Google'nin duyurduğu HTTPS Update arama sonuçlarındaki etkisi devam ediyor.
Algoroo'da da bakıldığında ayın 16 sından itibaren dalgalanmaların yaşandığı görülüyor.
16 Aralık 2015 Google HTTPS Update
8
●649
- 19-12-2015, 19:59:11Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
- 21-12-2015, 18:41:16Sitelerde httpsye mi geçmeliyiz hocam?
anlamadım ben tam olarak. - 21-12-2015, 22:51:01siteler https yüzünden düşmedi ama google https'nde bir arama sinyali olarak algılanacağını resmi olarak açıkladı. Bunu açıklaması iyi oldu çünkü ortalıkta bazı söylentiler dolaşıyordu. Bu konuyu da resmileştirmiş oldu. Nasıl mobil uyumluluk bir öncelik hakkı tanımaya başladıysa yavaş yavaş https li sitelerde üst sıralarda görünmeye başlayacak.
- 21-12-2015, 23:21:14Bu google her dönem yeni bir şeyler ekleme ve kendini geliştirme adı altında sürekli kendi dna sı ile oynuyor. Nasıl Clash of Clans bu kadar büyük bir oyuncu kitlesi varken yaptığı son güncelleme ile bir çok oyuncusunu kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor, Google da kendi topluluğunu kaybediyor diyeceğim ama maalesef ki Google sektörde tekel.
Dün 5-10 kriter (misal) ile sıralamayı düzenlemeye çalışırken birden daha spesifik bir algoritmaya geçti, işte o günden itibaren dengesi şaşmaya başladı. Daha iyi sonuçlar çıkacağına daha anlamsız ve gereksiz sonuçlar çıkmaya başladı. İnternet seo çöplüğünden kurtulur belki diye ümit ederken ne yapacağını şaşıran millet daha fazla spam işlere yöneldi.
Ne zaman ki reklam ağı bulunan ve iyi kazandıran bir arama motoru sektöre girer o gün Google biter. O güne kadar mecbur Google.
Ulen google sana inat spam