• 29-12-2017, 14:34:37
    #10
    javelin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelikle yazınız için teşekkür ederim.

    Benimde sitemin 30 bin indexi var. Düzenlemek demek; Ölüm demek! O yüzden sitemi google index'inden silme talimati versem, 3 ay beklesem, Her şeye sıfırdan başlasam, goole gözünde yeni site muamelesi mi görür yoksa yıllanmış olması bir fayda sağlar mı? çünkü site 7 yıllık!

    Eğer yıllanmış olmasının bir önemi yoksa hiç gerek yok ben yeni site açayım
    Hocam sizin mesajınızı görmedim, bildirim olarak gelmedi. o nedenle kusura bakmayın geç cevaplıyorum.
    Siteyi kapatıp 3 ay sonra sıfırdan açmak sizi cezadan kurtarırmı bilmiyorum. Ancak sitenin değeri hemen kaybolan bir şey değil. Site değeri sitenize backlinklerle, ziyaretçi etkileşimiyle belirlenen bir değer. Bu nedenle değeri devam eder. Ancak 3 ay kapalı kalmasından dolayı biraz değer kaybı yaşar. Yeni içeriklerle kısa sürede toparlama imkanı var.
  • 29-12-2017, 16:37:16
    #11
    500 kelimelik makaleye eklediğimiz etiketle bu durumun alakası var mı?

    etiket sayısı ne olmalı?
  • 29-12-2017, 17:12:13
    #12
    Selanik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    500 kelimelik makaleye eklediğimiz etiketle bu durumun alakası var mı?

    etiket sayısı ne olmalı?
    makalenin kelime sayısıyla etiketin bir alakası yok. etiket başlı başına yeni bir sayfadır aslında. amaç kullanıcı deneyimini arttırmaktır etikette. mesela gezi siteniz var. istanbulda gezilecek bir yer paylaştınız. etiket olarakta "istanbul gezilecek yerler" i girdiniz. cami ise bu yer "istanbul camileri" etiketini girdiniz diyelim. bu yararlıdır ve bu sitede yapılması uygundur. tabi etiket sayısını abartmadan. ben 3 tane etiket kullanmayı tavsiye ediyorum.
    birde blog siteniz olduğunu düşünelim. "anneler günü şiirleri" şeklinde bir içerik paylaştınız. burada "anneler günü" etiketini kullanabilirsiniz. anneler günüyle ilgili başka yazılarda paylaşırsınız. bu etiket size fayda sağlar. ama "kısa anneler günü şiirleri" veya "anneler günü ile ilgili şiirler" gibi olası alt aramaları etiket olarak eklerseniz onun size bir faydası olmaz. çünkü bu etiketle sürekli yazı paylaşmazsınız. yani etikette bir tane içerik olur. etiket sayfası güncel olmaz. bu nedenlede boşa index aldırmaktan başka hiçbir işinize yaramaz. sıralamada çıkmaz, size ziyaretçi göndermez. bunları yapamıyorsa zaten o sayfa fayda yerine zarar veriyor demektir.
  • 29-12-2017, 17:32:43
    #13
    Teşekkür ederim hocam