akılda kalıcılık ve alışkanlık önemli yoksa herhangi bir haberi googlede neden arayım ki ??
- 28-08-2018, 16:30:53Katılıyorum. Aşağı yukarı bu şekilde.cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle