Herkezin öncelikle bilmesi gereken nokta Google Pagerank olayından asla vaz geçmedi. Sadece pagerank verisini dış dünya ile paylaşmaktan vazgeçti.
internet explorer 6 ile hayatımıza giren Google Toolbar Pagerank dönemi artık tarih oldu.
Toolbar'dan kaldırma fikri ilk kez 2007 yılında düşünüldü. Çünkü sokaktaki adam için pr degeri bişey ifade etmiyordu. İnsanlar pagerank degerini bilse ne olur, bilmese ne olur diye düşünülüyordu.
Toolbardan kaldırma olayı 2009 yılına ötelendi. Ve o tarihte ilk kez Webmaster Tools araçlarından pagerank degerini kaldırmaya başladı.
2012 yılında kısmı güncelleme sonucu toolbara yansıtıldı.
2013 yılında son kez güncellendi.
Mobil telefonlardan girişler çok arttı ve toolbar kullanan kişi sayısı çok azalmaya başladı.
2013 yılında , Matt Cutts toolbardan kaldırma fikrine sıcak bakmadığını beyan etti.
2016 yılında Matt Cutts Google'daki görev pozisyonu degiştirildi ve Pagerank Toolbara veri göndermeyide bıraktı.
Bu süreçten sonra neler olacak.
- Google tüm dünyada dönen milyonlarca dolarlık link satış borsasına darbe vurdu.
- İşe yeni başlayan insanların paralarının boşa gitmesini önledi.
- Spam siteleri önleme adına alınmış bir adım olarak görülüyor.
- Google sunucularındaki gereksiz pr sorgularından kurtuldu.
- Algoritmasını manüpüle etmeye çalışan gereksiz link takaslarından kurtuldu.
Bizim açımızdan neler olacak
- Google Pagerank algoritmasından vazgeçmedi sadece dataceneterının dışındaki insanlarla paylaşmaktan vazgeçti.
- Zaten pagerank verisi uzun süredir güncellenmediğinden gereksiz yere insanların parası boşa gidiyordu.
- Üçüncü parti veri hizmeti sunan yerlerin önemi daha çok arttı. Örnegin moz.com datası daha önemli bir kriter oldu. Link alımı yaparken mozRANK 3 ve üzeri yerlerden link almaya bakacağız.
Şunu unutmamak lazım ki: mozcom gibi yerler aylık güncellenirken pagerank yılda 1 kez güncelleniyordu. 11 ay önce pr6 diye aldığımız yer belki dün pr2 olmuştu ama bunu fark etmemiz çok geç oluyordu. Paramız boşa gidiyordu.
Mozcom'un gördüğü backlinkleri GOOGLE hayli hayli görmüştür diye düşünecegiz. Elimizde daha sağlam veri olacak.
18 Nisan 2016 Toolbar Pagerank dönemi bitti.
18
●3.826
- 20-04-2016, 10:35:43Tam sitem üst sıralara çıktı hitlendi pagerank dönemi bitti.
Tüm webmaster abilerime, kardeşlerime hayırlı olmasını dilerim. - 20-04-2016, 11:15:15Degişen bişey olmadı ki.chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onlar hala pr2 ama biz göremiyoruz.
Domain Authority degeri kaç mesela - 20-04-2016, 11:36:4233 hocam , 2006 kayıtlıydı. o zamanlar pr dönemi vardı , düştü kalktı sonra tekrar faaliyete geçirdimMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
pr2 diye heves ettim
biraz daha uğraşırsam sanırım iyi yerlere gelecek
- 20-04-2016, 17:38:14Google Domain Authority= 100NarKo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eskiden Pr10 idi demek ki bir yaklaşım yaparsak
100=pr10
90=pr9
80=pr8
70=pr7
60=pr6
50=pr5
40=pr4
30=pr3
20=pr2
10=pr1
Senin domain Authority demekki pr2.5 gibi bişey. Pek iyi olduğu söylenemez.
Ben link alım işleri yaparken Domain Authority 40+ sitelere bakıyorum ve genelde isabetli çıkıyor faydasını görüyoruz4 kişi bunu beğendi.
