• 12-03-2008, 14:06:02
    #37
    Silver1, yazdığımı tekrar okudumda biraz sert gibi durmuş, ben orada böyle gülerek söyledim onu nasıl desem yani espri mahiyetinde, sert kaçmışsa kusura bakma ok Yüz mimikleri falan yansıtılabilse demek istediğimi anlardın, gerçi zaman gocunmamışsında, yinede kalp kırdıysak affola
  • 14-03-2008, 10:58:42
    #38
    Pagerank ile ilgili en iyi cevabı Google Arama mühendisi Douglas Merrill verebilir, İTÜ Bilgisayar Kulübünün davetlisi olarak geldiği Türkiye'de bir sunum gerçekleştirdi, anlattıklarını dinlemenizde fayda var.
    CHIP Online Video - Google Türkiye'deydi - Türkçe dublaj (4/9)
    CHIP Online Video - Google Türkiye'deydi - Türkçe dublaj (5/9)
  • 14-03-2008, 12:40:23
    #39
    Üyeliği durduruldu
    PR değeri link satımı , sitenizden gelir elde edimi vs için tabiki önemli ama aramalarda etkin olduğunu bende düşünmüyorum. Madem o kadar etken youtube.com un birçok subdomini 1.sayfaya dahi giremiyor youtube aramasında pr7 olmasına rağmen hepside. pr0 birçok site var ilk 3 sayfada o aramada. Ayrıca pr değerim arttı diye de sıralamam hiç yükselmedi bu güne kadar. Pr değeri o kadar önemli olsa zaten 3 aydır sandboxta olan siteyi google hala pr6 tutmazdı Çıkardılar zamanında kaldırmaya uğraşıyorlar şimdide bir etkisi olmadığı ve linkler satıldığı için.

    unibjk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    her ne kadar kriteri olursa olsun bence pagerank sistemi çöktü zaten google in bu konuda yeni bir calısmasının oldugunu okumustum.pr istersen yaparsın sadece paradan haber ver
    Ayrıca arkadaşında dediği gibi pr değeri almak o kadar hayal değil pr6 , pr7 dahi yaparsınız sitenizi tek güncellemede yeterki paradan haber verin siz
  • 14-03-2008, 13:15:25
    #40
    Çok karışık işler marmara ve diğer arkadaşlarında dediği gibi PR0 bir site Çok büyük hitler kazanabiliyor.Bundan önceki Ocak PR Güncellemesinde Herkezin ağzına sakız olan Pr kalkacak GOOGLE ORION gelecek diye laf vardı.Bunlarda fos çıktı.

    Pagerank bir site için ne kadar önemliyse içerikde okadar önemli.Pagerank bir sitenin aramalarda üst sınırları zorlaması için bir destek görevinde fakat bir çok sayfalı forum gibi siteler için ilk sırada olmamaları hit kazanmıyacakları anlamına gelmez yani 500 k indexi olup pr0 olan bir forumda büyük hitler yapabilir çünkü yine sıralama içinde insanların Googleda pek aranmayan sözcüklerde aranmasıyla googlenin vereceği sonuç üzerinden siteye gelecek ziyaretçide olacaktır.

    Yani Pagerank indexi az sohbet v.s gibi siteler için çok önemlidir.Ama bir forum sitesi için pagerankın yüksek olması çok değer ifade etmez.Bknz: PR6 PR5 Değerlerinde kaç tane forum görebiliriz.Diğer bütün forumlara oranla bu prlerdeki forumların oranı nedir. onbin yada yüzbinlerce forumdan belki 1 tanesi pr6 çıkar.Yani google tamamen karışık ne kadar tartışsakda sıralamasını neye göre yaptığını bilmeden pagerank nedir diyemeyiz.

    Türkiyeye gelen google mühendisleride İnsanlara çok büyük birşeyler söylemek için gelmiyorlar.Onlar insanların beklentilerini karşılamak için burdalar.Ve bazı ufak tüyolar vermekteler.Eğer gelmezlerse insanların sıkılıp bunalmasına ve başka çareler aramasına sebep olacaklar.

    Bu yüzden herşey deneme - yanılma yöntemi ile öğrenilir.Googlenin sürekli algoritma değiştirdiğini düşünürsek ne kadar doğru sonuçlara varsakda bir sonraki algoritma değişikliğinde yine kazandığımız bilgiler fos olacak başka bir algoritma çeşiti gelecek.Buna bağlı olarak İçerik - seo ve googlenin sıralamasını etkileyen tüm konularda en iyisini yapmaya çalışmak gerekli.Yani google çözmek yerine onunla birlikte iş yapmak google amcayı daha çok sevindirir.Ve daha verimli sonuç almış oluruz.
    Sonuç olarakda pagerank her site için tamamen kesin bir değeri yoktur.Genellikle sürekli güncellenen (forum,wordpress) gibi sistemler için pagerank olmasada büyük hitler kazanabileceğini düşünüyorum.Az sayfası olan güncellemesi uzun sürelere dayanan siteler için pagerank önemlidir.Çünkü içerikleri az ve çok sayıda sitelerle yarışmaktadırlar.Bunlardan bu siteyi ayırmak için pagerank sıralama konumunda bilmem kaçınca sırada olarak bakılır. ilk önce prsine bakılır onla aynı içerikğe ve prye sahip diğer bir site daha varsa ozaman diğer sıralama algoritmalarına bakılır.

    Teşekkürler
  • 14-03-2008, 17:40:05
    #41
    pr de vardır etkilisde vardır.gelecek pr de vardır etkiside vardır.
  • 14-03-2008, 17:45:14
    #42
    hun
    Üyeliği durduruldu
    Tamamen kişisel fikrim: Benim için PR'nin hiçbir önemi yoktur, hitin önemi vardır. Benim hit ile işim oluyor çünkü
  • 14-03-2008, 17:47:59
    #43
    Eğer hitiniz kelime odaklı değilse ve alt sayfalarınızdan hit çekiyosanız, alt sayfalarınızdan daha fazla hit çekmeniz için anasayfanızın pr değeri ve sitenizin yaşı en önemli etkenlerdir(benim görüşüm
  • 14-03-2008, 17:53:35
    #44
    pr0 iken 2k idim 4 oldum 9k ya çıktım bir boşladım pr2 ve 1 ka oldum
    pr1 e düşünce başladım tekra kasmaya önemsiz zerzavatla dolu ama değerli bir site benim için şuan 3k

    pr hikaye güncellik realite ...
  • 14-03-2008, 18:06:00
    #45
    pr önemsiz diyen yok önemli ama tek pr ile'de bişiler olmaz demek istiyordur arkadaşlar yoksa pr'de önemli