• 24-06-2015, 05:16:01
    #1
    Wordpress alt yapısını kullandıgım Bir sitemin xmlrpc.php dosyasına google botu erişemiyor ve 405 hata kodu döndürüyor, sorunu google üzerinden araştırdım ama pek birşey bulamadım, konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

    Webmaster araçları > tarama > tarama hataları > diger kısmında 22.06.2015 tarihinde ortaya çıkan bir sorun ve Google gibi getir aracını kullandıgımda ile karşılaşıyorum.


    Ss
  • 24-06-2015, 22:27:13
    #2
    yok mu bu sorunun sebebini bilen arkadaşlar ?
  • 26-06-2015, 08:44:09
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    tarayıcıdan bu dosyaya erişmeye çalışınca aynı sorun oluyor mu?
  • 26-06-2015, 22:48:46
    #4
    burhangullu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tarayıcıdan bu dosyaya erişmeye çalışınca aynı sorun oluyor mu?
    Tarayıcıdan sorunsuz erişiyorum.
  • 26-06-2015, 23:01:52
    #5
    hocam .htaccess veya apache yönergelerinden googlebotun erişimini engelleyen bir yönerge felan mı var acaba? aklıma başka birşey gelmiyor.
  • 26-06-2015, 23:04:51
    #6
    burhangullu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam .htaccess veya apache yönergelerinden googlebotun erişimini engelleyen bir yönerge felan mı var acaba? aklıma başka birşey gelmiyor.
    anasayfam ve alt sayfalarımın 4 - 5 tanesini google gibi getir dedim her hangi bir problem yok, google botu sadece xmlrpc.php dosyasına erişirken sıkıntı yaşıyor
  • 26-06-2015, 23:18:22
    #7
    aslında şunu demek istedim, xmlrpc.php dosyasına googlebot olarak istek yollandığında isteğe cevap vermeyi engelleyecek bir yönerge olabilir sunucunun apache yönergeleri içerisinde.

    bunu neden söylüyorum, daha evvel wordpress sitelerimden birinde, xmlrpc.php dosyasına googlebot taklidi yaparak saldırı almıştım. adamlar saniyede 50 istek yolluyordu ve loglarda googlebot olarak gözüküyordu ama gerçekte zararlı bir bottu, ben de xmlrpc.php dosyasını apache yönergesiyle dışardan erişime tamamen kapatmıştım.

    Bu tür saldırılar wordpresste bir hayli fazla. eğer siteyi sen kurmadıysan veya bu wordpress siteyi barındıran host sana ait değilse, güvenlik nedeniyle hostingçin böyle bir engelleme yapmış da olabilir.
  • 28-06-2015, 00:46:41
    #8
    Hosting hesabımı silip siteyi tekrar kurdum, sorun düzeldi