• 25-02-2015, 22:55:07
    #10
    univerakadem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba, burada amacım hızlı index almak değil. Kendi ilgi alanımda en çok ziyaretçinin geleceği anda pazara giriş yapmak. Şu ikiyi yazıya bir göz atarsanız:
    http://trackmaven.com/blog/2014/05/b...h-a-blog-post/
    http://www.adweek.com/socialtimes/in...our-blog/70074

    Ne zaman yazı yayınlamak gerektiğini sosyal medya tabanlı araştırmışlar. Böylece en çok ziyaretçiyi alabilirsiniz diye bir sonuca varmışlar. Ben sosyal medya tabanlı yapmıyorum. İstediğim kelimede en çok ziyaretçinin ne zaman geldiğini bulup, bu zamandan ne kadar önce veya tam bu zamanda mı yayınlamalıyım konusunu araştırıyorum. Henüz üzerine çalıştığım bir konu. Tamamen organik ziyaretçi üzerine kurulu.

    Uzun bir süre milliyeti inceledim, gece slider'a haber girmiyorlar mesela genelde. Neden? Çünkü insanlar gece değil akşam yada gündüz okuyor. Gece girseler şuanki başarıyı yakalamazlar. Çoğu haber sitesi aynı durumda. Halbuki gece bir sürü olay oluyor. Yukarıda arkadaşların yazıma neden güldüğünü anlayabilmiş değilim, istemiyorlarsa optimizasyon yapmadan direk yazsınlar. Saçmalamaya gerek yok.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:46:18 -->-> Daha önceki mesaj 23:43:50 --



    Yazınız için teşekkür ederim. En çok ziyaretçi aldığınız saatten önce girebilirsiniz demişsiniz ancak tüm rakiplerinizle aynı anda girerseniz google sizce yazınıza aynı önemi veriyor mu? Yoksa alanınızda yazı girilmediği ancak ziyaretçi pazarının güzel olduğu bir saati yakalamak daha iyi değil mi ?
    Hocam bu verdiğiniz linklerdeki "en iyi yazma zamanı" olayı, sosyal etkileşimin en verimli olduğu zamanı yakalamak maksatlı. Eğer geniş bir email&rss aboneniz varsa yazımı ne zaman yayımlamalıyım diye düşünebilirsiniz, isabetli olur. Yalnız email&rss aboneniz yok, sosyal ağlardaki paylaşımlarınız ile yüksek oranda hit sağlayabiliyorsanız; yazı yazma zamanınızdan ziyade sosyal ortamlarda etkileşimin yüksek olduğu gün ve saatlerde sosyal paylaşımlarınıza dikkat etmeniz lazım, yazı yazma saatinize değil.

    Rakiplerden önce konu girmekten bahsetmişsiniz. Bir haber sitesi ise bu "bir an önce" haberi girmeniz lazım. Eğer benzersiz içerikler üretiyorsanız, rakiplerle index zamanı rekabetine girmezsiniz zaten. Bu tür değerlendirmeler siteniz ve sektörünüze göre yapılırsa daha sağlıklı olur.
  • 25-02-2015, 23:27:39
    #11
    Old adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bu verdiğiniz linklerdeki "en iyi yazma zamanı" olayı, sosyal etkileşimin en verimli olduğu zamanı yakalamak maksatlı. Eğer geniş bir email&rss aboneniz varsa yazımı ne zaman yayımlamalıyım diye düşünebilirsiniz, isabetli olur. Yalnız email&rss aboneniz yok, sosyal ağlardaki paylaşımlarınız ile yüksek oranda hit sağlayabiliyorsanız; yazı yazma zamanınızdan ziyade sosyal ortamlarda etkileşimin yüksek olduğu gün ve saatlerde sosyal paylaşımlarınıza dikkat etmeniz lazım, yazı yazma saatinize değil.

    Rakiplerden önce konu girmekten bahsetmişsiniz. Bir haber sitesi ise bu "bir an önce" haberi girmeniz lazım. Eğer benzersiz içerikler üretiyorsanız, rakiplerle index zamanı rekabetine girmezsiniz zaten. Bu tür değerlendirmeler siteniz ve sektörünüze göre yapılırsa daha sağlıklı olur.
    Evet sosyal etkileşim tabanlı bu araştırmalar yazı yazma saati değil. Benim amacım google kelimenin en çok arandığı anda girilen bir yazıyı yukarıya taşıyor mu onu görmek. Olay arz/talep meselesi, çok istendiğinde elinde olanı mı verecek, yoksa taze geleni mi merak ettiğim konunun temeli bu aslında. O yüzden yazı yazma saati tabanlı bakıyorum
  • 25-02-2015, 23:38:43
    #12
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    En iyi zamanlama;
    Eklenen bir yazıyı, toplam ziyaretçinizin %80-90'ı okumuşsa
    ve
    aynı ziyaretçiler tekrar geri geliyor ve yeni yazı eklenmediğini görüp boş çıkıyorlarsa
    işte tamda bu eşikte yeni yazı girilmelidir.

    Yani; Siteye ve sitenin ortalama ziyaretçi sayısına ve ne sıklıklıkla geri geldiklerine bağlı bir durumdur.

