• 19-03-2015, 17:31:42
    #1
    Google Dalgalanmaları; Google belli zaman aralıklarıyla güncellemeler gerçekleştirir. Bu güncellemelere Panda veya Penguen gibi isimler verir. Bu güncellemeler belli aralıklarla olur ancak tam vaktini kimse bilmez. Bu güncellemeler algoritmaya dayalı güncellemelerdir. Güncellemeler gerçekleşmeden önce ve gerçekleşirken Google Dalgalanmaları dediğimiz olay gerçekleşir. Google sonuçlarında bulunan sitelerin sıralaması ani değişikliklere mağruz kalır. Bir site 1. Sıradayken bir anda sonuçlardan kaybolabilir. Google Dalgalanmaları ve Google Güncellemelerinin analizleri www.mozcast.com ‘da yayınlanmaktadır. Sitede derece ne kadar yüksek olursa güncelleme veya dalgalanma var demektir. Bu dalgalanma sırasında sitenizin yer değişiklikleri kalıcı değildir. Eski yerine gelir veya gelmez bu konuda da garanti verilemez.

    Dalgalanmalar arası 1 saat’e kadar bile düşebilir. Google algoritmasında ufak tefek değişiklikler yaptığında bile sonuçlara yansır. Google Dalgalanmaları ve güncellemeleri sırasında sitenizde bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Paniğe kapılıp hata yaptığınızı düşünmeyiniz. “Web Tasarım” kelimesinde dalgalanma varsa “SEO” kelimesinde de vardır. Kelime bazlı dalgalanma olması mümkün değildir. Dalgalanma sonrası sıra kaybı yaşadıysanız yaptığınız bir hata var ve Google sizi gerilere atmış demektir. Bu hatalarınızı giderin ve sıralamada yine üst sıralara çıkarsınız. Zaten bu dalgalanmalar ufak çaplıdır bu yüzden sıralamada büyük kayıplar yaşanacağını düşünmüyoruz. Ancak bildiğiniz gibi büyük çaplı güncellemelerde dalgalanmalar sonucunda sıralamada kayıp yaşayanlar, Google cezalarına tabii tutulanlar da vardır. Bu yüzden Google algoritmasını anlamak ve başarılı olmak için onun gibi düşünmelisiniz.
    Kaynak: Google Dalgalanmaları
  • 19-03-2015, 17:44:27
    #2
    Yemek Tarifleri sitem var ve şuanda ciddi dalgalanmalar yaşıyorum. 20. sırada bulunan keyword kelime 40. sıraya çıktı. Bunun gibi bir çok tarif ismindede gerileme yaşıyorum.
  • 19-03-2015, 17:46:46
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Şu an dalgalanma olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz dimi? Zira 1. sıradaki kelimem 7. sayfaya düşmüş. Hitler rezalet..
  • 19-03-2015, 17:47:44
    #4
    mobil uyumlumu siteler?
  • 19-03-2015, 17:49:42
    #5
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    R10 artık ücretsiz tanıtım yazısı yayınlanan imleme sitesine dönüştü. Zevkle okumak için açıyorum başlığı, ne göreyim içerik bomboş.
    Sadece kendi sitesine link almak için değersiz bir şeyler karalanmış.Umarım yönetim artık bu konuya bir el atar.
  • 19-03-2015, 18:21:10
    #6
    bazı sektörlerdeki kelimeler veya cümlelerde hiç bir oynama yok iken bazı sektörler ise zangır zangır.. son çalıştığım kiralık araba kelimesi için son haftaki günden güne sayfa sıralaması .. 4-5-4-3-2-5-4.. bir dur be birader 1 gün aynı yerde kalsa oley diyeceğim. gün içi bile oynuyor.. ilginç olan ise lokaller için varyasyonlarda bir sıkıntı yok hepsi girdiği yerde kaldılar ana kelime fırdöndü mübarek..
  • 19-03-2015, 18:32:02
    #7
    Üyeliği durduruldu
    akvarist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    R10 artık ücretsiz tanıtım yazısı yayınlanan imleme sitesine dönüştü. Zevkle okumak için açıyorum başlığı, ne göreyim içerik bomboş.
    Sadece kendi sitesine link almak için değersiz bir şeyler karalanmış.Umarım yönetim artık bu konuya bir el atar.
    aynen öyle imleme ve tanıtım yazısı bitti diye konu açıp sitesine link vereni gördüm.
  • 20-03-2015, 11:07:42
    #8
    akvarist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    R10 artık ücretsiz tanıtım yazısı yayınlanan imleme sitesine dönüştü. Zevkle okumak için açıyorum başlığı, ne göreyim içerik bomboş.
    Sadece kendi sitesine link almak için değersiz bir şeyler karalanmış.Umarım yönetim artık bu konuya bir el atar.

    Pekala hocam nasıl yapalım kendi sitemizde ki yazıyı kaynak göstermeden mi yazalım. Kaynak gösterildiği takdir de hiç bir problem yok. Yada yeniden yazı mı yazalım. Bu makale de bilgi veriyor. Site önerilmiş bakın mozcast diye bilmeyenler için. Laf ebeliği yapılmamış. Kaynak da gösterilmiş. Hayır istediğiniz nedir anlamıyorum ki kaynak'ı silmelimiyim yeniden bir konu mu paylaşmalıyım? Her konunun altına böyle cins cins yorum yapmanız gerekiyor mu