• 26-10-2015, 17:59:51
    iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Takip etmiyorsun git bak işine hocam. Senin benimle ne alıp veremediğin var? Yaptığın işleri kopyalamaya çalışırsın, yaptığım siteleri sürekli takip edersin, yaptığım herşeye daha sonra b*k atmaya çalışırsın. Yazma hocam benim konularıma.

    Buradaki herkese sözüm söz öğreteceğim site hazır herşey hazır ama sorunlarım var. Bak bakalım 3 haftada r10'a kaç tane mesaj yazmışım. Normalde hergün giren takılan birisi kaç mesaj yazmış. Kimseye birşey açıklama zorunluluğum da yok, takip eden eder etmeyen etmez sence umrumda mı? Elimden geldiğince yardım ediyorum gelip birde azar işitiyorum. Hadi bak işine yazma bundan sonra konularıma.
    Sen kafanı takma, herkes olan bitenin farkında...
  • 26-10-2015, 18:19:05
    Takipteyim. Son durum ne acaba ? Uygulayan arkadaşlar ve konu sahibinden güncel bilgileri alma şansımız var mı ?

    PS: Ben yazdıklarınızdan gerçekten iyi niyetli olduğunuz kanısına vardım. İnsanlara faydalı olmak kadar güzel bir duygu olmasa gerek. Uzun zamandır görmediğimiz hareketler. Teşekkür ederim hocam konu için.
  • 29-12-2015, 13:46:37
    Son durum nedir arkadaşlar. konu açılalı ve çalışmaya başlayalı 3-4 ay olmuş. çalışmaların kendini belli etmesi gerek sanırım.
  • 02-01-2016, 14:55:32
    Ses seda yok. Demekki neymiş? Çok iddialı olmamak lazımmış.
  • 02-01-2016, 15:01:28
    Üyeliği durduruldu
    Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ses seda yok. Demekki neymiş? Çok iddialı olmamak lazımmış.
    İddalıdır. Sadece kendi konularında değil, başkalarının konularında da...
  • 02-01-2016, 19:20:43
    dev
    Kurumsal Üye
    Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ses seda yok. Demekki neymiş? Çok iddialı olmamak lazımmış.
    https://www.r10.net/1070905411-post244.html
  • 02-01-2016, 20:44:58
    Ben son durum nedir diye merak ediyorum siz bana link atıp arkadaş yapar eder diyorsunuz. Ben arkadaş yapamaz demiyorum. Neticede samimi bir şekilde yardımcı olmaya çalışmış, onun ötesinde iddiada bulunmuş. 6 ayda 10-20 K hit demiş. Hem hit hemde süre çok iddialı. İşler umulduğu gibimi gitmedi, gittiyse son durum ne.
    6 ay denmiş yanılmıyorsam 5. ayının içindeyiz. Ne bileyim 10 k değilde 5 k hitdemi yok. Proje rafa kalktıysada işler istediğimiz gibi gitmedide denilebilir.
  • 02-01-2016, 21:04:06
    iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İçerik işini bırakıyorum bu yüzden tüm bildiklerimi adım adım göstererek anlatacağım. Bundan sonra e-ticaret ile uğraşacağım için bunları paylaşmakta sakınca görmüyorum artık. 6 ay boyunca sürecek bir konu olacak. Bu konu altından her yaptığım adımları anlatacağım. Şimdi herkes kendine bir domain hazırlasın.

    1- Domain ve Kategori Seçimi

    - Domain kesinlikle ve kesinlikle anahtarkelime.domainuzantısı olmalı. Uzantı önemli değil ama son çıkan uzantıları kullanmayın. .site .club .ninja vs gibi uzantılar olmasın.

    - Domain eski geçmişe sahip düşmüş domain olursa iyi olur.

