• 14-10-2015, 19:44:28
    #28
    dandaraloli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Herkese tekrar merhaba,
    Şimdi benim tarzım olarak forum vs kullanan biri değilim. Zorumag gittiği için bu bilgileri sizinle paylaştım.Bazı arkadaşlar okumadan yazdıklarımı direk yorumlar yapmışlar.
    Tekrar ediyorum webmaster tools zararlidir demiyorum, aksine faydalıdır diyorum lakin yaptıgınız siteler spamı çağrıştırıyorsa kullanmayın diyorum.Hı kullanmak mı istiyorsun? Umrumda değil. Ben burası bir forum olduğu için bir paylaşım yaptım. Tezimide söyledim.


    Gelelim ikinci konuya,
    Google'nin eğer tespitinden bahsedecek olursak öncelikle Google Chrome'yi kullanmayı bırakmamız lazım Ben webmaster tools ile alakali yorum yapiyorum şahsen bana neden taksınki google milyarlarca site var. Kısacası durum tamamen wmt ile alakali olduğunu düşünüyorum.


    a) İçerikler kaliteli mi? Web sitene giriş çıkışlar arasında, sayfa gezme oranı arasında bir orantısızlık mevcut mu?
    b) Network'ünü ifşa edecek link bağlantıları yapıldı mı? 40 adet web sitesini gerçek anlamda farklı projeler olarak mı kullandın?
    c) Bu Network'ü Google'ı manipüle edecek şekilde kullandığını mı hissettirdin?
    d) Dışarıdan gelen bir anti seo işlemi olabilir mi?
    e) araçlardan çıktıları alıp analiz ettiniz mi?


    1) İçerikler kaliteliydi. gezinme oranı çok yüksek diyebilirim.
    2) Networkü ifşa edecek hiçbirşey kesinlikle yok domaini aldığım saniyeden itibaren direk networküm farkliidi.
    3) Network ile alakali hiçbir şekilde googleye birşey hissettirmedim. hepsi farkli network oldugu icin birbirleri ilede hiçbir baglantısı dahi yok tracert çektiginizde bile alakasi yok.
    4) Dışarıdan seo ile alakali diyelim 40 siteyemi? Dış baglantıları kontrol ettigimde dış baglantıda link dahi yok ki ben backlink alan biri degilim.


    Benim tezimi güclendiren durumlar şunlar,

    1) 40 sitenin aynı anda aynı dakikada manuel spam işlemi görmesi
    2) Google tarafından gelen notification emaillerinin sırası dahi wmt daki websitelerimin sırasına göre ban gelmesi
    3) Banlanan sitelerim arasında %100 spamsız dedigim sitelerimin olması
    4) Manuel spam işlemi yapildiktan sonra gelen notification emaillerinin açıklamasında WD-2232 gibi birşey var bunun anlamı sanırım hesap id anlamı ve tüm banlanan sitelerimde bu id ile manuel spam işlemi yapilmiş olması
    5) itiraz ettikten sonra bir kaç gün sonra aynı anda hepsine red gelmesi.
    6) Sitelerimin hiçbiri ile baglantısının olmaması hiçbir şekilde backlink olmaması networklerinin farkli olması.


    Kısacası arkadaşlar 2 sitem banlanmadı. 3sitem banlanmadı tekrar ediyorum 40.
    Şimdi ben burda size yüreğimi tüketerek yazıyorum sanki yazınca google benim sitelerimimi açacak HAYIR. Sizden bir beklentimmi var HAYIR? olmuşa çağre varmı YOK. Kısacası bana ne bilgi verebilirsiniz, ne yardım edebilirsiniz, ne çözüm sunabilirsiniz.

    Benim tek yaptığım çözüm bir tane sitemi wmt silip başka wmt ekleyip, ordan red işlemi yaptim bakalim neolacak cok merak ediyorum.

    Benim tecrübelerimdir bunlar ben bunları sizinle paylaşıyorum.Dalga geçmek isteyen geçsin, dikkate almayan almasın, yok olmaz diyen desin.

    Bazı arkadaşlar "SPAM YAPMASAYDIN DEMİŞ" dikkat li oku arkadaş spam yapmadım zaten sadece spam diye kategorilendirebilir dedim.
    Çünkü spama yakın. Ben kimseden herhangi bir içerik çalmadım.

    Geçmiş olsun diyen kardeşlerime çok teşekkür ederim, bıyık altından gülenlere , gülme komşuna gelir başına deyip daha fazla polemiğe o tarz insanlarla girmek istemiyorum cünkü bu tarz insanlar hayatta herzaman vardır birileri düştügünde onların hoşlarına gider.. onlar bundan zevk alır.
    Nasıl bir video izleriz adamı öldürüyorlardır orda altta videoda yorumlar olur ACIMASIZCA.. bunlarınkide bu hesap.

