Merhaba,
2005'ten beri iyi kötü web işinin içindeyim. Joomla, Wordpress ve Drupal ile siteler yaptım. Son 2 senedir biraz elimi ayağımı çektim sayılır bu işlerden ama yine ara ara siteler yapıyorum.
Gelelim asıl konuya; önceleri seo konusunda çok zorlanmıyordum. Çok uçuk bir kelime değilse eğer kısa süre içinde ilgili kelimeyi üst sıralarda çıkarabiliyordum. Kendimce yöntemlerim vardı. Bunlardan bazıları toplistler, başlıktaki ve linkteki anahtar kelime uyumu, description ve keywords eklemeler, site açılış hızı, backlink alımı ve özgün makale gibi etmenler hemen hemen yeterli oluyordu üst sıraları zorlamak için.
Fakat sanırım artık bu yöntemler eskidi ve pek de fazla etkin sonuç vermiyor. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
Teşekkürler şimdiden.
Seo konusunda tavsiye?
5
●423
- 24-08-2017, 17:06:11Bu işte tecrübelisiniz fakat dediğiniz gibi söylediğiniz teknikler eskilerde kaldı. Bunun için günceli takip etmeniz çok önemli internet üzerinde veya forumlarda özellikle SEO ajansları güncel içerikler üretiyor.
Bunları takip ederek kendinizi SEO konusunda güncelleyebilirsiniz. Zaten altyapı da olduğu için çok da zamanınızı almaz. - 24-08-2017, 19:40:11Hocam Aslında yazıklarınızın bir çoğu hala işe yarıyor. Ama en çok değişen şey içerik kısmı. İçerikleriniz gene orijinal ve uzun olmalı. Gerisi zaten zamana bağlı. Mesela bende 2011 senesinde dizi sitesi açmıştım. Daha yeni bir aylık sitenin bölümlerini aldığım bir sistemle hergün 100 lerce sosyal imleme sitesine bölüm ekleyerek birinci sıralara çıkarıyordum. Mesela artık bunu yapamazsın. Sadece artık linklerin daha doğal görünmesine dikkat etmek gerekiyor. artık sadece site dışı seo yerine site içi, yani site hızı, içerik kalitesi, kullanıcının sitede kalma süresi vs vs daha önemli. TABİ BENCE en önemlisi içerik konusunda sabırlı bir şekilde davranıp hergün kaliteli uzun içerikler oluşturmak. Rakip sitelerden daha kaliteli ve daha uzun makaleler. Ha birde mobil uyumluluk. Yani artık ziyaretçilerin yarısında çoğu mobilden geliyor. Onun için mobil özelliklere de dikkat etmek gerekiyor bence. Tasarım olsun, kullanım kolaylığı olsun vs. Nacizane düşüncelerim bunlar.
- 25-08-2017, 08:20:03Sağolun bilgiler için, sanırım google artık daha akıllı
Pagerank'in önemli bir rol üstlendiği dönemde ruslara ait bir toplist vardı, acayip etkiliydi
artık rağbet görmüyor sanırım. Bir de seo uyumlu link yapısını da fazla kullanan yoktu. Şimdi dediğiniz gibi daha fazla emek gerekiyor uzun özgün ve sitede tutacak makaleler gibi. Ve eskiden 1 ay, 2 ay falan yaptığınız değişikliğe tepki vermiyordu google ancak tarayıp sıralama değiştiriyordu. Bu durum da artık çok kısa belki birkaç güne kadar indi.
Peki sizce seo firmalarına para verip onlara mı yaptırmak daha etkili? Belirli süreli işler için örneğin bir kelimede 6 ay üst sırada çıksın istenirse?
Muhtemelen seo firması 6 ay bitiminde yaptığı değişiklikleri geri alacağı için sitenin yeri çakılacaktır bu durumda da? - 25-08-2017, 10:16:03Bence kendiniz yapın başkasına emanet etmeyin sitenizi. Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi içerik stratejileri ve doğal görünen backlinkler ile seo ajansından çok daha verimli bir çalışma gerçekleştirebilirsiniz.iwd35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabi bunu SEO hakkında fikriniz olduğu için söylüyorum. SEO'yu hiç bilmeyen biri için ajans şart zaten.
Pagerank'in önemli bir rol üstlendiği dönemde ruslara ait bir toplist vardı, acayip etkiliydi