    - Açacağınız sitede içerik sayısı 100 ü geçmeyecek 6 ay boyunca ona göre seçiminizi yapın. Oyun sitesi seçeceksiniz diyelim en çok hit alınan oyunları ekleyeceğiz ve onların üzerine çalışma yapacağız. Bu oyun sayısı da 100 ü geçmeyecek. 100 dedim çünkü çok içerik olmadan nasıl hit aldığınızı nasıl 10-20k rahatlıkla alabildiğinizi göstermek istiyorum. Yemek tarifi, sağlık gibi siteler de tercih edilebilir.

    - Ben kendi bildiğim kategori üzerinden gideceğim. Yani canlı tv kategorisinden.

    2- Yazılım ve Tema Seçimi

    - Yazılım hiç farketmez sadece istediğiniz değişiklikleri yapabileceğiniz bir yazılım olsun.

    - Tasarım, olabildiğince sade olmalı. İleridi yavaş yavaş renklendirebileceğiniz düzenleyebileceğiniz bir tasarım olmalı.

    Akşam başlıyoruz. Akşama kadar hazırlıklarınızı yapın. Kendi ilerleyeceğim siteyi de akşam açıklayacağım.

    Adımlarım;

    1- Domainimi seçtim. http://www.canlitv.tc/ Domain eskiden kullanılmış, bazı backlinkler falan toplist vs kasılmış spam yapılmaya çalışılmış. Hiç sorun değil bunlar. Webmaster tools'ta sitenize verilen bağlantılar kısmında görünen linkleri disavow aracı ile gereksiz linkleri reddederiz. Dikkat edilmesi gereken nokta keyword domain olması, ve alt sayfalarının da aranma hacimlerinin çok yüksek olması. Neden bu tarz kategoriler seçelim diyorum onu da açıklayayım. Sadece keyword alıp, alt kelimelerinde hit yoksa o zaman ana kelimenizde banlanma ihtimaliniz daha yüksek olur. Çünkü sürekli yüklenmeniz gereken nokta ana domain olacaktır.

    2- Siteye yazılımımı yükledim, tema sade ve kullanışlı bir tema. Siz wordpress kurup sağlık sitesi açıp sadece bir tema kullanabilirsiniz.

    2-1. URL yapısı olabildiğince kısa olmalı. siteadi.com/konu-başlığı

    3- Başlık ve description ayarlarını yaptım. Başlık yazarken "keyword - içerik ya da yan keyword kelimeler" şeklinde ayarlayın. Description kısmına ise keyword ile başlayın. Bunu seçerken neye dikkat etmeniz gerekli onu da söyliyeyim.

    Kelimemiz cilt bakımı olsun, description kısmına açıklama girerken alakalı girişler yapmalıyız. Bu alakalı kelimeleri google bize söylüyor zaten şekli a;
    http://prntscr.com/88d685

    4- 1 tane içerik ekledim. İçerik başlık ve description kısmına da aynı mantığı uyguladık. İçeriği yazarken ile dikkat etmeniz gereken noktalar şunlar;

    - Ziyaretçinin aradığı herşeyi o içerikte bulabilmesi. Benim canlı tv sitesinde düşük kalite ve yüksek kalite var. Yayın kesintisiz, yorum yapabiliyorsun, yayın akışına ulaşabiliyorsun, şu anda tv de ne var görebiliyorsun.. yemek tarifleri sitesinde ise kuru fasulye tarifi hazırladınız diyelim, kuru fasulye tarifini hazırlayın, içerikleri verin, yapılışı kısmında ise yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de ufak tefek notlarla belirtin, örneğin 10 dakika pişirirseniz biraz çiğ kalır 12 dakika olursa tam iyi pişer, renk kırmızılaşması için salçayı biraz ekleyebilirsiniz vs vs.

    5- Webmaster tools ta sitemizi ekledim ve google gibi getir aracını kullanarak indexlemeyi sağladım. Burada ana sayfayı dizine ekletirken alt sayfaları da taramasını isteyin;
    http://prntscr.com/88d8ko

    6- Aynı işlemi alt sayfamız için de yaptık fakat bu sefer alt sayfaları da taramasını istemedik. Yalnızca bu url yi tara linkini işaretledik. ve dizine gönderdik.

