Selam arkadaÅŸlar,
301 yönlendirmesi yapılan bir siteyle ilgili aklıma takılan bir konuda sizden fikir istiyorum.
a.com web sitesini tüm içeriği ile birlikte b.com a taşıyıp .htaccess dosyasından yönlendirme kodunu girdikten ve wm tools a adres değişikliğini bildirdikten sonra,
1- yeni sitenin site haritası wm tools a gönderilmeli mi?
2- yeni sitenin site haritası wm tools a göndedilmeliyse site haritasında a.com olan eski site domaini b.com olarak güncellenmeli mi?
3- a.com içeri ile b.com içeriği aynı olduğu için b.com un kopya site muamelesi görmemesi için yapılması gereken başka birşey var mı?
4- bazı makalelerde okuduğum kadarıyla yeni açılan b.com sitesinde meta taglar ve robots.txt olmamalı yazıyor. Bu bilgi doğru mu?
Teşekkürler.
301 yönlendirmesi hakkında sorular
4
●515
- 29-03-2015, 15:28:582 Hafta önce saçma sapan linkler aldığım siteme ilk defa 301 çektim.Yaptıklarım şu şekilde,
Farklı sunucu ve özel ip aldım.
Diğer sitemin tüm yedeklerini aldım,phpmyadminden a.com olan urllerin hepsini yenisite.com olarak değiştirdim.Sonra full yedeği yeni siteye yükledim.Kırık link ve benzeri analizler yaptım olanları temizledim.Sonra bing yandex ve googleye ekledim.Eski siteye .htaceses dosyasına kodu ekledim ve wmtoolstan yönlendirmesini yaptım.Şuan günlük bir makale giriyorum.Sonuçlar;
Hit eskiden 150 idi şimdi 1000 kusuratlı.
Hata sayfaları geldikçe hemen mudahale ediyorum 404 ler falan daha kolay oluyor böyle.Duplicate içerik ve kısa meta tag gibi uyarılarıda hemen düzeltiyorum.Yeni gelecek güncelleme mantığına göre yaptım site içi seosunu da,sonra güzel bir siteden link aldım.Ve çok iyi durumda gün geçtikçe.Şerefsiz spam yapan news siteler olmasa hitim 3-4 k olacak ama neyse.
Ben bunları yaptım yeni site kurar gibi herşey vardı.Sizde böyle yapınız. - 29-03-2015, 15:31:19Teşekkürler. Bizde aynı şeyleri yaptık ancak aklımdaki (ilk mesajdaki) sorulara hala cevap bulabilmiş değilim.Eyupoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-03-2015, 15:35:11301 yönlendirmesinin amacı b.com sıtesının kopya içerik muamelesi görmemesi içindir zaten. 301 yaptığınız zaman botlar bu sitenin taşındığını anlıyor ve kopya içerik olarak görmüyor.
301 Yönlenmesini düzgün yaptıysanız başka birşey yapmanıza gerek yoktur. a.com sıtesını en az 6 ay açık tutun tüm içeriğin tamamen taşınması için. google normal şartlarda 1 ay içerisinde aktarıyor linkleri ama yaptığı açıklamada a.com sitesinin 6 ay açık kalmasını tavsıye edıyor.