• 30-04-2017, 15:56:23
    #1
    Merhaba arkadaşlar orta derecede arama hacimli e-ticaret sitem.için siteadi/blog tarzinda WP blog acmayi düşünüyorum. Sizce bunun faydasi olurmuş?
  • 30-04-2017, 16:52:44
    #2
    Olur tabii sitede düzgün içerik girilmiş olacak. Farklı aramalardan da siteye gelenler olur hem.

    General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • 01-05-2017, 18:36:42
    #3
    Başka görüşü olan?
  • 01-05-2017, 18:43:31
    #4
    Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Başka görüşü olan?
    Çok güzel yazılmış bir makale. Okumanızı tavsiye ederim. https://www.iyzico.com/blog/e-ticare...nin-faydalari/
  • 01-05-2017, 18:44:40
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Subdomain olarak yararlı olabilir.
  • 01-05-2017, 18:50:32
    #6
    Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Başka görüşü olan?
    Başka görüş bekleyerek vakit geçirmenize gerek yok. Zaten üstte @Gokcag çok basit şekilde açıklamış.

    E-ticaret sitelerin arama motorlarında hem avantajı hemde dezavantajı vardır.
    • Avantaj: Aynı içerik ve görsel kullanan yüzlerce site spam işlem görmez.
    • Dezavantaj: Aynı içerik ve görseli ne kadar özgünleştirebilirsiniz.

    Burada çok basit mantık geliştirip site için faydalı olacak içerikler ekleyerek arama motorlarından doğal ziyaretçi çekmeniz gerekmektedir.

    Bir teknik servis sitesi sahibi fazla içerik eklemek için makale yazdırmaya pek yanaşmadı.

    Ne yaptım Bazı anahtar kelimeler ve site ile alakası olmayan aranma hacmi azda olsa bir kaç anahtar kelimelerden siteye hit gelmesi için sayfalar yaptım.



    Örnek: doğru posta kodu nasıl yazılır



    Not: Siteadı com/blog/ şeklinde faydası olur.

    Subdomain olarak hem uğraşması zordur. Hemde sitenizin ileride otoriter olmasını isterseniz etkisi olmaz.
  • 01-05-2017, 18:58:02
    #7
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Google kategorilendirmeyi henüz sayfa bazlı yapamıyor site bazlı yapıyor. Alışveriş, bilgisayar ve elektronik ürünler / ticari ve endüstriyel hizmetler gibi kategorilerin sorgularında bu sitelerin belirgin avantajı var. Bu sorgu birkaç kelimeden oluştuğunda ortaya çıkan son anahtar kelime ticari olmasa bile bu siteler avantajlı.

    Çalıştığım yabancı sektörde son aylarda bunun örneklerini yakından gözlemliyorum. Bazı siteler bu avantajı kullanarak sıralamaları bloggerların elinden almaya başladılar bile.
  • 01-05-2017, 19:04:05
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Kaliteli içerik olacak ve güncel tutabilecekseniz mutlaka olmalı.
  • 01-05-2017, 20:00:09
    #9
    Ben e ticaret sitem için blog açtım ve blog'a her gün 1-2 özgün makale giriyorum. Ürünleri tanıtıyor ve ürünler hakkında bilgi veriyorum. Ürünleri kıyaslıyorum, eleştiriyorum vs vs.

    Çünkü e ticaret sitemde 200 ürün varsa hepsi birebir kopya diyebilirim. Sadece 3-5 kelimesi ve görsel değişik. Hal böyle olunca spama düşmeyeyim diye blog'da açtım.

    Subdomain tercih etmedim çünkü google farklı site görsün istemedim. Şuan'da hiti blog'dan alıyor ve kullanıcıları mağazaya yönlendiriyorum.

    Bu arada bende bir soru sorayım

    Google bir sitenin e ticaret sitesi olduğunu nereden biliyor ?
    Yüzlerce aynı konu (%90'nı aynı) sitelerin spam'a düşmesini neden olur mu?

    Çünkü gerçekten her ürün için özgün bir açıklama yazmak imkansız