• 11-05-2015, 21:56:12
    #10
    Tanıtım/link alacağınız site size ait ise FAZLA ABARTIYA KAÇMADAN, BELLİ ARALIKLARLA 1 yazı da alabilirsiniz, diğer alt sayfalarınıza 10 tanıtım da alabilirsiniz. Site size ait ise 1 tanıtım ve Header link verip te bu işi kökten de halledebilirsiniz.

    Lakin link yada tanıtım aldığınız site size ait değil ve ücretli şekilde tanıtım alıyor iseniz, çok çok sağlam bir site olmadıktan sonra aynı siteden backlink almaya çalışmak BANA GÖRE gereksiz.
  • 11-05-2015, 22:03:23
    #11
    Yaptığınız paravan site kolaylıkla anlaşılır ve katkısı minimuma düşebilir. Paravan siteye de destek amaçlı backlink almalı veya satın almalısınız. Yani asıl site muamelesi yaparsanız paravan sitede toplanacak değerin bir kısmını asıl sitenize aktarabilirsiniz. Paravan sitenizden sadece asıl sitenize bağlantı vermeniz başka sitelere bağlantı vermemeniz paravan olduğunun anlaşılmasını kolaylaştıracaktır.

    satrancokulu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İlginiz ve cevaplarınız için teşekkürler. Ben google algoritması olarak nasıl değerlendirildiğini merak etmiştim. Elbette değişik sitelerden link almak çok daha yararlıdır. Yoksa bir tane paravan site bulurum ve devamlı asıl siteme link basarım.

    Zaten ben de kendi sektörüme yakın bir paravan site açtım ve önce içini link vermeden 15-20 makale ile doldurdum. Başka sitelerden de link verdim. Önce yine sektördeki güçlü başka sitelere link verdim ve en nihayet kendi siteme anasayfada menüden headerdan link verdim ve tanıtım yazısı koymaya başladım. Böylece 5-6 alt sayfaya link vermiş oldum ama bazı diğer alt sayfaları da güçlendirme ihtiyacı ortaya çıktı. Acaba bundan sonra link vereceğim diğer alt sayfalar ne kadar yarar görecek onu merak etmiştim.

    Elbette daha az yarar alacağımı tahmin ederim çünkü benim cinliğimi elbette googledaki mühendisler düşünmüştür Ama yarar %70'e mi %60'a mı düşer? %10'a düşecekse hatta diğer verdiğim linklere zarar verecekse hiç uğraşmayayım. Elbette herhalde başka önemli sitelere link vermek gerekir ki googleın gözüne fazla batmasın.

    Son sorum şu: verdiğim linkler hep sitenin ilgi alanıyla linkler ama çöp siteye dönüşme ihtimali var mıdır? (Ağırlıklı olarak hep bir siteyi linklersem)

    Teşekkürler.