    İşin zor olan kısmı, analitiği profesyonelce kullanmanızdan geçer.

    sevgiler
    .
  • 25-02-2015, 23:43:43
    #13
    yazı yazmak için bir zaman optimize etmeye gerek yoktur ki olmamalıdır da zaten.
    son dakika blogunuz ile ilgili bir haber yakaladınız iphone 9 görselleri çıktı belki de bu haberi ilk görenlerden oldunuz. önceden belirlediginiz zamanı mı bekleyeceksiniz eklemek için ? ya da haber sitesi oldugunuzu varsayalım son dakika bir haber için bekleyecek misiniz ? yani google sizden en iyi yazı zamanını belirleyin diye bir talepte bulunmadıgı için gereksiz bir detay olacaktır. farklı bir örnek vermek gerekir ise buraya konu açmak yerine bir yazı yazabilirdiniz ya da ben cevap yazmak yerine 1 makale daha fazla üretebilirdim gibi bir diğer detay da misal bu konular açılmadan önce r10 konuları google için zamanlasa idi nasıl olurdu ? umarım anlatabilmişimdir.
    bol kazançlar
  • 25-02-2015, 23:48:20
    #15
    Üyeliği durduruldu
    Google'ın yazı zamanı çok etkili. Ama günün hangi saatinde eklesek gibi psikopatça bi fikir olmaz. Örneğin ülkedeki tüm hırsızlar öldü haberini normal sitelerden 1 gün önce yazarsan en az hürriyetin bir kademe altından yerini alırsın. Aksi türlü dakikaları veya saatleri hesaplamak çok saçma ve anlamsız.
  • 26-02-2015, 00:01:07
    #16
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    YAzı Yazma Zamanı derken ne demek istediniz biraz açar mısınız. benim daha önce araştırdığım bir konuya benziyor. Daha Açık yazarsanız örnekle falan anlamakta zorlanıyorum hastayım kusura bakmayın
  • 26-02-2015, 00:08:37
    #17
    Arkadaşlar lütfen haber örneği üzerinden gitmeyelim. O örnek temsiliydi, bu konuya uyarlanmazı çok zor. Tabiki son dakika haberi gireceksiniz ama bir yandan da haber siteleri ana sayfadaki sabit 5-6 flaş haberleri gece değil gün içerisinde güncelliyor. Haber örneği yanlış lütfen ona odaklanmayın.
    Bazı kişiler google algoritmasını usb'sine kayıt etmiş gibi konuşuyor. Bildiğinize kesin demektense araştırana destek olunuz.
    @Bilo arkadaş çok güzel örnek vermiş teşekkür ederim.
    @erhanby daha önce benzer bir araştırma yapmışsınız. Ben bunun rakamsal halini yapmaya çalışıyorum arkadaşlar baltalamayı keserlerse. Sizin konunuzda da çıkmış birçoğu.
    @DNSZ haber örneğini unutalım ama ben günün hangi saatinde yazıldığının önemi olmaz demeden önce sadece araştırmayı tercih ettim. Ve bu işin deneyini yapıp rakamlarını görmeden de vazgeçmeyeceğim.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:08:37 -->-> Daha önceki mesaj 01:02:49 --

    MehmetCAKIR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    YAzı Yazma Zamanı derken ne demek istediniz biraz açar mısınız. benim daha önce araştırdığım bir konuya benziyor. Daha Açık yazarsanız örnekle falan anlamakta zorlanıyorum hastayım kusura bakmayın
    Mehmet Bey,

    Şimdi ben diyorum ki bir yazı gireceğim,

    Bakıyorum türkiye'de insanlar en çok saat 8den sonra online oluyor. O zaman saat 19:50 gibi yazımı girersem, talebin çok olduğu bir anda girersem yani, google daha öne çıkarır mı, daha çok ziyaretçi alır mıyım bunu inceliyorum. Arkadaşlar bahsetmiş, google önce yazıyı test etmek için sunar demiş. Ama nasıl sunduğunu biliyor muyuz? Algoritmayı bilmiyoruz. Belki aramahacmi/100 yapıp sunuyor belki aramahacmi'nin yüzde 10'una sunuyor. Yani günlük 500 arama hacmi olan bir kelime var diyelim, ve bu kelime en çok insanın online olduğu anlarda yani 8'de aranıyor akşam diyelim. Eğer arama hacminin yüzde 10'una test ediyorsa ben 1nci çıktıysam 50 ziyaretçi aldım, eğer aramahacmi/100 ise 1nci çıktım herkes tıkladıysa 5 ziyaretçi aldım. Benim amacım google'ın yeni yazılan yazılar konusunda, taleb yoğunluğuna göre davranışı var mıdır, bu konudaki algoritması nedir biraz da olsun anlamaya çalışmak
  • 26-02-2015, 00:09:40
    #18
    Konuyu şimdi anladım. saat kaçta kazarsak daha etkili olur düşüncesi aslında oldukça mantıklı ancak bunu bence google açısından değil izleyici açısından ele almak gerekli. google botları 7/24 siteleri gezmekte bazı sitelere sık girerken bazılarına seyrek girmekte ve haber sıklığını ve yüklenme zamanlarını takip etmekte eğer bir peryot bulursa o peryotlarda siteleri takip etmekte.

    izleyici açısından baktığınızda yapmanız gereken sitenize gire ziyaretçileri analitic gibi bir yazılımla takip edip ziyaretlerin başladığı(ağırlıklı) zamanda girerek izleyicilerinizin sitede daha fazla kalmalarını sağlamak olabilir. benim bir sitem için saat 22 civarı yoğunluğun başladığı ve 02 civarında da azaldığı ve sabah 9 civarında ise ikinci dönüme girdiği bir zamanlama var.
    başka bir sitemde ise (günlük yaklaşık 8000 izleyici almakta) 16 da yoğunluk başlamakta ve 03 e kadar devam etmekte. bende haberleri ve içerikleri buna göre girmekteyim
    her sitenin kendine has bir döngüsü mevcut