2015 Seo Kuralları'nın En Önemlisi Geldi! Hayal Değil!
17
●1.974
- 23-07-2015, 12:02:08Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Yararlı makale olmuş teşekkürler.
- 23-07-2015, 12:06:57MisafirCo-Citation ile onun bahsettiği birbirinden farklı konular. Co-Citation'da link çıkışı bağlantı verilen sitelerde yer alırsa, diğer siteler birbirine bağlı olmasa da algoritma her iki siteyi ilgili sayıyor. İçerik hırsızlığı yapan zaten metin olarak düz yazı şeklinde yapıştırıyor. Link çıkışı olmadığı için backlink de alamaz haliyle.mitnick adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten Co-Citation olayında henüz ilgili sitelerin birbiriyle olan ilişkileri hakkında bir karmaşa hakim. Eğer link çıkışına gerek kalmadan sadece anahtar kelime ya da içeriğin tamamının diğer siteler tarafından kendi sayfalarında yer alması ana siteyi güçlendirecek olsa, spam diye birşey sonsuza kadar ortadan kalkardı. Kimse rekabet ettiği sitenin içeriğini alıntı için bile olsa alıp kendi sitesinde paylaşmaz, diğer rakip sitenin itibarını arttırmazdı.
Bu sefer paravan blog olayı yeniden hortlar, farklı ip'lerden açılan her blog belli bir otorite yakaladıktan sonra ana sitenin içeriklerini Co-Citation olarak alıp birbiriyle ilişkisiz onu beslerdi. Yani tüm o algoritma değişiklikleri tekrar başa dönmekten başka bir şey yapmazdı. - 23-07-2015, 12:22:43Yorum için öncelikle teşekkür ederim. Şuan için SEO sektöründe faaliyet göstermiyoruz. Kendi projelerimize odaklı çalışmalar yapıyoruz. O nedenle web sitemize wp'sin klasik blog teması var.Tozan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şunu anlamıyorum. R10'da ne zaman yeni bir teknik detay yayınlasam web sitelerimiz eleştiriliyor
Önemli olan benim bizim web sitemiz değil, paylaşılan bu konudan insanların ne kadar fayda gördüğüdür. Şahsi düşümcem budur.
- 23-07-2015, 13:27:29Söylediklerinin hepsi co-citation a girmiyor. Ki arkadaşın bahsettiği co-occurrence. Ayrıca ilgili sitelerin birbirleriyle olan ilişkileri zaten sitenin hangi alt kategoride olmasına kadar birbirileriyle ilişki kurabiliyor google.NK1864 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 23-07-2015, 13:29:14Güzel bilgiler ama tek yanıldı şu,bunlar 2015 ile gelen yenilikler değildi.Daha önceleri de vardı ama kimse pek tınlamıyordu bu ve buna benzer bir çok konuyu.Uygulayanlar ise hep kafaya gelen sitelerdi.Şimdi ise bazı şeyler sadece zorunlu hale gelmiş durum bundan ibaret.
- 23-07-2015, 21:06:06MisafirYapma hocam yaa. Benim sitemdeki içeriğin başkası tarafından kopyalanmasıyla Co-Occurance'nin ne alakası var? Adam üstte sitemden çalınan içerikten de backlink kazanabiliriz o halde ileride diyor. Sen adama Co-Situation'la Co-Occurange terimlerini paylaşıyorsun. Bahsettiğin iki terimin de o konuyla hiçbir alakası yok.mitnick adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Co-Cituation'da ana siteden link çıkışı olduğu takdirde diğer iki sitenin birbiriyle bağlantı kurmasına gerek kalmıyor. Zaten alan kişi link verse kopya hırsızlığı olmaz. Adam normal backlink kazanır.
Co-Occurange'ın olayı ise tamamen alakasız. O özellik arama sonuçlarının daha kişiselleştirilmiş şekilde Knowledge Graph özelliğiyle ya da ilgili aramalarla birleştirildiği bir sistem. Benzer içeriğe sahip siteleri değil, benzer arama terimlerini bir araya getiriyor.
Google'da balık diye aratırsan, aynı kategorideki ilişkili içerikleri de sana sunar: Hamsi Balığı gibi. Orada sistemin baktığı şey balık kelimesini aratan kişilerin aradığı diğer kelimeler.
İngilizce seviyenizi bilmiyorum ama 2 sene öncesinin verdiğiniz makalesinin hiçbir yerinde de bahsettiğiniz şey geçmiyor. 2013'te zaten bu konular daha tartışılıyordu. Makalede de bazı webmasterlar şöyle, bazıları böyle düşünüyor diye belirtmiş adam. Bugün hala Co-Cituation'ın direk etkileri şudur diyen bir SEO uzmanı yok. Sistem hala gelişiyor.
Neyse isteyen istediğine inansın. Gerisine okuyanlar karar verir. İyi günler. - 24-07-2015, 11:43:40Teşekkürler, artık mobil uyumlu olmak çok önemli. Sitenin kendiliğinden yükselmesini dahi sağlıyor.
- 14-10-2015, 17:31:18Uzun zamandır sektörün içinde olduğum için bu 2015 Google yenilikleri beni pek şaşırtmadı. Bu olması gereken tespitleri ben olmalı diye kurguluyordum. Bu makaleyi görmüş olmam hem beni sevindirdi hem de tespitlerimin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Paylaşım için teşekkürler.
Önemli olan benim bizim web sitemiz değil, paylaşılan bu konudan insanların ne kadar fayda gördüğüdür. Şahsi düşümcem budur.