    7- facebook, twitter ve google plus sayfamızı oluşturduk, gerekli şekilde ayarlarını yaptık. bu sayfaları sitemizin footer kısmından linkledik. Bu sayfalarda sitemizin açıldığını, keyword hashtag ekleyerek duyurduk.

    Şimdilik yaptıklarımız bu kadar.

    Not: Benim sitede 2 konu bulunuyor, 1 gün sonra 2. konuyu ekleyeceğiz. Ben siteyi açalı 2 gün oldum.

    ----
    3.Gün

    -Siteye bir içerik daha ekledim. Bu içerikleri sosyal ağlarda paylaştım,webmaster tools üzerinden google gibi getir dedim ve indexlettim.

    -Bundan sonra biraz tanıtım yazısı ve link olaylarına geçelim. Hemen mi geçiyoruz demeyin evet hemen geçiyoruz. Yarın gün içerisinde nasıl tanıtım yazısı hazırladığımı ve nerelerden link aldığımı konu altında belirteceğim.

    -Ek olarak site başlıklarınızı description kısımlarınızı uygun hale getirin. Google fazla değişiklik yapan siteyi sevmez. İyi düşünün son kararınızı verin.

    4.gün

    Not: Bugün birşey yapmadım siteye 3 tane tanıtım yazısı hazırladım. Bu tanıtım yazılarını daha reklam olarak vermedim yayına aldırmadım, tanıtım yazılarını google news kayıtlı haber sitelerine göndereceğiz. Ona göre şimdiden 40-50 TL ye tanıtım yazısı satan google news siteleri araştırın kendinize. Yazdığınız tanıtım yazılarında şu güne kadar girdiğiniz içerikler hakkında olacak. Ben 3 içerik girdim sizin de 3 içerik girmiş olmanız gerekiyor. Şablon ise şu şekilde olacak;

    --Başlık (Ziyaretçinin okuyacağı dikkatini çekebileceği şekilde)
    Örnek: Sıcaklarda Giyilebilecek Giysi Kombinleri

    --giriş kısmı

    --Gelişme (Burada 3 konudan da bahsedilecek ve her konuya bi paraf atılacak)
    Örnek - 1: <h2>Sitenizdeki Konu Başlığı</h2>
    ilgili 4-5 cümle.
    sitenizin konu linki <a href="konulinki">konulinki</a>

    Örnek - 2: <h2>Sitenizdeki Konu Başlığı -2</h2>
    ilgili 4-5 cümle.
    Zirvedeki Markanın linki. <a href="konulinki">konulinki</a>

    **Zirvedeki marka linki derken örneğin bir tatlı yapımı konusunu eklemiştiniz siteye MADO pastenesinin anasayfa linkini yapıştırın geçin.

    Örnek - 3: <h2>Sitenizdeki Konu Başlığı- 2</h2>
    ilgili 4-5 cümle.
    sitenizin konu linki linki <a href="konulinki">konulinki</a>

    --sonuç
    Kafanıza göre 3-5 cümle ile kapanış yapın.

    Bu 1. makalemiz olacak. 3 konumuz vardı bu makale de 2 sinden bahsettik. Diğerinde ise bahsetmediğimiz konumuzu ve buradan 1 konuyu bahsedeceğiz.

    Kısacası 3'ün 2 li kombinasyonu şeklinde dağılım yapacaksınız. O yüzden 3 makale almanızı istedim.

    Örnek makale;
    http://www.beyazgundem.com/gundem/atv-star-tv-ve-kanal-d-yeni-sezon-dizileri-h134208.html
    Tanıtım yazılarımızı yayınlattıktan sonra 3 tane daha konu ekliyoruz. Bunlardan 2 tanesi rekabeti çok yüksek olan kelimeler olsun yine ama 1 tanesi ise çok basit yükselinebilecek bir konu olsun. Yani benim yapacağım olay TV8 ve Show TV eklemek olacak. ve bunların yanına tvem gibi bir kanalı veya yerel bir kanal olan Pamukkale TV'yi eklemek olacak. 3 konuyu birden ekleyin facebook ve diğer sosyal ağlarda paylaşın. 1 tane düşük rekabetli konu olsun çünkü o kelimede yükselmesi kolay olacak ve o kelimeden sitemize 1-2 de olsa hit çekmeye çalışacağız. Bu sitenize ziyaretçi bağlamaya yönelik harekettir.