    Bu arada görmeniz için bir ekran görüntüsü çektim kücük bir kesit.
    http://prntscr.com/8r5dtp
    yaklaşık 2 sene önce 200 den fazla sitem 1 gün içinde banlandı..yarısına yakını sabaha karşı 6 gibi..diğer geri kalan ise öğleden sonra ban yedi..spamın alasınıda yaptım..ama bizimkisi harmanlamaktı..google o gün yeni algoritması ile 1 milyondan fazla siteyi deindex yaptı..footprint sayesinde..

    o zamanlar senin gibi webmaster tools vs herşeyi kullanırdım..şimdi sağlam siteler yapmaya çalışıyorum az olsun temiz olsun mantığı ama emin ol eski sistemde hala işliyor..yapan para kazanan çok..yeterki ne yapacağını bil...ben riske atmamaya çalışıyorum..geçmiş olsun tekrar..
  • 14-10-2015, 21:11:06
    #29
    setrox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yaklaşık 2 sene önce 200 den fazla sitem 1 gün içinde banlandı..yarısına yakını sabaha karşı 6 gibi..diğer geri kalan ise öğleden sonra ban yedi..spamın alasınıda yaptım..ama bizimkisi harmanlamaktı..google o gün yeni algoritması ile 1 milyondan fazla siteyi deindex yaptı..footprint sayesinde..

    o zamanlar senin gibi webmaster tools vs herşeyi kullanırdım..şimdi sağlam siteler yapmaya çalışıyorum az olsun temiz olsun mantığı ama emin ol eski sistemde hala işliyor..yapan para kazanan çok..yeterki ne yapacağını bil...ben riske atmamaya çalışıyorum..geçmiş olsun tekrar..
    Anlat bana nasıl yapılıyor bende bir denim bakalım
  • 14-10-2015, 22:15:46
    #30
    40 siteyi aynı wm tools hesabına ekleyerek hata yapmışsın.
  • 14-10-2015, 22:18:24
    #31
    2 yıl önce manuel ceza yediğimde aynı webmaster tools hesabımda tanımlı olanlar yemişti diğerlerine bir şey olmadı. Onlarca siteme link almıştım.
  • 14-10-2015, 23:34:39
    #32
    buna benzer bir olayı bende yaklasık 2 yıl önce yaşadım ve ozamandan beri her site için farklı gmail hesabı kullanıyorum
  • 15-10-2015, 00:33:03
    #33
    3-4 senedir kullanmam. bende sana katılıyorum. direk kendimizi ifşa etmiş oluyoruz. tamamen ozgun bir site ise ozaman kullanılabilir ama özgün değilse bende tavsiye etmiyorum. metrica var alternatif olarak.

    illa kullanılacaksa bile farklı vps ve gmailler ile kullanılmalı. diğer türlüsü gerçekten tehlike arz ediyor.
  • 15-10-2015, 00:45:09
    #34
    Ben kullanmiyorum. Kendim yaziyorum zaten ozgun her seyi blogumda.
  • 15-10-2015, 01:15:40
    #35
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Sonunda bazı kardeşlerimin konuya katılıp benim gibi düşünmeleri hoşuma gitti. Bu bir kanıttır. Aksini iddia eden varsa buyrun tartışalım.

    Burası forum oldugu icin bilgi aliş verişi yapalim diye bu konuyu açmıştım. Maalesef acısıyla benim gibi ogrenen arkadaşlarım olmuş. Onlarada geçmiş olsun deyip banada geçmiş olsun dileklerini sunan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunarım.



    Bir arkadaş benim dedigimi aynen çok güzel ifade etmiş.

    Siteniz %100 özgün degilse kullanmayın, eger özgün %100 spam degil diyorsanız SONUNA KADAR KULLANIN.

    Bazıları özgünlükle kopyayla kafayı yemiş, ben bu tarz insanları kıskanc olarak görüyorum çünkü o YAPAMIYOR . Yapamadığı için neden kopyalıyorsun vs diyor halbuki suanda haber sitelerina bakacak olursanız hepsi haberi okuyup kendi yorumunu katarak haberleri yazıyorlar.
    Kısacası zaten %100 kopya olmayan diye bişe yok. 1 site açariz ya esinleriniz çalarız ya description esinleniriz ya kategori esinleniriz ya bir mantığını esinleniriz.

    Yani bugun Milli araba yapmışız diye haber çıkmış bakan bile çıkıp %100 yerli araba yapamazsınız özgün olmaya çalışıyoruz açıklaması yapiyorsa milyarlarca site içerisindende %100 FARKSIZ yapamazsınız.

    Kısa ve net olarak WMT Çok fazla siteniz ve riskli kategoride ise kullanmayın.
  • 15-10-2015, 01:25:23
    #36
    bilgi mi bu?

    yanlış alarm beyler. işinize bakın.