    ---

    Yeni - 6 Eylül

    3-4 gündür siteye dokunmadım bile. Bunun nedeni hem vaktimin olmaması hem de webmaster tools üzerinde linklerin görünmesini beklemekti. Aldığım domain daha önce kullanıldığı için bazı şüphelerim vardı ve yanılmadım. Daha önce spam çalışma uygulanmış. Bunlar siz siteyi açtıktan bir süre sonra webmaster tools üzerinde gözükür. Sizin de kontrol edip disavow aracı ile gereksiz ve eski tüm linkleri reddetmeniz gerekiyor.

    Örnek bende gözüken linkler;
    http://i.imgur.com/jpv4D1z.png

    Bu reddettiğimiz linklerin geri dönüşü 1 ayı bulacaktır. Ben buradaki tüm linkleri reddetmedim. Kaliteli olanlar da vardı onların kalmasını istedim. Örneğin donanımhaberden alınan link kalitelidir. reddit.com dan alınan link kalitelidir. nofollow dofollow olmasına gerek yok.

    Bugün siteye 4-5 adet daha kanal ekleyeceğim ben. toplamda 9-10 tane içerik olması gerekli. 10-15 olsada farketmez telaşa kapılmayın. Aynı işlemleri sosyal ağ vs bu eklenenlere de uygulayacağım.




    Not- 2 : Benimle birlikte ilerleyenlerden ricam, bu konu altında site adını ve sektörünü belirtmeleri. Hep beraber görelim, kim neler yapıyor, hatalarını söyleyelim, her siteyi inceleyelim. Bir nevi danışmanlık da almış olacak. Özel mesaj göndererek yardım isteyenlere cevap vermeyeceğim.

    Not - 3 : Domain ile ilgili çok sor geliyor. Domain seçiminizi %100 keyword olarak yazdım onu yazmamım sebebi ileride açıklayacağım demiştim. O zaman şu tarz domainleri de kabul edelim. keyword10.com keyword11.com. Gösterdiğim üzere keyword başta olmalı sonrasına ise rakam eklemelisiniz. yani moda10.com olabilir. moda99.com olabilir moda1.com olabilir.
    Yeni kurulucak bir oyun sitesi hakkındaki bilgilerinizide paylaşirmısınız rica etsem.
  • 02-01-2016, 21:26:52
    Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben son durum nedir diye merak ediyorum siz bana link atıp arkadaş yapar eder diyorsunuz. Ben arkadaş yapamaz demiyorum. Neticede samimi bir şekilde yardımcı olmaya çalışmış, onun ötesinde iddiada bulunmuş. 6 ayda 10-20 K hit demiş. Hem hit hemde süre çok iddialı. İşler umulduğu gibimi gitmedi, gittiyse son durum ne.
    6 ay denmiş yanılmıyorsam 5. ayının içindeyiz. Ne bileyim 10 k değilde 5 k hitdemi yok. Proje rafa kalktıysada işler istediğimiz gibi gitmedide denilebilir.
    Vakit bulamadım, ofis açıyorum. Kendi internet sitelerimle bile ilgilenemedim zaten sıralamadan düşmüşler, kısacası hala sözüm söz en baştan açacağım internet sitesi ve tek tek anlatacağım ama şubat sonuna kadar birşeyler yapmam imkansız.

    Son yazdıklarımdan itibaren hiçbirşey yapmadım. Zaten başlangıçta domaini iyi araştırmadığım için kelime filtresinde olduğunu görmemişim.